Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Książki

Maluszek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W związku z okresem "tużprzedwiosennym", sięgnęłam po raz kolejny po radosną Musierowiczową. Choć już dawno wyrosłam z wieku młodzieńczego w trudnych chwilach zawsze udaję się do tych miłych poznaniaków. Oni wspaniale pomagają rozwiać wszelkie smutki, zarażają ciepłym optymizmem, i porozumiewają się przyjemnym językiem. Pozdrawiam ciepło. Agnieszka

Ja aktualnie czytam 'Udreke i ekstaze" , ale jak na razie to jest dla mnie udreka... :smile:

Jaga35

ja tez czesto wracam do Borejkow, bo jak nic innego swietnie poprawia humor, poza tym za kazdym razem zwracam uwage na inna rzecz.Jezycjada ma tez teraz dla mnie wartosc sentymentalna gdyz przez 8 miesiecy mieszkalam w Poznaniu i znam te wszystkie opisywane miejsca.

Witam wszystkich wiosennie (śnieg? co tam śnieg! słyszeliście, jak ptaki śpiewają?) :smile:

mbz, właśnie - bohaterowie Jeżycjady dojrzewają razem ze mną (a może to ja do nich dojrzewam?), za każdym razem poznaję ich z innej strony i lubię ich niezmiennie ...

Pozdrowionka.Agnieszka

Cześć Kochane Mole (książkowe oczywiście)!

Szczególnie tym płci żeńskiej (molinkom?) polecam "Przesilenie wiosenne" (niestety nie pamiętam autora). Bardzo przyjemna rzecz - trochę o miłości, trochę o przeznaczeniu, o domu oczywiście też jest (i to bardzo ciepło), tak ogólnie - o życiu.

Polecam, dość smakowity kąsek.

Miłego dnia. Agnieszka

Bardzo ciekawy wątek. Miło,że jeszcze ktoś czyta. Mój mąż ciagle się na mnie denerwuje, że ciągle czytam. Kiedyś miałam mnóstwo czasu i czytałam jak wariatka (np. całe noce a rano do pracy). Niestety teraz moje dziecko zajmuje prawie cały mój czas (poza pracą) jednakże zawsze staram się znaleźć choć godzinkę by poczytać. Uwielbiam "Egipcjanina Shinue", którego czytałam chyba z 20 razy. Ostatnio upolowałam egzemplarz w antykwariacie. Ostatnio czytałam też Sapkowskiego i pasjami J. Carrolla ale mam mały przesyt. Obecnie czytram wyżej wspomniane "Wznania gejszy" - jestem pod wrażeniem. Pozdrawiam wszystkie mole