rrmi 05.05.2005 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 a czy ktos moze zna ksiazke Cena szczescia , autor Sloan Wilson , czytalam ja ponad 20 lat temu , bardzo mi sie podobala , ciekawa jestem mojej opinii o niej teraz . Gdzie by cos takiego kupic przez internet czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patunia 07.05.2005 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 Właśnie czytam Romę Ligocką, tyle że zaczęłam od końca, czyli od jej ostatniej powieści: Tylko ja sama. Naprawdę dobrze się czyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patunia 07.05.2005 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 Właśnie czytam Romę Ligocką, tyle że zaczęłam od końca, czyli od jej ostatniej powieści: Tylko ja sama. Naprawdę dobrze się czyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fio 07.05.2005 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 ja z kolei polecam książki Terry'ego Pratchett'a są po prostu super, nie można się nudzić.a ostatnio po raz któryś czytam znanego chyba wszystkim Alchemika.w wolnym czasie czytam tez Carlosa Castanedę, ale to już tak na świeży umysł, bo chcę wszystko rozumieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 19.05.2005 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Ostatnio pokazała sie ksiażka KLUB DANTEGO Czy ktoś już to czytał, czy warto po nią sięgnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smartcat 19.05.2005 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Ostatnio pokazała sie ksiażka KLUB DANTEGO Czy ktoś już to czytał, czy warto po nią sięgnąć? http://www.biblionetka.pl/art.asp?kom=tak&oid=-1&aid=12229 Nie czytałem. A oto co znalazłem na bibilonetce. Ciut metnawa ta opinia i jakos nie zachecajaca. Ale jak zwykle trzeba przeczytac samemu ( a ponocc to bestseller) zeby wyrobic sobie zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.05.2005 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Polecam..,... Krystyna Janda "Różowe tabletki na uspokojenie" wspaniałe felietony;) pzdr. Damian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anowi 06.06.2005 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 a ktoś czytał Dni między stacjami? Ericsona( nie jestem pewna pisowni nazwiska) Iw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 11.06.2005 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2005 Dla wszystkich, którzy czytali "Życie Pi" i dla tych, którzy nie czytali, polecam kolejną książkę Yanna Martela "Ja". Fragment recenzji : ...fascynująca książka, w której aż iskrzy od językowych gier i zabaw, a wiodący temat - życie młodego człowieka - przedstawiono w sposób niezwykle realistyczny, choć jednocześnie z zadziwiającą fantazją.Martel jest pisarzem o wyjątkowym talencie... Trzy deszczowe wieczory i książka połknięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 21.06.2005 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 " Życie Pi " chyba jakieś przereklamowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 22.06.2005 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 Znów czytam "Ważne jak katechizm" ks. Twardowskiego.Zachwalę tą cudną książkę takim przemyśleniem autora :............................................... "Przyszła też jedna uboga wdowa i wrzuciła dwa pieniążki , czyli jeden grosz" ( Ewangelia wg św. Marka 12.42) Mały chłopiec pouczył mnie kiedyś, że ewangelista wiedział , co zapisał. Łatwiej było wrzucić cały grosz za jednym zamachem , niż rozłożyć na dwie raty, bo przed drugim wrzuceniem mogła ręka zadygotać . .................................................To nie jest gatunek z cyklu " Jak nawrócić :przepisy łatwe szybkie i skuteczne "Tu się smakuje zdanie po zdaniu. I czerpie z niewyobrażalną przyjemnością ze źródełka WIELKIEJ MĄDROŚCI ŻYCIA ks.Twardowskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.06.2005 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 Zachir- Paolo Coehlo- polecam. Super, daje do myślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 23.06.2005 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 Zachir- Paolo Coehlo- polecam. Super, daje do myślenia. Tego nie czytałam, ale wszytsko co miałam w rekach wczesniej tego autora - nie podobało mi sie wcale. Chyba jestem jakaś inna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.06.2005 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Funia a czytałaś Jedenaście minut- tego autora. Jeśli nie to spróbuj to była pierwsza powieść Coehlo którą przeczytałam no i się zachwyciłam , dla mnie super. Przeczytałam trzy jego powieści i dla mnie jest to jeden z tych pisarzy po których książki sięgam bez obawy, że będzie to stracony czas. Po prostu pewnik. Ostatnio zakupiłam Zwodniczy punkt Dona Brawna (Kod Leonardo da Vinci) I jak zwykle przy Brawnie ile by ta książka nie miała stron czytam ja w jeden dzień bo nie mogę przestać i jak zwykle nic w domu nie szturchniete Aha i standardowo kupuję literature na obcach albo w spódnicy- nie pamiętam - w każdym bądź razie ta serię gdzie są polscy pisarze, angielskich współczesnych po trzech przeczytanych powieściach nie trawię, może dlatego, że nie jestem singlem, a te które czytałam akurat były o singlach- miałam wrażenie, że jest to jedna i ta sama powieść? Nie wiem nie pasują mi i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 27.06.2005 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Polecam książkę Shirley Jackson "Życie wśród dzikusów" . Autorka opisuje sceny ze swojego życia w małej amerykańskiej miejscowości, w wielkim domu, wśród rodziny, mnóstwa książek i zwierząt. Bardzo ciepła, wesoła i sympatyczna książka. Jest jeszcze II druga część: "Poskramianie demonów". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smartcat 28.07.2005 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Nikt nic ciekawego nie czyta w wakacje ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 28.07.2005 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Jeżeli na wakacje to Chmielewska oczywiście, ale mam wrażenie, że ostatnio trochę się popsuła (już od piątej strony wiadomo kto zabił ). A niedawno odkryłam Barbarę Kosmowską - śmiało mogę powiedzieć, że 100 razy lepsza niż Grochola (też lubię). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewek 06.08.2005 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 Jak na wakacje to polecam miłe romansidełko Marii Nurowskiej - "Rosyjski kochanek". Do przeczytania w jeden wieczór zamiast tej nudnej telewizji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.08.2005 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 A ja sie ostatnio fascynuje Grochola, czyli:'Nigdy w zyciu'; 'Ja wam pokaże', itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.08.2005 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 Zahir, jest nudny, dosc banalny. Najgorsza książka Coelho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts