Dopuser 03.10.2005 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Kiedyś tam czytałam chociaż lepiej napisać przemęczyłam 'Slimariliona' Fakt że harlequinem to on nie jest... ale skala "Slimariliona" poprostu poraża... "Władca pierścieni" przy "Slimarilionie" to mały pikuś ! Gotowe zarysy scenariuszy na dziesiątki filmów... tylko czekać na rozwinięcia wątków tam zawartych, tak w książkach jak i filmach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 03.10.2005 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 to ja teraz jestem w trakcie czytania Romy Ligockiej *Kobieta w podrozy*i mogę polecic.Czytam najchetniej wieczorem w domu, w bibiotece mam teraz taki fotel z wysuwanym podnozkiem i stojaca lapme. Lubie tez czytac w lozku, ale ten z kolei moj J. nie toleruje....Pozdrawiam,gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.10.2005 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Ja czytam: w łóżku, na dyżurach, na sprawdzianach, jak mam okienka, no i na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.10.2005 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Kryminały Chandlera dorwałem i się w nich zakochałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 05.10.2005 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 A ja lubię Sapkowskiego, a ostatnio także Ziemiańskiego. Achaja to naprawdę super trylogia, Zapach Szkła równie dobry. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.10.2005 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Musze poptrzeć w księgarni i poszukać tych Opowieści z Narni -boję się, ze na mnie też nie zrobią już wrażenia a w podstawówce uwielbiałam te opowieści . Jak kupię to poczytam mojemu synkowi jak będzie troche starszy- teraz jest na etapie "Kota w butach" (4 latka) Kupiłam "Diabeł ubiera się u Prady"- na razie nic nie napiszę bo przeczytałam parę stron- zobaczymy. Ale zapowiada się na miłą lekką prozę, do łóżka w sam raz. Mój mężuś ma już dosyć tego nocnego czytania i tylko czekać buntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 07.10.2005 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Tu są "Opowieści z Narni" (wszystkie tomy):http://www.mediarodzina.com.pl/nowa/ksiazka.php?id=195 A ja polecam Jeffreya Archera. Jak ktoś powiedział: "wciąga na maxa". pozdrawiam, Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 07.10.2005 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 A ja sobie zamowilam w klubie i czekam na najnowsza pania... Jackie Collins Gdziekolwiek zmuszona jestem czekac albo na dluga podroz - idealne... myslec nie trzeba, zabawa jest... A tak w ogole to VI tom Pottera przeczytalam i doszlam do wniosku, ze chyba wcale nie ginie......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 12.10.2005 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Tu są "Opowieści z Narni" (wszystkie tomy): http://www.mediarodzina.com.pl/nowa/ksiazka.php?id=195 A ja polecam Jeffreya Archera. Jak ktoś powiedział: "wciąga na maxa". pozdrawiam, Maria O tak Jeffrey Archer!!!! Kane i Abel, Córka Marnotrawna, Czy powiemy Pani Prezydent. Ale zacznijcie od opowiadań Co do grosza. Fajna też jest politicalfiction - Pierwszy między równymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basias 14.10.2005 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Witam wszystkich! Dla mnie również książka stanowi podstawę do wypełniania wolnego czasu i nie tylko wolnego;) Czytam literaturę zarówno łatwą i przyjemną ( ostatnio "Kochając większą kobietę" Jennifer Weiner, jak i tą trochę trudniejszą ("Godziny" Michael Cunningham-szło mi trochę ciężko). Powracam też co kilka lat do przeczytania poraz któryś ulubionych moich tytułów np. Wańkowicza "Ziele na kraterze"(cukier krzepi!) i Grzesiuka "Pięć lat kacetu" (co by nie zapomnieć). Sapkowskiego "zaliczyłam" 7 (części 5+2) - dzięki synu za dostarczanie . Było już o tym jakie książki czytacie? gdzie?, a czy ma dla Was znaczenie ilość stron? Ze mną jest tak, że zaczynam książkę powoli ( z ciekawością -wkręci mnie, czy nie?) , nawet celebrując początek, później nabieram tempa, żeby na końcu stwierdzić - nie, za szybko! Pozdrawiam Basias. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iws 21.10.2005 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Skusiłam sie na "Pachnidło" ale jakoś trudno mi przez nie przebrnąć, maja kręcić film na podstawie tej powieści. Do mnie jakos nie przemawia Ja teraz czytam. Trochę mnie jak do tej pory rozczarowała. Taki bestseller na całym świecie. Co prawda zapowiadała się całkiem nieźle - pierwsze kilkadziesiąt stron przeczytałam szybciutko, ale teraz ciągniesię i ciągnie. Przeczytałam jeszcze Cień wiatru - polecam naprawdę - ktoś wcześniej również ją chwlił więc podpisuję się także. Polecam trylogię - sagę rodu Otori Lian Hearn: Po słowiczej podłodze i Na posłaniu z trawy. Niedługo będzie trzecia częśc W blasku księżyca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paprotka 21.10.2005 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Powracam też co kilka lat do przeczytania poraz któryś ulubionych moich tytułów np. Wańkowicza "Ziele na kraterze"(cukier krzepi!) i Grzesiuka "Pięć lat kacetu" (co by nie zapomnieć). Sapkowskiego "zaliczyłam" 7 (części 5+2) - dzięki synu za dostarczanie witam również piękny zestaw "Ziele.." - to moja książaka dzieciństwa, ojciec kochali Wańkowicza i jakoś tak zarażał, mnóstwo powiedzonek,anegdot, psikusów z tej książki weszło do naszego życia, ze "Szczenięcych" też Bardzo warszawska ta książka, bardzo, jak zamieszkałam na Żoliborzu musiałam potropić Kinga.. są jeszcze takie klimaty "zielarskie", są.. Fajnie, poczytam sobie dziś ( jak siostra nie buchnęli, bo też ma fazy i podczytuje co jakiś czas) .. tylko strasznie ryczę, w zasadzie od "dziejów szesnastki" do końca Grzesiuka przeczytałam całego jak miałam 13 lat, strasznie mi imponował a Sapkowski to wiadomo .. bajka, ale fajosko napisana pozdrawiam Ps. ja czytam teraz "Anty.tine" Żakowskiego, "Jeżynowe wino" Harris ( nie ma mowy bym dobrnęła do końca ) i kończę " Bono.Święty i grzeszny" Walla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.10.2005 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Było już o "Małych zbrodniach" Schmitta, ja tez uważam, że są świetne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 23.10.2005 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 Nie wiem, czy już ktoś rekomendował (przyznaję się, nie przeczytałam całego wątku) "Cień wiatru" Książka wciąga od pierwszej strony (a jest ich ok. 500). Każdy znajdzie w niej coś dla siebie. Szczególnie polecam tym, którym odpowiada klimat XIX - wiecznej powieści w stylu np. Dostojewskiego, którzy lubią Barcelonę, którzy uważają, że miłość i nienawiść to skrajne bieguny tego samego uczucia, którzy wreszcie są dorośli, ale z duszą dziecka w srodku. Miłego zaczytania się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 24.10.2005 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 A ja lubię Sapkowskiego, a ostatnio także Ziemiańskiego. Achaja to naprawdę super trylogia, Zapach Szkła równie dobry. Michał W podobnym stylu do Sapka polecam opowiadania o Gotreku Gurnissonie Williama Kinga np"Zabójca trolli", "Zabójca smoków". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.10.2005 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Nie wiem, czy już ktoś rekomendował (przyznaję się, nie przeczytałam całego wątku) "Cień wiatru" Książka wciąga od pierwszej strony (a jest ich ok. 500). Każdy znajdzie w niej coś dla siebie. Szczególnie polecam tym, którym odpowiada klimat XIX - wiecznej powieści w stylu np. Dostojewskiego, którzy lubią Barcelonę, którzy uważają, że miłość i nienawiść to skrajne bieguny tego samego uczucia, którzy wreszcie są dorośli, ale z duszą dziecka w srodku. Miłego zaczytania się Fakt książka przecudna- ja ją rekomendowałam pare stron wcześniej- fajnie, że o niej przypomniałaś. Strasznie smutna momentami. Szukałam innych powieści tego autora, ale nic nie znalazłam. Lubię taki styl pisania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 14.11.2005 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Niedawno wyszła nowa książka Fannie Flagg "Boże Narodzenie w Lost River" i nowy Mikołajek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.11.2005 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 (Nie)boszczyk mąż Chmielewskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 07.12.2005 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 A wiecie, że już jest kolejny tom Jeżycjady - ŻABA ? Fani Musierowiczki biegiem do księgarni . Ja już kupiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 07.12.2005 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Fizyk - ja też już kupiłam Przeczytałeś już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts