Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Książki

Maluszek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich!

Jeśli ktos lubi sf tudzież fantastyke to polecam z ostatnio przeczytanych - Pan Lodowego Ogrodu Jarosława Grzędowicza, książka naprawdę niezła, tak że niemal pewnego poranka zaczytany i zapomniawszy o bożym świecie prawie spóźniłem się do pracy :wink:

Ja gustuję raczej w sf, ale ta książka ma w sobie to coś, że się ją czyta bez wytchnienia.

Z sf autorów polecam P.J. Farmer, J.P. Hogan, G.R. Dickson, J. Hendelman, D. Brin a z polskich lubię Dębskiego.

Też czytałem, polecam jak najbardziej..

cień wiatru -czytam ...... :D ,ale wciąż mi czasu brakuje :-? kurczę ,świetnie się zapowiada ...czemu doba ma tylko 24 h ??? :(

Aktualnie leżą u mnie 2 ksiażki do przeczytania: "Najstarszy" Paoliniego, i "5 Elephant" (z serii "świat dysku"), ale jakoś nie umiem się zebrać do czytania :(

• 4 weeks później...
Ostatnio przeczytałem "Pokalanie" Piotra Czerwińskiego. Coś dla współczesnych trzydziestoparolatków, gorzkie, wręcz wq..e spojrzenie na życie zbuntowanego człowieka wrzuconego w wir pracy i życia w dużym mieście. Do tego niespełniona miłość, ale całość stroni od słodko-pierdzących klimatów. Gorąco polecam!

Enio : 'Piaty Elefant' jest calkiem niezly, choc nie powala. W moim rankingu najlepszych ksiazek Pratchett'a na pierwszym miejscu nadal sa 'Pomniejsze Bostwa'.

Poza tym duuuzo fantastyki... Odkad dostalem w prezencie palmtopa, pozeram ksiazki fantasy i sf jedna po drugiej. Obecnie Harry Potter vol. 5 (akurat wyjatkowo w wersji papierowej). Wczesniej miedzy innymi cykl "Riverworld" Philipa Farmera. A ulubiony moj pisarz to oczywiscie Tolkien :)

Samuel

• 2 weeks później...
To znowu ja.. wygląda to tak jakbym czytał wszystkie książki o których mówicie..choć realnie.. prawie nic w tej chwili nie czytam..

Ci do Alchemika - fajny.. ale na mnie nie zrobił aż takiego wrażenia.

Pozdrawiam

Henio

A na mnie ogromne. Ten gość jest niesamowity.... ale może to kwestia płci :):) :wink:

Robię test na mężu :):)

Ciekawe czy ktoś to czytał i do której z cytowanych skrajnych recenzji się skłania. Przyznam że przymierzam sie do tej 780 stronowej cegły i pewno i tak to przeczytam ale ciekaw jestem jak przez innych jest to odbierana pozycja...

http://www.biblionetka.pl/ks.asp?id=718

Fowlesa polecam w całości, nie tylko Maga :)

Z bardziej znanych jego powieści to:

Kochanica Francuza :D

Kolekcjoner - super!

Mantissa - fajna :)