Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Książki

Maluszek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

już nie tak do końca "nowa' książka Krajewskiego o komisarzu Mocku...moim zdaniem równie dobra... lubię takie klimaty podziemnego światka ubiegłego stulecia...

chyba się skuszę na Cień wiatru...tak zachęcająco piszecie..

Opowieści z Narni czekają na Boże Narodzenie.... sama nie wiem czy to prezent dla dzieciaków czy dla mnie... ;)

a ja ostatnio miałam też ochotę na romans..... no i znalazłam w naszej przepastnej bibliotece Lafayette "Księżna de Cleves"'' urocza ramotka, ale fragmentami doskonale napisana...

pozdrawiam,

gaga2

A ja na Mikolaja kupilam sobie "Imprimatur", ale jeszcze nie zaczelam czytac. Mam nadzieje, ze sie nie rozczaruje, czy ktos juz moze czytal?

P.S. Witam po dluzszej przerwie :)

mbz - mój egzemplarz 'Imprimatura' czeka, aż go przeczytam w Święta. Mam nadzieję, że to będzie niezła książka :D

• 2 weeks później...
Żaba okazała się wdzięczną lekturką. Ale niestety - na dwa dni :( . Czuję niedosyt!!! Już nie mogę się doczekać Czarnej Polewki. Chyba jestem uzależniony jakiś ? :D :wink:

Żaba- cudo!! :wink: Ja chcę kolejny tom!:-)

A ja polecam książkę Iwony Jurczenko Topolskiej "Bociany przylatują zimą". Nie jest to jakaś wielka literatura, jest to pięknie napisana, wzruszająca historia pewnego małżeństwa w średnim wieku, które adoptowało trójkę rodzeństwa z domu dziecka. Nie było im łatwo (książka to zapis dwóch pierwszych lat), ale .....nie uprzedzam faktów. Warto do tej książki zajrzeć (dostałam pod choinkę, przeczytałam w jeden wieczór) :)

a Pan Królowej- o niczym to jest :-?

No to jest chyba właśnie o NICZYM (a Masłowska Wielką Pisarką Jest :evil: )

Polecam:

Do śmiechu: Pratchett, Pilipiuk (Kroniki Jakuba Wedrowycza, Zagadka Kuby Rozpruwacza)

Dla napięcia i strachu: Alax Kava, Grischam, Ludlum, Brown (zwł. Anioły i demony)

A także konkretnie: Koontz - "Odd Thomas", Segal-"Ostatni akord" - takie ładne powiesci.

Nie przeszłam przez "Alchemika","Cień wiatru", "Klub Dantego" a to może dlatego, że mam małego szkraba, który skutecznie uniemożliwai mi czytanie i gdy coś jest mniej zajmujace to po prostu odkładam.

Zdecydowanie wolę książki nowe niż z biblioteki, choć te na swój sposób mają cos w sobie.

Na półkach zalegają mi nieprzeczytane ksiązki, których co trochę przybywa. A czasu jakby ubywa. A może to z lenistwa tak sobie to tłumaczę. :oops:

Ostatnio przeczytane to "Samotność w sieci" J. Wiśniewskiego i parę pozycji Paulo Coelho.

Poza tym interesują mnie książki dotyczące psychologii zachowań ludzkich. I z tej dziedziny też mam ich trochę.

• 2 weeks później...

Ja kupiłam mężowi pod choinkę "Dług honorowy"Karolevitz i Fenn.Bardzo się ucieszył ,bo to o pilotach,samolotach a to jego hobby.

Ostatnio czytałam "Duma i uprzedzenie",bardzo mi się podobało,ciekawa jestem filmu.

Nie mogę się doczekać w bibliotece na "Klub Dantego"polecał to w którymś czasopiśmie Makłowicz,ale czytam tutaj ,że niektórzy nie doczytali do końca.

Chciałabym mieć trochę kasy na przepuszczenie w księgarni i zaraz kupiłabym sobie np."Polska w starej fotografii",coś z albumów ,atlasów ,encyklopedii i wiele ,wiele innych... do tego jeszcze literatura dziecięca...

No,ale płot czeka!!!

:wink: [/i]

A ja na Mikolaja kupilam sobie "Imprimatur", ale jeszcze nie zaczelam czytac. Mam nadzieje, ze sie nie rozczaruje, czy ktos juz moze czytal?

P.S. Witam po dluzszej przerwie :)

mbz - mój egzemplarz 'Imprimatura' czeka, aż go przeczytam w Święta. Mam nadzieję, że to będzie niezła książka :D

Maluszku, i jak ksiazka? Ja niestety jeszcze nie mialam okazji przeczytac :(

Za to pod choinka znalazlam dwie pozycje ksiazkowe, tyle ze ... kucharskie :) : Pascala i Bozeny Dykiel. Ta druga jest nie tylko kucharska i moze dlatego szybko ja przeczytalam, polecam zwlaszcza "swiezym" paniom domu :D

witam,

ja właśnie za Waszą rekomendacją rozpoczęłam czytanie "Imprimatur" ijeszcze nie mam wyrobionego zdania...

za to przeczytałam całą Narnię ( w tym z moim Małym mamy za sobą Lwa, Starą Szafę oraz kończymy Księcia Kaspiana)... chyba dziecinnieję... ;)

muszę spoważnieć nieco.... miałam już w ręku jeden z nowszych numerów Znaku poświęcony Tybetowi.... chyab się z nim bliżej zapoznam.... mam obiecane od Teścia... :)

pozdrawiam,

gaga2

PS. Jak zwykle u mnie .... te lektury to groch z kapustą.....