Rbit 19.12.2004 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2004 a czy czytal ktoś "Przygody fryzjera damskiego" Eduarda mendozy? Dla milosników kryminałów zwlaszcze dla tych którzy lubia Chmielewska. Zakrecona akcja pelna nieprawdopodobnych splotów przypadków osadzona w mrocznych przedmiesciach Barcelony ale z ironicznymi widokami na salony tejze. W ramach rozrywki na dluugie zimowe wieczory. Jak skończycie Fryzjera to mozecie zaczac sekret hiszpanskiej pensjonarki a potem Oliwkowy labirynt. choć w zasadzie nalezalo by czytać w odwrotnej kolejnosci ze wzgledu na chronologie ale to i tak nie ma zadnego znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 19.12.2004 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2004 Fryzjer mnie powalił. Słowo honoru przykładałam się mocno by poczuć ten typ humoru. Utkwiłam w zakładzie dla wariatów na jakimś leżaku i koniec, ni kroku dalej. To nie jest to, co Tygryski Lubią Najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 20.12.2004 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 Czy ktoś przeczytał J. L. Wiśniewskiego " Los powtórzony " ?? ziaba - właśnie się do Wiśniewskiego przymierzam. Pewnie przeczytam w czasie Świąt bo teraz jakoś nie mam czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 20.12.2004 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 No to wespół wzespół Maluszku , między śledzikiem a dzwonkiem ( karpiowatym ). Tylko znając Wiśniewskiego trzeba będzie się gdzieś zaszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 20.12.2004 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 ziabko - już nie mogę się doczekać Świąt. Marzę, żeby sobie usiąść przed kominkiem, z herbatką, obok choinka i poczytać sobie w spokoju książki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 20.12.2004 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 Czy ktoś przeczytał J. L. Wiśniewskiego " Los powtórzony " ?? ziaba - właśnie się do Wiśniewskiego przymierzam. Pewnie przeczytam w czasie Świąt bo teraz jakoś nie mam czasu. Ziaba to zdradze Ci koniec , wlasnie ten co był na lezaku to był głowny sprawca ale i tak w koncowej scenie gina prawie wszyscy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 20.12.2004 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 Super ! To ja qmam ! Ukłony i uziabienia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 20.12.2004 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 Maluszku zadroszczę Ci takie spokoju na święta ja od rodzinki do rodzinki i nic zapewne nie poczytam ciekawe kiedy znajdę czas a książka pożyczona od koleżnaki leży i czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 22.12.2004 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2004 Czy ktoś przeczytał J. L. Wiśniewskiego " Los powtórzony " ?? Ziabko - ja czytam, a wlasciwie mecze, i to mecze sie okrutnie, bo juz od jakiegos miesiaca z hakiem nie moge tego skonczyc, ba, nawet dojsc do polowy O ile "Samotnosc..." byla naprawde wciagajaca, przeczytalam ja jednym tchem w pare godzin, to tu po prostu porazka. Nie wiem wiec, czy bedziesz musiala sie gdzies zaszywac, ale musisz sprawdzic sama, a nuz tobie sie spodoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 22.12.2004 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2004 Przed chwilą dostałam awansem pod choinkę " Ilustrowany atlas dawnej Warszawy" Roberta Marcinkowskiego Wyd. PANGEA. Dla wielbicieli Warszawy i nie tylko - ponakładane stare i nowe mapy, a do tego sporo starych pocztówek z opisami. Bardzo ciekawe, nie tylko dla kartografów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.12.2004 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2004 Melduję, że przeczytałam Los powtórzony, ale ... hm, wcale mi sie nie podobał. Po przeczytaniu Samotności spodziewałam sie że i ta książka wprawi mnie w osłupienie emocjonalne niestety ciagnęła mi sie jak kluchy Podobnie Don Brown i Kod Leonarda da Vinci- ta pozycja super, jednak Cyfrowa twierdza to już nie to, a szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 30.12.2004 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 Mam za sobą 3/4 Losu Powtórzonego. I też zawód.No nic to, nie wszystko będzie tak niezwykłe jak "Zespoły napięć " czy S@motność.Jednak potwierdzając stare powiedzenie , iż każda książka jest warta zakupu, gdy znajdzie się choć jedno zdanie warte zapamiętania, Wiśniewski podarował znów parę smaczków.Nie w takiej ilości jak poprzednio, ale zawszeć smakowitych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 30.12.2004 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 los czlowieka, los powtórzony znaczit po pierwom nie zakuszaju. to czesta przypadłośc pisanych nazajutrz po pierwszym sukcesie kolejnych "dzieł" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 03.01.2005 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Nie udało mi się przeczytać "Losu" - jakoś się nie mogłam do niego zabrać. Podchodziłam kilka razy i jakoś mnie nie wciągnął Może za jakiś czas jeszcze raz spróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 04.01.2005 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 A kto czytuje SF ? własnie wczoraj odkurzylem sobie oprawione opowiadania z peirwszysch roczników " fantastyki" i musze powiedziec ze z przyjemnoscia przeczytałem sobie dobre Hard SF ( nie mylić ze stronami typu HARD XXX). Musze powidzieć ze mila odmiana po zalewie fantazy a i idee co poniektóre nadal calkiem swiezo wygladaja ( no oczywiscie jak by daty na późniejsze zmienic bo wyglda mi ze swiat w 2015 niekoniecznie bedzie wygladal tak jak opisywany ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.01.2005 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Polecam "Nianię w Nowym Jorku". Wydana była ostatnio (chyba 2 tygodnie temu) przez literaturę w spódnicy. Mnie- mamę trzyletniego brzdąca książka oszołomiła. Polecam szczególnie mamom i tatom.Brrr.. jak sobie przypomnę tą książkę to aż mi ciarki po plecach przechodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 05.01.2005 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Rbit - choć wiele już lat minęło - ciągle pamiętam niektóre opowiadania z pierwszych Fantastyk. Np. o hibernującym się komiwojażerze z 2 numeru Fantastyki (pierwszego nigdy nie miałem). gorgu77 - rzeczywiście Niania jest interesująca i jeśli dziewczyny na tym forum nie czytały - to warto. "Leciała" w odcinkach w III PR jakieś pół roku temu - stąd ją znam - (to takie zastrzeżenie żeby nikt nie pomyślał że czytuję literaturę kobiecą ;-) ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.01.2005 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 (to takie zastrzeżenie żeby nikt nie pomyślał że czytuję literaturę kobiecą ;-) ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.01.2005 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 Następna pozycja z cyklu Literatura w spódnicy- Kochanek rosyjski autorstwa Marii Nurowskiej- gorąco polecam. Jak zobaczycie w kiosku to nie zastanawiajcie się ani minuty z kupnem- wg mnie piękna powieść, wzruszająca i ... przeczytajcie sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 24.01.2005 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 A cóż to za posucha w czytelnictwie????????????? Nic nie czytacie? Ja w tym czasie przeczytałam 3 tom "Achaji" Andrzeja Ziemiańskiego. Chyba najsłabsza książka w tejże trylogii - jakoś tak strasznie naciągana. Kobitkom polecam "Wrzesień" Rosamunde Pilcher - powieść o wyższych sferach w Szkocji. Teraz czytam Sapkowskiego "Bożych bojowników". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts