fiolek 16.09.2005 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 W październiku mam zamiar "postawić" więźbę . Ale na pokrycie dachu "czasu" ( czytaj kasy ) już nie wystarczy . Docelwo w planach jest dachówka. Chciałbym przed zimą zbezpieczyć wszytko przed opadami . Czy dechy i papa to jedyne rozwiązanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 16.09.2005 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Według mnie - tak. Można by się pokusić ewentualnie o jakąś folię (np. grubą ogrodniczą - bo jest dość mocna, ale żadnej pewności to nie daje.Ale zapytałem cieślę o coś takiego, odpowiedział mi: szkoda drewna. Lepiej zostawić mury odkryte i poczekać, aż będzie na dachówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiolek 16.09.2005 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 czyli lepiej więźby nie stawiać ?szkoda mi też ,te mury i strop na zimę tak zostawić.Chyba nie ma co kombinować, trzeba się sprężyć i przynajmniej te dechy+papa położyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 16.09.2005 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 ja robiłem więźbę w końcu listopada i 4 grudnia dałem folię dachowąchyba najtańszą i tak została na dachu do następnej jesieni.Zimę przetrzymała, latem zaczęła się kruszyć i robiły się dziury, była tow pewnym sensie strata ok. 1100zł, ale i więźba i mury były zabezpieczone.5 grudnia spadł śnieg, to było 2002roku. Dachówkę miałem, ale nie byłyjeszcze wymurowane kominy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts