gaga2 13.12.2002 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2002 Kwtiso, dzięki. Czytałam już Widnokrąg, teraz poszukam tytułów polecanych przez Ciebie.Pozdrawiam,Gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 19.12.2002 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2002 Jak często zdarza Wam się kupować nowe książk? A może wolicie korzystać z biblioteki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketiso 19.12.2002 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2002 Dla mnie nie ma różnicy czy książka jest z biblioteki czy nie .Ostatnio jednak tylko kupuję ,nawet coś co czytałem z biblioteki i już tego nie planuję drugi raz czytać . Lubię jak stoją na półce i jak mogę sobie na nie patrzeć.Głównie kupuję przez internet,poprzedzam to zawsze wywiadem cenowym w księgarni.Ostatnia zakupiona pozycja miała cenę bardziej apetyczną w księgarni-co mnie trochę zadziwiło.HEJ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mordka 31.12.2002 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2002 Oto temat dla mnie!Byłam molem książkowym przez całe lata. jakoś się tak porobiło, że w ostatnich latach nieco mniej czytam, ale stale jest to dla mnie "ziemia obiecana". Kiedyś tam na pewno wrócę. Teraz polecę Wam moje ulubione lektury, z pewnością przez wielu już znane i lubiane:1. "Mistrz i Małgorzata" Bułhakowa - zawsze u mnie na pierwszym miejscu2. "MW" Waldemara Łysiaka - z wiekiem przekonuję się, że z niego nie wielki pisarz, tylko coś z grafomana, plagiatora i hochsztaplera, a ostatnio także radykała politycznego, a tych nie lubię zanadto. Ale ta książka została we mnie i wracam do niej często myślami. Poza nią przeczytałam prawie wszystkie wydane do lat 80, ale to ona utkwiła we mnie najbardziej3. "Wstęp do imagineskopii" Śledzia Otrębusa Podgrobelskiego - nawet nie warto recenzować, trzeba samemu przeczytać. Tego rodzaju humoru i kwintesencji absurdu nie podejmuję się opisać4. a propos absurdu - "W oparach absurdu" Tuwima i Słonimskiego. Przednia rozrywka5. z lektur dzieciństwa i wczesnej młodości - "Błękitny zamek" L.M.Montgomery. Wolę od Ani z Zielonego Wzgórza, nieraz krzepiła mnie ta książka w godzinach samotności i w najgłebszej chandrze. Jednej nocy przeczytałam ją ... dwa razy6. Oczywiście Mikołajek, wszystkie części. Rozrywka dla każdego, w każdym wieku odnajduje się coś innego w tych historyjkach7. "Trzech panów w łódce nie licząc psa". Kurczę, znowu do śmiechu. 8. "Świat według Garpa", wiem, może to nie jest literatura na nagrodę Nobla, może nawet nie na NIKE, ale swego czasu mnie bardzo wzruszyła ta książka To oczywiście nie wszystko, ja mogę tak długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 31.12.2002 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2002 Maluszek - Łysiak najlepiej smakował za komuny. Bułhakow zresztą też . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes 02.01.2003 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2003 On 2002-12-13 10:37, dziuba wrote: Nie przepadam za romansidłami, ale książka "Pamiętnik" zrobiła na mnie mocne wrażenie. Ostatnio przeczytana "Samotność w sieci" w nienajlepszym momencie życiowym bardzo mnie zdołowała. Panther - Wyznania Gejszy czytałam najpierw w wersji anglojęzycznej, wtedy początek nie był dla mnie zachęcający, jednak się uparłam i czytałam dalej. Potem bardzo żałowałam, ze ta książka już się kończy... Czytam teraz "Gejsza" ale ta jest już bardziej "naukowa". [ Ta wiadomość była edytowana przez: dziuba dnia 2002-12-13 12:23 ] Również czytałam "Wyznania Gejszy" i to niedawno.Książka ma swój klimat.Bardzo polecam "Pachnidło"Suskina i "Maleńka Pani Wielkiego domu"J.Londona .Powieści które czyatałam dawno ale o których nigdy się nie zapomina.a tak w ogóle to czytuje namiętnie,mimo budowy i pracy codziennie cos muszę czytnąć-jak nałóg .Siostra pracuje w bibliotece i zawsze zostawi mi cos dobrego na ząb.Czytuje również dużo książek psychologicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lola 03.01.2003 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2003 Nie wiem czy ktos pisał na ten temat. Kupiłam mężowi na gwiazdkę taki teraz album "na czasie" ZIEMIA Z NIEBA. Są tam niesamowite fotografie robione z góry. Była nawet taka wystawa w Warszawie. Piękna sprawa. Czy ktos widział lub ma? Ja osobiscie wolę literaturę mniej obrazkową i do dzisiaj jestem pod wrażeniem "Ksiezycowej doliny" Londona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mordka 03.01.2003 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2003 lolu, ja znam tę książkę, wydało ją wydawnictwo, w którym pracuję. Jest to naprawdę przepiękna rzecz. Teraz można oglądać te fotografie w Galerii Mokotów w Warszawie.Pozdrawiammordka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula 03.01.2003 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2003 Ja tez chce do tego klubu, co prawda czasu na czytanie coraz mniej ale bardzo lubie Mikołajka. Mistrz i Malgorzata to jedna z moich ulubionych pozycji. W ogole to z wiekiem chyba dziecinnieje bo z przyjemnoscia czytam Musierowiczową i czuje ze musze sobie wypozyczyc Bellew Zawierucha (obym tylko z dwoch przekladow trafila na ten ktory lubie). