Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Książki

Maluszek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja z kolei polecam książki Terry'ego Pratchett'a są po prostu super, nie można się nudzić.

a ostatnio po raz któryś czytam znanego chyba wszystkim Alchemika.

w wolnym czasie czytam tez Carlosa Castanedę, ale to już tak na świeży umysł, bo chcę wszystko rozumieć

• 2 weeks później...
Ostatnio pokazała sie ksiażka KLUB DANTEGO

Czy ktoś już to czytał, czy warto po nią sięgnąć?

http://www.biblionetka.pl/art.asp?kom=tak&oid=-1&aid=12229

Nie czytałem. A oto co znalazłem na bibilonetce. Ciut metnawa ta opinia i jakos nie zachecajaca. Ale jak zwykle trzeba przeczytac samemu ( a ponocc to bestseller) zeby wyrobic sobie zdanie.

• 3 weeks później...

Dla wszystkich, którzy czytali "Życie Pi" i dla tych, którzy nie czytali, polecam kolejną książkę Yanna Martela "Ja".

Fragment recenzji : ...fascynująca książka, w której aż iskrzy od językowych gier i zabaw, a wiodący temat - życie młodego człowieka - przedstawiono w sposób niezwykle realistyczny, choć jednocześnie z zadziwiającą fantazją.

Martel jest pisarzem o wyjątkowym talencie...

Trzy deszczowe wieczory i książka połknięta.

• 2 weeks później...

Znów czytam "Ważne jak katechizm" ks. Twardowskiego.

Zachwalę tą cudną książkę takim przemyśleniem autora :

...............................................

"Przyszła też jedna uboga wdowa i wrzuciła dwa pieniążki , czyli jeden grosz" ( Ewangelia wg św. Marka 12.42)

Mały chłopiec pouczył mnie kiedyś, że ewangelista wiedział , co zapisał.

Łatwiej było wrzucić cały grosz za jednym zamachem , niż rozłożyć na dwie raty, bo przed drugim wrzuceniem mogła ręka zadygotać .

.................................................

To nie jest gatunek z cyklu " Jak nawrócić :przepisy łatwe szybkie i skuteczne "

Tu się smakuje zdanie po zdaniu. I czerpie z niewyobrażalną przyjemnością ze źródełka WIELKIEJ MĄDROŚCI ŻYCIA ks.Twardowskiego.

Funia a czytałaś Jedenaście minut- tego autora. Jeśli nie to spróbuj to była pierwsza powieść Coehlo którą przeczytałam no i się zachwyciłam :oops: , dla mnie super. Przeczytałam trzy jego powieści i dla mnie jest to jeden z tych pisarzy po których książki sięgam bez obawy, że będzie to stracony czas. Po prostu pewnik.

Ostatnio zakupiłam Zwodniczy punkt Dona Brawna (Kod Leonardo da Vinci) I jak zwykle przy Brawnie ile by ta książka nie miała stron czytam ja w jeden dzień bo nie mogę przestać i jak zwykle nic w domu nie szturchniete :D

Aha i standardowo kupuję literature na obcach albo w spódnicy- nie pamiętam - w każdym bądź razie ta serię gdzie są polscy pisarze, angielskich współczesnych po trzech przeczytanych powieściach nie trawię, może dlatego, że nie jestem singlem, a te które czytałam akurat były o singlach- miałam wrażenie, że jest to jedna i ta sama powieść? Nie wiem nie pasują mi i już :wink:

Polecam książkę Shirley Jackson "Życie wśród dzikusów" . Autorka opisuje sceny ze swojego życia w małej amerykańskiej miejscowości, w wielkim domu, wśród rodziny, mnóstwa książek i zwierząt. Bardzo ciepła, wesoła i sympatyczna książka. Jest jeszcze II druga część: "Poskramianie demonów".

• 1 month później...
  • 2 weeks później...