Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Książki

Maluszek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja sobie dziś kupiłam "Niebezpieczne związki. Jak przeczytam to napiszę czy fajne. (Film jest super) :D

Książkę czytałam co prawda po obejrzeniu filmu,

ale moim zdaniem film lepszy, Malkovich jest po prostu rewelacyjny! :D

A to coś może nie lekkiego jak na letnią lekturę ale warto poczytać:

Sprawa honoru. Dywizjon 303 Kościuszkowski. Zapomniani bohaterowie II Wojny Światowej (Olson Lynne & Cloud Stanley)

http://www.biblionetka.pl/art.asp?kom=tak&oid=-1&aid=11781

"Sprawa honoru” - dedykowana "Narodowi polskiemu" przeznaczona jest dla czytelników interesujących się historią Polski i Europy, drugiej wojny światowej, polskim lotnictwem i pilotami a zwłaszcza Dywizjonem 303 Kościuszkowskim, oznaczonym w RAF-ie numerem 303, kulisami wielkiej polityki, walką Polaków o wolność w latach 1919 - 1989 oraz szczegółami zdrady jakiej wobec Polski dopuścili się alianci."

Witajcie mole książkowe. Ja tez jestem mol. Ostatnio dostałem w prezencie dobrą książkę - SPRAWA HONORU (już o niej pisano). Co prawda jeszcze jej nie przeczytałem (Fizula czyta), ale już gorąo polecam.

Osobiście lubię fantasy i fantasy-fantastyka. Dwa lata temu wpadła mi książka (teraz już nawet film powstał) Autostopem przez Galaktykę. Polecam.

Jest tez (na razie trzy tomy) fajna książka o Elfach inaczej. Tytuł pierwszego tomu: Artemis Fowl. Zapewniam że wielbicieli gatunku wciągnie.

Oczywiście (mimo że jestem facetem), jestem fanem Małgorzaty Musierowicz.

I oczywiście klasyka: Tolkien, Levis, Sapkowski.

A ja narodowościowymi autorami polecę :

Katarzyna Grochola ( od Nigdy w życiu ) z Andrzejem Wiśniewskim ( psycholog w poradni rodzinnej ) w super książce " Związki i rozwiązki miłosne"

Zapis wolnych dyskusji bładzącej koło tematów damsko-męskich.

Kopalnia wiedzy o nas samych.

Ja uwielbiam czytać książki i udało mi się zaszczepić tę miłość w mojej córce, która zaczęła czytać w wieku 5 lat. W pierwszej klasie już zaczytywała się w Harrym Potterze. Niestety potem trudno było mi dla niej znaleźć książkę, która tak by ją wciągnęła :lol: Ale udało się i polecam dla Waszych pociech Serię Niefortunnych Zdarzeń, serię o Mikołajku, Mateuszku, czy też Koszmarnym Karolku oraz Artemisa Fowl'a, Oskara i różę. Szczególnie dla dziewczynek Ellę Zaklętą, serię J. Wilson i oczywiście dla nieco straszych serię Musierowiczowej :D .

Czy Wy też czytacie książki Waszych dzieci? Ja czytam z wielu powodów

- są naprawdę fajne

- można o nich z dzieciakiem pogadać

- i oczywiście mamy kontrolę nad tym, co czytają 8)

Witaj w klubie Fizyk :D

Artemisa polecam - mimo, że dla dzieci to wciąga dorosłych. Czytałam tylko 2 części - teraz mam zamiar zakupić trzecią :D

Trzecia część jest równie fajna jak pozostałe.

Słuchajcie polecam fajną książkę dla maluchów. Tytuł brzmi "Jak Karolek został Papieżem". jest naprawdę fajna.

Gorąco namawiam na Wszystkie języki świata.

Zbigniew Mentzel ( rocznik '51) pisze niezwykle lekko i wyjątkowo "swojako". Książka na 2-3 wieczory.

O czym ? O życiu .. :D

Dla smakoszy innego gatunku ( surrealizm pokomunistyczny w krzywym lusterku z gołą babą na odwrocie nad butelką cienkiego winka ) :

Eugeniusz Priwiezieńcew " Święto Dyszla"

Lektura na popołudnie. Koniecznie z zimnym chmielowym.