Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Książki

Maluszek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wlasnie skonczylam czytac ksiazke Radka Sikorskiego "Prochy świetych Afganistan czas wojny"

podchodząc do książki myslałam, że to taka typowo wojenna książka - pomyliłam się - jest to opis podróży przez Afganistan w czasie wojny, wspomnienia o ludziach miejscach uczuciach temu towarzyszące.

napisana gładko i przyjemnie

POLECAM

Mikazuu - ja czasami kupuje serie, ale nauczylam sie juz nie dawac soba manipulowac :wink: :lol: i kupuje wybrane pozycje, ktore mnie interesuja.

Dzieki temu nie mam po kilka egzemplarzy ( bo czesto sie powtarzaja niestety), ale tez i nie mam ladnej polki :wink: :lol: :lol: :lol:

Bo cholera przyznac trzeba, ze oni to potrafia teraz te serie wydawac tak piknie, np. jak sie ustawi tytuly w kolejnosci to widac jakis obrazek :roll:

• 2 weeks później...

Czytam raczej dużo, ale ostatnio największe wrażenie zrobiły na mnie 2 książki:

1) "Sprawa honoru" - Lynne Olson i Stanley Cloud, to historia zapomnianych (na zachodzie) bohaterów II wojny światowej - polskich lotników i nie tylko;

2) "Ewangelia według kata" - bracia Wajnier (imion nie pamiętam). Tą książkę czytałem w oryginale rosyjskim, ale jest też wersja polska wydana przez "Amber". To opis życia na wschodzie i działań KGB widzianych oczyma byłego pułkownika tych służb, jednego z niewielu, jakim udało się ujść z życiem "do cywila". Czasy stalinowskie i postalinowskie. Straszne.

Hej! Hej! Jak tu cicho......... Wszyscy budują , na czytanie nie ma czasu :D Jak ktoś chce udać się w podróż - tak na niby ( bo w końcu budowa itd) to ukazała się kolejna książka Frances Mayes ( Pod słońcem Toskanii. Bella Toskania)- "Rok w podróży". Już sam tytuł wskazuje o czym jest. Mnie przypadła do gustu- po całym dniu świetnie się odpoczywa czytając o muzeach, życiu zwykłych ludzi, potrawach. Można sobie wyobrazić, że się TAM jest. Pzdr

uwaga....uwaga -ukazała sie nowa powieść Małgorzaty Kalicińskiej Powroty Nad Rozlewiskiem

http://www.gandalf.com.pl/b/powroty-nad-rozlewiskiem/

zamówiłam -już sie nie mogę doczekać -tadammmm.... :lol:

ja już od jakiegoś tygodnia ją mam :D

i co i co .....przeczytałaś ???? dzisiaj przytargałam do domu ,ale jeszcze nie zaczelam :wink: