KasikW 15.09.2005 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Kochani jeżeli możecie doradzić, mam dwie kompletnie rozbieżne wyceny instalacji alarmowej. Jedna od osoby z rodziny mojego męża , która pracuje w firmie zakładającej alarmy - zaufana , i druga - ten sam prawie sprzęt - od firmy scorpion prawie trzykrotnie niższa . Słyszałam jednak , iż ze względów bezpieczeństwa alarm nie powinien być zakładany przez firmę zajmującą się późniejszą ochroną obiektu - czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AVID 16.09.2005 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 ABSOLUTNIE TAK NIE POWINNO BYĆ.Weż niezależnego instalatora .Jeśli masz szczęscie i mieszkasz w Wawie weż ZBYCHA z tego forum to "debeściak":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 16.09.2005 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Pytanie ile ma kosztować alarm to podobne do tego - ile kosztuje samochód? Sąsamochody F126p i są BMW. Obydwa jeżdzą i zużywają paliwo.I jeden kosztuje 10x więcej niż drugi.1) co chcesz? czegooczekujesz po tym alarmie?2) ile jesteś gotów na to przeznaczyć3) w jakim chcesz robiś standardzie? Zapewne porównujesz gruszki z jabłkami. Firmy typu Skorpion walą najtańsze badziewie, byleby tylko złapać klienta. Z rzetelnością techniczną to itak nic nie ma wspólnego.Z jak się włamią, to i tak za nic nie odpowiadaja. Gwarantują za czas reakcji i przyjazd. czytaj umowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 16.09.2005 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 - ten sam prawie sprzęt tu może być tajemnica, bo niby taka sam wyglądająca czujka, może być zwykła PIR za 45zł albo dobrej klasy dualną za 250zł. Centrala może tego samego producenta kosztować 250zł i 650zł , itd... Z drugiej strony nie ma co przesadzać z kosztami i wprowadzać zabezpieczenia jak w skarbcu złota, bo zaraz najcenniejszą rzeczą w domu będzie alarm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts