Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Książki

Maluszek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Luc - jako zachete powiem Ci, ze ogolnie znajomi mowia, ze jestem malo kobieca :D

A tak na powaznie, to moim zdaniem ksiazka mowi o problemach ogolnoludzkich a nie kobiecych, ale i tak pewnie wiekszosc mezczyzn okresli ja jako kobieca. Dlatego, ze autorka jest kobieta. To taki stereotyp zakorzeniony gleboko w mozgu i czesto nawet nieuswiadamiany. Nie bede wiec na sile zachecac. Moze tylko dodam, ze bardziej podobala sie moim kolegom niz kolezankom :D

A w ostatecznosci, jesli ksiazka okaze sie za bardzo kobieca bedziesz mial prezent dla zony lub kolezanki :D

Pozdrawiam :D

Luc Skywalker - jestem caly czas na nasluchu i juz drze z przerazenia :D Pamietaj, ze kobiet sie nie bije :)

A dla tych, ktorzy beda mieli ochote przybyc na moj wieczor promocyjny podaje adres i date:

Klub Ksiegarza, Rynek Starego Miasta 22/24, Warszawa

21 lutego godz. 18:00.

Serdecznie zapraszam :D

ja się przyznam, że bardzo się "męczyłam" przy czytaniu Imprimatur. Dokończyłam czytanie, bo nie lubię niedokończonych opowieści. Z pewnością nie kupię następnych książek tych autorów.

Moim zdaniem powieść jest napisania ciężkim językiem, autorzy mają tendencję do zalewania czytelnika potokiem informacji.... np. ciągnące się przez pół strony wyliczanki ziół czy przygotowywanych potraw.... jest to trochę też popis wiedzy/erudycji...?

ale np. do "Imienia róży" to tej powieści daleko ale to bardzo daleko....

no ale mam już to za sobą....

teraz czeka na mnie jak wyrzut sumienia numer "Znaku" poświęcony Tybetowi oraz "wielgachne tomisko "Psychologia dziecka" i na wyjazd zimowy - w celu odstresowania 6 cz. HP. Mąż już przeczytał, książka leży w domu a ja ćwiczę siłę woli.... ;)

pozdrawiam,

gaga2

A ja dziś właśnie nabyłam droga zakupu najnowszą Chmielewską pt. " Krętka blada " i mam małą zagwozdkę - zacząć ją czytać już teraz czy jeszcze troszkę pobuszować na forum . Szkoda , że nie da się tych dwóch rzeczy robić jednocześnie :(

Pozdrowionka :)

A ja dziś właśnie nabyłam droga zakupu najnowszą Chmielewską pt. " Krętka blada " i mam małą zagwozdkę - zacząć ją czytać już teraz czy jeszcze troszkę pobuszować na forum . Szkoda , że nie da się tych dwóch rzeczy robić jednocześnie :(

Pozdrowionka :)

Zacząc ! Zacząć ! I napisać potem czy fajna. Ja, tak szczerze to się rozczarowałam niektórymi jej powieściami, ale ostatnio czytała. "Krowę Niebiańską" i uśmiałam się serdecznie :lol: :lol: