_bogus_ 09.08.2005 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Znacie to? http://pl.wikipedia.org/wiki/Bookcrossing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewek 09.08.2005 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 A ja sobie dziś kupiłam "Niebezpieczne związki. Jak przeczytam to napiszę czy fajne. (Film jest super) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.08.2005 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Obecnie poczytuje serię; Żaby i anioły Grocholi Polecam jedynie 'Nigdy w zyciu', reszta nudnaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.08.2005 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 A ja sobie dziś kupiłam "Niebezpieczne związki. Jak przeczytam to napiszę czy fajne. (Film jest super) Książkę czytałam co prawda po obejrzeniu filmu, ale moim zdaniem film lepszy, Malkovich jest po prostu rewelacyjny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 09.08.2005 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 U mnie też tak było - najpierw film a potem książka Matka - masz rację Malkovich jest w tej roli jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 10.08.2005 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 A ja właśnie odwrotnie - książkę czytałem oj dawno (jako b. młody człowiek) i jak później obejrzałem film - to nie zrobił na mnie wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smartcat 12.08.2005 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 A to coś może nie lekkiego jak na letnią lekturę ale warto poczytać: Sprawa honoru. Dywizjon 303 Kościuszkowski. Zapomniani bohaterowie II Wojny Światowej (Olson Lynne & Cloud Stanley) http://www.biblionetka.pl/art.asp?kom=tak&oid=-1&aid=11781 "Sprawa honoru” - dedykowana "Narodowi polskiemu" przeznaczona jest dla czytelników interesujących się historią Polski i Europy, drugiej wojny światowej, polskim lotnictwem i pilotami a zwłaszcza Dywizjonem 303 Kościuszkowskim, oznaczonym w RAF-ie numerem 303, kulisami wielkiej polityki, walką Polaków o wolność w latach 1919 - 1989 oraz szczegółami zdrady jakiej wobec Polski dopuścili się alianci." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.08.2005 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Biblionetka- kopalnia wiedzy na temat ksiazek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 15.08.2005 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 A co powiecie na "Przeminęło z wiatrem"-ja uwielbiam!!!Bardzo dobra "pachnidło". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.08.2005 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Julcik, masz racje- ta książka jest cudna:)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 16.08.2005 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Witajcie mole książkowe. Ja tez jestem mol. Ostatnio dostałem w prezencie dobrą książkę - SPRAWA HONORU (już o niej pisano). Co prawda jeszcze jej nie przeczytałem (Fizula czyta), ale już gorąo polecam.Osobiście lubię fantasy i fantasy-fantastyka. Dwa lata temu wpadła mi książka (teraz już nawet film powstał) Autostopem przez Galaktykę. Polecam.Jest tez (na razie trzy tomy) fajna książka o Elfach inaczej. Tytuł pierwszego tomu: Artemis Fowl. Zapewniam że wielbicieli gatunku wciągnie.Oczywiście (mimo że jestem facetem), jestem fanem Małgorzaty Musierowicz.I oczywiście klasyka: Tolkien, Levis, Sapkowski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 16.08.2005 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Witaj w klubie Fizyk Artemisa polecam - mimo, że dla dzieci to wciąga dorosłych. Czytałam tylko 2 części - teraz mam zamiar zakupić trzecią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 16.08.2005 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 A ja narodowościowymi autorami polecę :Katarzyna Grochola ( od Nigdy w życiu ) z Andrzejem Wiśniewskim ( psycholog w poradni rodzinnej ) w super książce " Związki i rozwiązki miłosne" Zapis wolnych dyskusji bładzącej koło tematów damsko-męskich.Kopalnia wiedzy o nas samych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 17.08.2005 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 A ja przypomniałam sobie o takiej książce, którą czytałam parę lat temu Alienista.......o kurczę , aż mi dreszczyk przebiegł po plecach - polecam...........Taki trochę kryminał osadzony w początkach narodzin detektywizmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 17.08.2005 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 "Alienistę" napisał Caleb Carr - książka rewelacyjna, warto przeczytać Jest i druga część "Anioł ciemności" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yvett 17.08.2005 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Ja uwielbiam czytać książki i udało mi się zaszczepić tę miłość w mojej córce, która zaczęła czytać w wieku 5 lat. W pierwszej klasie już zaczytywała się w Harrym Potterze. Niestety potem trudno było mi dla niej znaleźć książkę, która tak by ją wciągnęła Ale udało się i polecam dla Waszych pociech Serię Niefortunnych Zdarzeń, serię o Mikołajku, Mateuszku, czy też Koszmarnym Karolku oraz Artemisa Fowl'a, Oskara i różę. Szczególnie dla dziewczynek Ellę Zaklętą, serię J. Wilson i oczywiście dla nieco straszych serię Musierowiczowej . Czy Wy też czytacie książki Waszych dzieci? Ja czytam z wielu powodów - są naprawdę fajne - można o nich z dzieciakiem pogadać - i oczywiście mamy kontrolę nad tym, co czytają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 17.08.2005 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Witaj w klubie Fizyk Artemisa polecam - mimo, że dla dzieci to wciąga dorosłych. Czytałam tylko 2 części - teraz mam zamiar zakupić trzecią Trzecia część jest równie fajna jak pozostałe. Słuchajcie polecam fajną książkę dla maluchów. Tytuł brzmi "Jak Karolek został Papieżem". jest naprawdę fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 17.08.2005 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 A ostatnio (wstyd powiedzieć ) przeczytałem 4 tomy Ani z Zielonego Wzgórza. Fajna jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 17.08.2005 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Gorąco namawiam na Wszystkie języki świata. Zbigniew Mentzel ( rocznik '51) pisze niezwykle lekko i wyjątkowo "swojako". Książka na 2-3 wieczory. O czym ? O życiu .. Dla smakoszy innego gatunku ( surrealizm pokomunistyczny w krzywym lusterku z gołą babą na odwrocie nad butelką cienkiego winka ) : Eugeniusz Priwiezieńcew " Święto Dyszla" Lektura na popołudnie. Koniecznie z zimnym chmielowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 17.08.2005 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Polecam - trochę śmiechu przez łzy Zapiski oficera armii czerwonej - Piaseckiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts