Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grzejniki PURMO Prosz? niech kto? pomo?e

Recommended Posts

Mam problem z Grzejnikami PURMO są ciepłe w połowie tzn. góra tak ok 1/2 jest ciepła a dół cały zimny czasmi robi się letni??? rok temu wszystko było dobrze mieszkam w kamienicy.

[ Ta wiadomość była edytowana przez: ra_wilk dnia 2002-12-10 11:30 ]

no to jestesmy w domu tyle to wiem sa tam cyferki 0d 1 do 7 i magiczna litera N tylko czy po odkreceniu glowicy powinna ona byc w pozycji z dziubkiem na jeden czy na pięc i na jakjej zasadzie dziala skala 1 to najmniej a czym dalej tym wjecej ciepła???? i czy ta czesc która da się kręcić (czyli ta z cyferkami)po zdjęciu głowicy jak nalezy ją ustawić

opisze moze moje doswiadczenia a wiec na zawoże jest taki mały punkcik jak by zrobiony punkatakiem czy to jest jakiś punkt odniesienia cos w rodzaju północy czyli jak ustawie jedynke skierowana do tego punku to bedzie jakis tam przpływ. I czy przy głowicy czyli tym czym siękręci tez wtedy powinna być jedynka ???

Przpraszam za moj mało fachowy jezyk ale nie wiem jak to działa

te cyferki to własnie nastawy i wszytsko zalezy od zaworu jaki masz jezeli RTD-N to masz skale od 1 do 7 i literke N w zależności od rodzaju cyferki zwiększa się przepływ wody no i N na którym jest max przepływ. A na zaworze jest kropka taka jak by zrobiona punktakiem i to jest taki punkt odniesienia czyli jedynka skierowana na kropke to jest przpływa o współczynnkiu 0.04 metra szesciennego/h i dla każdego pomieszcenia taki nastwa oblicza się oddzielnie.

A co do mojego problemu to jeszcze mam źle zainstlowane termostaty a mam RTS 3600 czyli powinny być montowane w poziomie aby dobrze oddawały ciepło niestety są w pionie i prawdopodobnie termostat źle reaguje na zmiany temperatury otoczenia zbyt czesto odłącza mi grzejnik. Poza tym skala na termostacie pozwala ustawić żądaną temperature czyli 1 to chyba 16 C 2 to 19C i td.

Co do strony potrzebujesz AdobeAcrobatReader cos takiego

Pozdrawim

Te cyferki to sie ustawia zgodnie z projektem.Jezeli instalacja byla robiona bez projektu to mozna je w Danfosach ustawic na N.Tak zeby N bylo obok tego punktu.

Glowice powinny byc ustawione w poziomie.W zasadzie jest to do zrobienia zeby je przestawic do poziomu.Jednak wymaga to troche "gimnastyki"