ra_wilk 10.12.2002 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 Mam problem z Grzejnikami PURMO są ciepłe w połowie tzn. góra tak ok 1/2 jest ciepła a dół cały zimny czasmi robi się letni??? rok temu wszystko było dobrze mieszkam w kamienicy. [ Ta wiadomość była edytowana przez: ra_wilk dnia 2002-12-10 11:30 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 10.12.2002 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 myślę, że wystarczy je odpowietrzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 10.12.2002 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 jeśli odpowietrzenie nic nie da to po prostu odkręć zawory bo to mi wygląda na małę ilość dostarczanego ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 10.12.2002 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 Zapowietrzony kaloryfer jest zimny u góry, a nie na dole (na dole jest ciepła woda, na górze powietrze).Wygląda na to, że przepływ jest za mały (zawór, kryza, zamulone rury, pompa cyrkulacyjna itp.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hugo 10.12.2002 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 Odpowietrz ale nie fabrycznym odpowietrznikiem tylko na śrubunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ra_wilk 10.12.2002 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 rozmawialem ze specjalista i powiedzial ze zawor ma zle nastawy ???? lecz niewiem jak je zmienić mam zwory Danfosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek13 10.12.2002 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 Danfoss to jest głowica termostatyczna, która jest przykręcana do zaworu. Zawór ma oddzielne nastawy (szczegóły w ulotce do grzejników). Musisz zdjąć głowicę termostatyczną i dopiero wtedy zobaczysz zawór i pierścień z cyferkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ra_wilk 10.12.2002 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 no to jestesmy w domu tyle to wiem sa tam cyferki 0d 1 do 7 i magiczna litera N tylko czy po odkreceniu glowicy powinna ona byc w pozycji z dziubkiem na jeden czy na pięc i na jakjej zasadzie dziala skala 1 to najmniej a czym dalej tym wjecej ciepła???? i czy ta czesc która da się kręcić (czyli ta z cyferkami)po zdjęciu głowicy jak nalezy ją ustawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ra_wilk 10.12.2002 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 opisze moze moje doswiadczenia a wiec na zawoże jest taki mały punkcik jak by zrobiony punkatakiem czy to jest jakiś punkt odniesienia cos w rodzaju północy czyli jak ustawie jedynke skierowana do tego punku to bedzie jakis tam przpływ. I czy przy głowicy czyli tym czym siękręci tez wtedy powinna być jedynka ???Przpraszam za moj mało fachowy jezyk ale nie wiem jak to działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek13 10.12.2002 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 Polska strona nie chce mi się otworzyć, ale niemiecka działa. http://www.purmo.com/de/productframe.asp?folderid=63&documentid=998 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ra_wilk 10.12.2002 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 Marek dzieki ) znalazlem jeszcze cos takiegohttp://www.danfoss.pl/main/dokumentacja.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.12.2002 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 Posiadam grzejniki radson i też jestem zainteresowany tymi cyferkami .Jako że nie jestem w stanie otworzyć podanych stron proszę o wyjaśnienie co to za cyferki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bary 11.12.2002 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2002 Do AnonimowegoJak się mają cenowo grzejniki Radson do Purmo i czy warto dopłacić? Tzn. czy ich jakość jest lepsza?B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.12.2002 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2002 Ja zapłaciłem za radsona mniej więcej tyle co kosztowały purmo w castoramie.Czy są lepsze czy gorsze to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ra_wilk 11.12.2002 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2002 te cyferki to własnie nastawy i wszytsko zalezy od zaworu jaki masz jezeli RTD-N to masz skale od 1 do 7 i literke N w zależności od rodzaju cyferki zwiększa się przepływ wody no i N na którym jest max przepływ. A na zaworze jest kropka taka jak by zrobiona punktakiem i to jest taki punkt odniesienia czyli jedynka skierowana na kropke to jest przpływa o współczynnkiu 0.04 metra szesciennego/h i dla każdego pomieszcenia taki nastwa oblicza się oddzielnie. A co do mojego problemu to jeszcze mam źle zainstlowane termostaty a mam RTS 3600 czyli powinny być montowane w poziomie aby dobrze oddawały ciepło niestety są w pionie i prawdopodobnie termostat źle reaguje na zmiany temperatury otoczenia zbyt czesto odłącza mi grzejnik. Poza tym skala na termostacie pozwala ustawić żądaną temperature czyli 1 to chyba 16 C 2 to 19C i td. Co do strony potrzebujesz AdobeAcrobatReader cos takiego Pozdrawim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.12.2002 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2002 Ja mam skalę 1-6A w jaki sposób dobrać lub obliczyć to coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.12.2002 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2002 Czy te cyferki mają znaczenie w momęcie stosowania głowic termostatycznych,czy wystarczy dać max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.12.2002 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2002 Mają tylko aby wyliczyc ten nastaw trzeba skozysac ze specjalnego wzoru, lub sciagnac rogram który robi to sam, tylko sam chcialbym wiedziec gdzie go znalezc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.12.2002 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2002 Te cyferki to sie ustawia zgodnie z projektem.Jezeli instalacja byla robiona bez projektu to mozna je w Danfosach ustawic na N.Tak zeby N bylo obok tego punktu.Glowice powinny byc ustawione w poziomie.W zasadzie jest to do zrobienia zeby je przestawic do poziomu.Jednak wymaga to troche "gimnastyki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts