Ew-ka 08.08.2012 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Polecam wszystkie jej książki, niestety bardzo szybko się je czyta... Ewa też ponownie zapisałam się do biblioteki, średnio miesięcznie jakieś 8 książek wypada:))) podobno Szwaję sie kocha lub nie trawi ......ja chyba to drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 18.08.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Z ciekawości kupiłam książkę Danuty Wałęsy. Przeczytałam ze 100 stron i więcej nie dałam rady. Ja też chociaż mam zamiar ją skończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 18.08.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Ja jestem w trakcie oglądania serialu (Gra o tron) - nawet ok, ale mało wątków w kierunku fantasy w serialu. Ja osobiście uwielbiam fantasy i myślałam, że serial będzie bardziej w tym kierunku. Książkę na pewno też przeczytam. Teraz Katedra w Barcelonie na "książkowej tapecie" A ja zaczynam odwrotnie, wpierw książka - Gra o tron jest super, ale pierwsze 100 stron jest trudne, bo jest tam dużo postaci, a na ok 100stronie zaczyna się ... Tak samo przeczytałam wpierw Sookie Stackohouse a potem serial Czysta krew, chociaż on jest inny niż książka. I też Saga Zmierzch i oczywiście Tolkiena Włądcę Pierścieni nie obejrzałam jak nie przeczytałam. Ja też lubię fantasy i kryminały - skandynawskich autorów polecam. Ale i mam właśnie czytać polskiego autora Marka Krajewskiego. A z polskich obyczajów, lekkich damskich książek polecam trylogię "Cukiernia pod Amorem" z wątkiem historycznym. Katedra w Barcelonie też jest super, połknęłąm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 19.08.2012 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Dorbie, mnie tak wciągnęła "Śmierć w Breslau", że przeczytałam wszystkie książki Marka Krajewskiego:yes: Szczególnie polecam tę serię o komisarzu Eberhardzie Mocku z Wrocławia. Może dlatego, że sama jestem z Wrocławia i topografia miasta, która w książce jest wiernie odtworzona jest mi znana. :DPóźniej, nie wiem dlaczego, Pan Marek przeniósł fabułę do Lwowa wprowadzając nową postać, komisarza Edwarda Popielskiego, który jest praktycznie odbiciem lustrzanym Mocka. Te same zamiłowania do jedzenia, kobiet, takie same metody prowadzenia spraw kryminalnych. Jednak dla mnie, czytelnika, to już nie to samo, choć lektura wciąga:yes: A Ty jaka masz książkę do przeczytania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 19.08.2012 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Ja mam trylogie Erynie,... Charona, Rzeki Hadesu, czyli juz Popielski. Hmm, powinnm przeczytac wpierw wczesniejsze ksiszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 19.08.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Nie ma takowej potrzeby, tylko ja mając za sobą całą serię "wrocławską" mam wrażenie, że Pan Marek trochę się już wypala pisarsko. Niektóre fragmenty ciągną się i powtarzają w innych częściach. Uważam też, że niepotrzebnie zmienił postać głównego bohatera i przeniósł akcję do Lwowa. Moim zdaniem z serii "lwowskiej" '"Rzeki Hadesu" są najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 19.08.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Ja też chociaż mam zamiar ją skończyć Taka kiepska? Mogę ja pożyczyć od cioci mojego męża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 19.08.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Taka kiepska? Mogę ja pożyczyć od cioci mojego męża. Danuśka tak narzeka na Lecha, że nie chce się tego czytać. Że nigdy jej sam kwiatów nie przyniósł, że niczym się nie zajmował, że ona miała takie obowiązki wobec związków itd... Ale warto po nią sięgnąć, bo z opowieści inaczej się to poznaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 19.08.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Dzięki Dorbie Spróbuję przeczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 22.08.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 To ja polece dwie: - Kelle Hampton - "Nella. Piekno nieoczekiwanego" - to nie powiesc, tylko ksiazka mamy, ktora po urodzeniu drugiej coreczki dowiedziala sie, ze dziewczynka ma ZD(tu link do mojej recenzji - http://mojeprzemiany.blox.pl/2012/08/Nella-Piekno-nieoczekiwanego-Kelle-Hampton.html) - Anna Fryczkowska - w zeszlym roku chyba polecalam "Kobiete bez twarzy", w tym polecam goraco kryminal z doza humoru "Starsza pani wnika"; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 23.08.2012 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Paul Richard Evans -"Kolory tamtego lata" to kolejna po "Obiecaj mi" książka, która nie pozostawia nas bez śladu po sobie - rewelacyjna.Na półce czekają już kolejne - "Stokrotki w śniegu" i "Szukając Noel" - uwielbiam tego autora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 04.09.2012 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Zakochałam się w Oldze Tokarczuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 05.09.2012 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 http://lubimyczytac.pl/ksiazka/146615/50-twarzy-greya recenzje i opinie czytelniczek kupiłam dzisiaj ......zaczęłam czytać ..... jak skończę zaopiniuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 06.09.2012 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 (edytowane) kupiłam dzisiaj ......zaczęłam czytać ..... jak skończę zaopiniuję Pięćdziesiąt twarzy Greya jestem w połowie i jestem ....rozczarowana .....naiwna bajka o księciu i niewinnej panience wkraczającej w dorosły świat .Może i dobrze by się ją czytało gdyby nie proste albo wręcz infantylne zachowania bohaterów wywołujących we mnie uśmieszek politowania ( Ona wciąż wzdycha -jaki On piękny , jak pięknie pachnie ,jak pięknie zbudowany i wciąż przygryza wargę ,a On ciągle ją napomina ,że ma jeść albo oddychać ) .Książka ociekająca sexem i instrukcją obsługi w łóżku czyli małolatom lub niedopieszczonym kobitkom zapewne się podoba ,bo przecież uzyskała miano sensacji roku a ktoś tę opinię musiał przecież wydać ......Zapewne przeczytam do końca ,ale to zdecydowanie nie moja bajka Edytowane 6 Września 2012 przez Ew-ka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 07.09.2012 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Moim ulubieńcem jest Ken Follet. Uwielbiam wszystkie jego książki a pisze i sensację i historię. Gorąco polecam "Upadek gigantów", "Kryptonim Kawki", "Zamieć" etc. Poza tym uwielbiam Monikę Szwaję, jestem szczecinianka i czytając jej książki czuję zapach miejsc, o których pisze, po prostu jestem u siebie. No i zawsze mogę wracać do Joanny Chmielewskiej, jestem wiernym jej czytelnikiem i kolekcjonerem jej książek. Wczoraj skończyłam "Tak trzymać" Fleszarowej Muskat, to o losach Gdyni. Również polecam, choć książka stara, to miło było wrócić do niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
namira 07.09.2012 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Podpisuje się pod tym co napisała S.P,od siebie dorzucę jeszcze Łysiaka i Zafona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 20.09.2012 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 "Stokrotki w śniegu" i "Szukając Noel" -Paul Richard Evans - nadal twierdzę, żer uwielbiam czytać jego książki.Polecam też "Alicję" - Natalii Rogińskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 20.09.2012 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Zakochałam się w Oldze Tokarczuk Rozumiem tę miłość. "Dom dzienny, dom nocny" to dla mnie jedna z lepszych książek jakie w życiu czytałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 20.09.2012 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Ostatnio męczę "Kobiety dyktatorów" Diane Ducret. Tytuł bardzo obiecujący. Spis treści również (Mussolini, Hitler, Mao itp.). Jednak jeśli komuś wpadnie w ręce, to niekoniecznie trzeba się jak ja napalać. Pisane jakimś mało udolnym językiem. Moze nie pisane, a tłumaczone. Czasem mam wrażenie, że jakieś słowo znalazło się w zdaniu przypadkowo. Czytanie tej pozycji jest moim zdaniem męczące. Oczywiście jakieś informacje można wyłuskać, ale podane w mało porywający sposób. Szkoda, bo miałam nadzieję na wielką ucztę, a skończyło się przekąską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 15.10.2012 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 A ja ostatnio poczytuję Izabelę Sowę i jej "Owocową serię". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts