Maluszek 30.01.2006 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Czyżby to była książka o mnie Tak na serio postaram się przeczytać. W pewnym sensie moze byc i o Tobie Jestem ta szczesciara , ze wiem o czym jest(w pewnym sensie wiem ) i jutro pewnie do mnie dotrze Maluszku dopiero przeczytalam ,ze lubisz Paragraf 22 Tak sie zaczytalam kiedys Paragrafem , ze na wagarach musialam byc , zeby nie przerywac czytania . Niestety wydalo sie wszystko , bo sasiadka uslyszla jak sie smieje i doniosla , ze ktos w domu byl w godzinach ... rrmi - książka zakupiona Tylko jak skończę obecnie czytaną książkę to biorę się za "Maluszka" A co do "Paragrafu 22" to jedna z moich ulubionych książek. Czytałam ją już chyba ze 20 razy jak nie więcej i cały czas mnie bawi. Jest po prostu rewelacyjna - mało jest takich książek, które mimo upływu czasu się nie zmieniają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 30.01.2006 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Witajcie Może coś, z niepolskiej literatury, odkrywam na nowo Irvina Shawa, jest po prostu super, polecam zwłaszcza "chleb na wody płynące". poadrawiam chopinetka - Irvin Show jest moim ulubionym autorem Posiadam wszystkie jego książki i też uważam, że jego najlepszą książką jest "Chleb na wody płynące". Polecam ją gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 30.01.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 W przyszlym tygodniu ukaze sie "Maluszek" Majki Pelewskiej Jest to Jej pierwsza ksiazka . Warto przeczytac . Książka pt. "Maluszek" już się ukazała. A ja z nieukrywaną radością i dumą pragnę poinformować, że jej autorka Majka Palewska to nasza forumowiczka o nicku Forest Gratuluję Majce wydania książki i cieszę się, że jest z nami pozdrawiam Edzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 30.01.2006 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Edziu - Majka ma na nazwisko Palewska (przynajmniej tak mam wydrukowane nazwisko Majki na książce) czyli "Maluszek" Majki Palewskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest 30.01.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Maluszku - dziekuje za sprostowanie:) Pozwolcie, ze troszeczke napisze o tej ksiazce Ksiazka jest malo "ksiazkowa". Chcialam, zeby ktos, kto czyta, mial wrazenie, ze podglada cudza korespondencje, lub ze wrecz sam pisze. Zalezalo mi na naturalnosci, spontanicznosci i dopowiedzeniu wszystkiego do konca. W zyciu zwykle czlowiek nie wypowiada do konca krancowych emocji - wstydzi sie lub po prostu nie znajduje wlasciwych slow. A poniewaz papier jest cierpliwy i przyjmie wszystko - w tej ksiazce dopowiedzialam wszystko do konca. Wiem, ze moze to byc meczace dla niektorych, ale podjelam to ryzyko. Zobacze, jak odbiora to czytelnicy. Obawiam sie, ze ktos, kto nigdy nie przechodzil przez podobne stany, nie zrozumie tego. No trudno. Ale przynajmniej koty cos zyskaja - poniewaz caly moj zysk przeznaczam na koty z pewnego kociego forum I ostrzegam: ksiazka jest bardzo depresyjna i pesymistyczna. Jesli ktos aktualnie jest w dolku, to moze niech nie czyta. Serio. Pozdrawiam wszystkich serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 30.01.2006 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Forest - nie ma sprawy Mam nadzieję, że będziesz na spotkaniu forumowym - będzie nam bardzo miło poznać Cię osobiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 30.01.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Forest - przepraszam, ze zmieniłam Ci nazwisko Maluszku- dziekuję za sprostowanie. Na swoje usprawiedliwienie mam tylko - "nie lubię poniedziałków" zwłaszcza takich jak ten dzisiejszy. pozdrawiam Edzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest 30.01.2006 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Na spotkaniu forumowym raczej nie bede, ale jesli ktos mialby ochote to zapraszam na moj wieczor autorski, zorganizowany przez mojego wydawce PIW, ktory odbedzie sie w Warszawie, w Domu Ksiegarza 21 lutego o 18:00. Byloby mi bardzo milo gdyby ktos z Was przyszedl:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 30.01.2006 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Na spotkaniu forumowym raczej nie bede, ale jesli ktos mialby ochote to zapraszam na moj wieczor autorski, zorganizowany przez mojego wydawce PIW, ktory odbedzie sie w Warszawie, w Domu Ksiegarza 21 lutego o 18:00. Byloby mi bardzo milo gdyby ktos z Was przyszedl:) No cóż, ja ani na spotkaniu forumowym ani na wieczorze autorskim być nie mogę Ale duch mój będzie unosił się nad Wami, a co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.01.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 I ostrzegam: ksiazka jest bardzo depresyjna i pesymistyczna. Jesli ktos aktualnie jest w dolku, to moze niech nie czyta. Serio. To ja sobie odłożę... na inną chwilę... ale na pewno nie omieszkam. Forest, świetnie, że jesteś z nami, moje wielkie gratulacje w związku z debiutem prozatorskim, życzę przychylnych recenzji, przede wszystkim czytelników. No i... jestem pod wrażeniem Twoich umiejętności (ten spadochron!) i wszechstronnych kwalifikacji. Ostatnio przeczytałam i polecam "Pachnidło" Patricka Suskinda, niesamowita, ciut sensacyjna, momentami obrzydliwie odrażająca, ale bardzo wciągająca lektura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest 30.01.2006 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 To ja jeszcze tylko uprzedze lojalnie, ze ksiazka nie dotyczy mojej przeszlosci w GROMie. Jest o czyms zupelnie innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 31.01.2006 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Forest - jak mi nic nie wypadnie to postaram się być Szkoda, że Cię nie będzie na spotkaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest 31.01.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Maluszek - ciesze sie, ze przyjdziesz i mam nadzieje, ze nic Ci w tym nie przeszkodzi. Ja w tej chwili nie chodze w ogole nigdzie poza praca. Pisze druga ksiazeczke a poniewaz pracuje tez normalnie na etat to juz na nic innego nie ma czasu. Ale za to koty zadowolone, ze czesciej w domu bywam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 31.01.2006 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Forest - to jak siedzisz sobie w domku ciężko pracując nad książką to może w czasie forumowego spotkania zrobisz sobie godzinkę przerwy i wpadniesz, żeby się z nami spotkać Byłoby super A jeżeli to nie tajemnica o czym będzie druga książka? I ile masz kociaków - pochwal się nimi w gębusiach zwierzęcych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest 31.01.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Chyba jeszcze nie moge powiedziec o czym bedzie druga ksiazka, ale na pewno bedzie zupelnie inna niz pierwsza. A tematyka, ktora planuje, jeszcze nie byla poruszana w literaturze, przynajmniej polskiej Kotow mam 5, ale nie wstawie ich zdjec, bo juz nie pamietam jak to sie robi Gamon techniczny ze mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 31.01.2006 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Ja już czytam "Maluszka" A czarny kot wewnątrz okładki - wypisz, wymaluj mój Dandys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 31.01.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Ja zaczynam za chwile czytac Maluszka . Wlasnie z poczty wrocilam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 31.01.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Ludzie !Jak tam "Imprimatur'?Ja właśnie czytam,mnie wciągnęło bardzo.Lubię takie klimaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 01.02.2006 01:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Przeczytalam . matka nie czekaj , nie odkladaj na inna chwile czytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 01.02.2006 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 rrmi - już przeczytałaś szybka jesteś Forest - w tym wątku Kto nauczy mnie wklejania zdjęć jest opis (autorstwa Zbycha) co zrobić, żeby wklejać zdjęcia na naszym forum. I koniecznie zrób sobie przerwę, żeby się z nami spotkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts