Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Książki

Maluszek

Recommended Posts

Czyżby to była książka o mnie :wink:

Tak na serio postaram się przeczytać.

W pewnym sensie moze byc i o Tobie :wink:

Jestem ta szczesciara , ze wiem o czym jest(w pewnym sensie wiem 8) ) i jutro pewnie do mnie dotrze :p

Maluszku dopiero przeczytalam ,ze lubisz Paragraf 22

Tak sie zaczytalam kiedys Paragrafem , ze na wagarach musialam byc , zeby nie przerywac czytania .

Niestety wydalo sie wszystko , bo sasiadka uslyszla jak sie smieje i doniosla , ze ktos w domu byl w godzinach ... :D

rrmi - książka zakupiona :D Tylko jak skończę obecnie czytaną książkę to biorę się za "Maluszka" :D

A co do "Paragrafu 22" to jedna z moich ulubionych książek. Czytałam ją już chyba ze 20 razy jak nie więcej i cały czas mnie bawi. Jest po prostu rewelacyjna - mało jest takich książek, które mimo upływu czasu się nie zmieniają.

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witajcie

Może coś, z niepolskiej literatury, odkrywam na nowo Irvina Shawa, jest po prostu super, polecam zwłaszcza "chleb na wody płynące".

poadrawiam

chopinetka - Irvin Show jest moim ulubionym autorem :D Posiadam wszystkie jego książki :D i też uważam, że jego najlepszą książką jest "Chleb na wody płynące". Polecam ją gorąco :D

W przyszlym tygodniu ukaze sie "Maluszek"

Majki Pelewskiej

Jest to Jej pierwsza ksiazka .

Warto przeczytac .

Książka pt. "Maluszek" już się ukazała.

A ja z nieukrywaną radością i dumą pragnę poinformować, że jej autorka Majka Palewska to nasza forumowiczka o nicku Forest

Gratuluję Majce wydania książki i cieszę się, że jest z nami :D

pozdrawiam

Edzia

Maluszku - dziekuje za sprostowanie:)

Pozwolcie, ze troszeczke napisze o tej ksiazce :)

Ksiazka jest malo "ksiazkowa". Chcialam, zeby ktos, kto czyta, mial wrazenie, ze podglada cudza korespondencje, lub ze wrecz sam pisze. Zalezalo mi na naturalnosci, spontanicznosci i dopowiedzeniu wszystkiego do konca. W zyciu zwykle czlowiek nie wypowiada do konca krancowych emocji - wstydzi sie lub po prostu nie znajduje wlasciwych slow. A poniewaz papier jest cierpliwy i przyjmie wszystko - w tej ksiazce dopowiedzialam wszystko do konca. Wiem, ze moze to byc meczace dla niektorych, ale podjelam to ryzyko. Zobacze, jak odbiora to czytelnicy. Obawiam sie, ze ktos, kto nigdy nie przechodzil przez podobne stany, nie zrozumie tego. No trudno. Ale przynajmniej koty cos zyskaja - poniewaz caly moj zysk przeznaczam na koty z pewnego kociego forum :D

I ostrzegam: ksiazka jest bardzo depresyjna i pesymistyczna. Jesli ktos aktualnie jest w dolku, to moze niech nie czyta. Serio.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie :)

Forest - przepraszam, ze zmieniłam Ci nazwisko :cry:

Maluszku- dziekuję za sprostowanie.

Na swoje usprawiedliwienie mam tylko - "nie lubię poniedziałków" zwłaszcza takich jak ten dzisiejszy.

pozdrawiam

Edzia

Na spotkaniu forumowym raczej nie bede, ale jesli ktos mialby ochote to zapraszam na moj wieczor autorski, zorganizowany przez mojego wydawce PIW, ktory odbedzie sie w Warszawie, w Domu Ksiegarza 21 lutego o 18:00. Byloby mi bardzo milo gdyby ktos z Was przyszedl:)

No cóż, ja ani na spotkaniu forumowym ani na wieczorze autorskim być nie mogę :( :( :( Ale duch mój będzie unosił się nad Wami, a co :p :p

I ostrzegam: ksiazka jest bardzo depresyjna i pesymistyczna. Jesli ktos aktualnie jest w dolku, to moze niech nie czyta. Serio.

To ja sobie odłożę... na inną chwilę...

ale na pewno nie omieszkam.

Forest, świetnie, że jesteś z nami,

moje wielkie gratulacje w związku z debiutem prozatorskim,

życzę przychylnych recenzji,

przede wszystkim czytelników.

No i... jestem pod wrażeniem Twoich umiejętności (ten spadochron!) i wszechstronnych kwalifikacji.

:D :D

Ostatnio przeczytałam i polecam "Pachnidło" Patricka Suskinda,

niesamowita, ciut sensacyjna, momentami obrzydliwie odrażająca, ale bardzo wciągająca lektura.

Forest - to jak siedzisz sobie w domku ciężko pracując nad książką to może w czasie forumowego spotkania zrobisz sobie godzinkę przerwy i wpadniesz, żeby się z nami spotkać :D Byłoby super :D

A jeżeli to nie tajemnica o czym będzie druga książka? I ile masz kociaków - pochwal się nimi w gębusiach zwierzęcych :D

Chyba jeszcze nie moge powiedziec o czym bedzie druga ksiazka, ale na pewno bedzie zupelnie inna niz pierwsza. A tematyka, ktora planuje, jeszcze nie byla poruszana w literaturze, przynajmniej polskiej :D

Kotow mam 5, ale nie wstawie ich zdjec, bo juz nie pamietam jak to sie robi :D Gamon techniczny ze mnie :)