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lola 03.01.2003 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2003 Hej Mordeczka! To Ty pracujesz w Świecie ksiązki? Ja niestety do Warszawy mam kawałek, wiec nie zobaczę tej wystawy. Wiem, że książka jest popularna na całym swiecie. No i chociaz kosztuje sporo, to jak za takie wydanie, to nawet umiarkowanie. Ksiegarnie biorą za nią około 193 zł.No i musze dodać, ze z biegiem lat tez powracam do ksiażek z dzieciństwa. Chyba dlatego, ze są lekkie.Mój mąż dodaje, że lubi bardziej ostre ksiązki.... Musze zobaczyć co on tam ma w biblioteczce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketiso 04.01.2003 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2003 Miałem przyjemność być w grupie 500000 osób ,które podobno to oglądały przy Łazienkach.Owszem widoki bardzo ładne i ciekawe,ale według mnie z punktu widzenia fotografii są zwyczajne (nie ma w nich tej jednej tysięcznej sekundy,której nigdy się nie da powtórzyć)Przy okazji cytacik:`Zdarzają się chwile,kiedy mam wrażenie,żeto Bóg sprawiłiż w tej właśnie chwili i w tym miejscuznalazłem się z moim aparatem,aby móc wykonać zdjęcie.` Ansel Adams Tam niestety takich zdjęć było kilka np murzyn na plantacji bawełny:smile:HEJJ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mordka 07.01.2003 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2003 Tak, pracuję w Świecie Książki. Już od 5,5 roku.Świetna firma, mogę z czystym sumieniem polecić jako pracodawcę.Pozdrawiammordka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lola 07.01.2003 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2003 Hej, co do cytatu, to mysle, ze nie nalezy tak sprawy generalizować. Czasami również niełatwe sprawy mogą być dla oka fotografa lub innego artysty jakimś tam dziełem, czy natchnieniem. Myślę, że wbrew pozorom wykonanie tak wielu fantastycznych fotografii nie jest takie proste. Mój mąz ma dobry sprzet, jeżdzi po swiecie, i robi fajne zdjecia - ale takie z "duszą" zdarza się jedno na kilkadziesiat. No ale ilu ludzi tyle gustów. :smile: Czasami dobrze mieszkać w stolicy... Mordka- to ja gratuluję fajnej firmy. I ksiązek masz pod dostatkiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilk 21.01.2003 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2003 A czy nikt nie czyta "filmowych" autorów jak np. Grisham, Forsyth,Ludlum ? Na przykład "Testament", "Diabelska alternatywa",saga o agencie Bournie. Moim skromnym zdaniem bardzo ciekawe. A Tolkiena można też czytać bez końca. "Władcę pierścieni" czytałem na razie dwa razy. Ale to już inny gatunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 22.01.2003 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2003 Ja tam czasami czytam. Zwłaszcza Grishama. Pozostałych też czytałam (jakiś czas temu). A 'Władca pierścieni' to już klasyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilk 22.01.2003 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2003 ostatnio zacząłem "Akta Net Force" Toma Clancy'ego. Przczytałem dopiero 150 stron, ale juz sie nie moge oderwac od lektury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 25.01.2003 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2003 Rzeczywiście, Forsyth jest niezły dla odprężenia, a Diabelską Alternatywę czytałam jeszcze w wersji "z drugiego obiegu". Niestety teraz nie mam tyle czasu na czytanie i szkoda mi go przeznaczać na takie "czytadła". Co nie znaczy, że w czasie wakacji nie czytam różnych książek Grishama, Forsytha, czy - w chwilach depresji - rozmaitych romansów.Moje ostatnie lektury to: najnowsze Lapidarium Kapuścińskiego, a przymierzam się do polecanej przez teścia "Święci przestępcy" o życiu pierwszych ojców pustyni, podobno fascynujące.Pozdrawiam,Gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.02.2003 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2003 Cześć!!!Z przyjemnością dołączę do Was. Książki to super sprawa, biblioteka w moim domku zajmie bardzo ważne miejsce. Czytam wszystko, bardzo lubię kupować książki. Polecam antykwariaty w różnych miastach Polski (tam gdzie mieszkacie). Można znaleźć tanie i dobre pozycje. W Warszawie jest giełda książek - sprzedają na metry.Ostatnio przeczytałem Alchemika (pewnie już wszyscy znają?), osławione Narrentum i Braci Karamazow. Sapkowskiego udało mi się kupić za 33 zł w sieci taniej książki (w Empiku kosztowała 45!!!).Należę do Świata Książki - uważam, że mają ostatnio ciekawe rzeczy - wydali m.in. Poe, Balzaka, także Harry Pottera tańszego o kilkanaście złoty.Pozdrawiam wszystkich czytających!Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 13.02.2003 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2003 Ja też! Ja też!Należę do Świata Książki a także kupuję w Merlinie. Oj, nie potrafię wymienić ulubionych tyle tego jest....Najwięcej czytało się w autobusach za studenckich czasów a potem na spacerach z wózkiem, a teraz zostaje czas tylko wieczorkiem zanim powieki same opadną...Nie wyobrażam sobie życia bez książek. Będę dozgonnie wdzięczna Mamie polonistce, która zaraziła mnie tą miłością...Dlatego chcę mieć ganek w moim domu, żeby tak w czasie burzy...fotelik, kocyk na kopyta i dobra książka....mrrau! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 04.03.2003 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2003 Hej, zima to podobno najlepszy czas na czytanie ( te dlugie wieczory...) a tu cisza. ja uwielbiam czytac, czytam kiedy sie da i gdzie sie da. Ostatnio bardzo podobala mi sie wspominana juz tutaj "Krolowa deszczu", ale wszystkim kobietom goraco polecam "Jezdzca miedzianego" wydanego przez Swiat Ksiazki. Ksiazka ma ponad 700 stron ale jest tak wciagajaca ze przeczytalam ja w 2 nocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts