zielonooka 14.02.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 "wielki diament" - dla mnie taki sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 14.02.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 "Lesio Kubajek postanowił zamordowac personalną ....." milej lektury! Normalnie rozbrajające! Śmigam jutro do biblioteki po Chmielewską. PS. Z tego co tu czytam, ona chyba Was także prześladuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 14.02.2008 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 "Lesio" jest podzielony na 3 czesci Pierwsza (o zabicu personalnej) wg. mnie najslabsza (tzn. jest swietna! ale najslabsza Druga o ...pewnym konkursie (tam wlasnie wystepuje "garb") - chyba najlepsza! I trzecia - czyli "zespol w terenie przy inwentaryzacji" (i nie tylko ) - 2gie miejsce Pisze - zebys wiedziala ze im dalej w las tym bj. "Lesio" sie rozkreca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 15.02.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Mój mąż jest strasznie wybredny co do książek, czyta wojenne i biografie (ale tylko super ciekawe), ale podsunęłyście mi pomysł, żeby podrzucić mu Lesia. To chyba taki książkowy Brunet wieczorową porą, a on uwielbia ten film (ja też ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 15.02.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 No Lesio na pierwszy rzut byłby ok, ja czytałam Lesia i śmiałam się na głos do siebie. Ludzie wkoło mnie myśleli, że gupia jakaś Też tak. "Lesio" pozwolił mi przetrwac skomplikowane leczenie stomatologiczne. Gdyby nie on, nie wiem, czy bym nie uciekła z tej poczekalni. No i te tytuły, które poleca Zielonooka mniej więcej. Ostatnio raczej nie sięgam po Chmielewską, ale ta teoria o "murzynie" piszącym za nią, wydaje mi się całkiem prawdopodobna. Co do biura projektów - to występuje w wielu książkach, bo ona chyba jest architektem z zawodu. Ostatnio "Wierność w stereo" Nicka Hornby'ego czytałam, fajna, jes film z Hugh Grantem "Przeboje i podboje", ale nie widziałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 15.02.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Film stanowczo nie z Hugh Grantem, tylko z Johnem Cusackiem, bardzo fajny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 19.02.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Film stanowczo nie z Hugh Grantem, tylko z Johnem Cusackiem, bardzo fajny... A byłam przekonana, że z H.G. - może dlatego, że grał w "Był sobie chłopiec" wg powieści Hornby'ego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 23.02.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 wczoraj dostałam ''Weronika postanawia umrzeć'' Paulo Coelho-nie wszystko co napisał jest dla mnie do wzięcia ale ta książka jest warta przeczytania i to nie jeden raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nata442 24.02.2008 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Jeśli ktoś chce poczytać sobie o książkach- polecam -http://brulionbeel.blox.pl/html -http://miastoksiazek.blox.pl/html -http://chihiro.blox.pl/html - na nich są inne ciekawe linki do blogów na temat książek, wydawnictw, nowości - naprawdę fajna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaus 28.02.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 HEJTo i ja coś polecę -"Madame"A.Libery .Świetna !!!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 04.03.2008 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 To i ja coś polecę -"Madame"A.Libery .Świetna !!! Zgadzam się całkowicie. Ale że Libera świetny, na tym topicu wiadomo nie od dziś. Hmmm, "Lesia" nie moge dostać. Zreszta jak i innych tytułów Chmielewskiej. Wszyscy czytają. Na przeczekanie wzięłam Stefana Chwina (bo uwielbiam "Esther") "Złoty pelikan" i ... nie mogę skończyć. Nie idzie mi totalnie ta książka. Pomieszanie wielkiej erudycji pisarza z brakiem dobrego pomysłu na książkę. Wczoraj utknęłam na scenie w markecie Astra, gdzie gł. bohater (szacowny profesor) kradnie drobne rzeczy, a w głowie układa analizę tego czynu, nawiązując do m.in. Sokratesa, Uspienskiego i Wittgensteina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 04.03.2008 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Na przeczekanie wzięłam Stefana Chwina (bo uwielbiam "Esther") "Złoty pelikan" i ... nie mogę skończyć. Nie idzie mi totalnie ta książka. Pomieszanie wielkiej erudycji pisarza z brakiem dobrego pomysłu na książkę. Wczoraj utknęłam na scenie w markecie Astra, gdzie gł. bohater (szacowny profesor) kradnie drobne rzeczy, a w głowie układa analizę tego czynu, nawiązując do m.in. Sokratesa, Uspienskiego i Wittgensteina. Ja uwielbiam "Hanemana" Chwina, ale jakoś nic więcej tego autora mi nie wpadło w ręce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 06.03.2008 03:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 " Madame " Libery - swietna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 06.03.2008 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Wpadla mi w rece cieniutka ksiazeczka Pawla Jasienicy - jego Pamietniki. Och.......niesamowite sa jego opisy poczatkow rewolucji, ktore zaobserwowal jako dziecko. No i jest to chyba najpiekniejszy wspolczesny jezyk polski z jakim sie zetknelam - a Jasienica byl wnukiem czy prawnukiem Hiszpanki i Francuzow mial w rodzinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 11.03.2008 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Wczoraj skończyłam "Krainę chichów" J. Carrolla - polecam bardzo, przeczytałam w 3 dni i żałowałam, że już skończyłam. Wcześniej bardzo odprężająca i lekka lektura - "Wrzesień" R. Pilcher - taka trochę babska saga dwóch szkockich rodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 18.03.2008 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 W tym tygodniu czytam "Imperium kobiet" R. Billington. Kiedy mąż zauważył tytuł, wyraźnie przeszły mu ciarki po plecach i wyraził nadzieje, że to książka futurystyczna. A w rzeczywistosci to historia 3 pokolen kobiet z pewnej brytyjskiej rodziny. Całkiem niezła lektura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 18.03.2008 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Dołączę się i ja ...Jeśli lubicie książki, które czyta się jednym tchem to zdecydowanie polecam Wam:ANIOŁY i DEMONY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 27.03.2008 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Wczoraj skończyłam "Krainę chichów" J. Carrolla - polecam bardzo, przeczytałam w 3 dni i żałowałam, że już skończyłam. Też lubę Carrola. Trzeba to czytać szybko, bo trzyma w napięciu (no może nie jest to najwłaściwsze określenie ). Dobry pomysł, muszę znowu po coś sięgnąć. Nareszcie zmęczyłam ostatniego "Herry Pottera", pierwsze 500 stron czytałam chyba z miesiąc (tylko przy suszeniu włosów, a mam coraz krótsze), końcówka niezła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 27.03.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Wczoraj zaczęłam książkę pod uroczym tytułem "Lala" Jacka Dehnela. Zebrała dużo dobrych recenzji. Mam nadzieję, że sie nie rozczaruję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 30.03.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 No i odświeżyłam sobie Lesia za waszą namową - dalej mnie kręci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts