Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Książki

Maluszek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

"Lesio" jest podzielony na 3 czesci

Pierwsza (o zabicu personalnej) wg. mnie najslabsza (tzn. jest swietna! ale najslabsza :)

Druga o ...pewnym konkursie (tam wlasnie wystepuje "garb") - chyba najlepsza! :lol:

I trzecia - czyli "zespol w terenie przy inwentaryzacji" (i nie tylko :wink: ) - 2gie miejsce

Pisze - zebys wiedziala ze im dalej w las tym bj. "Lesio" sie rozkreca :)

No Lesio na pierwszy rzut byłby ok, ja czytałam Lesia i śmiałam się na głos do siebie. Ludzie wkoło mnie myśleli, że gupia jakaś :wink:

Też tak. "Lesio" pozwolił mi przetrwac skomplikowane leczenie stomatologiczne. Gdyby nie on, nie wiem, czy bym nie uciekła z tej poczekalni.

No i te tytuły, które poleca Zielonooka mniej więcej. Ostatnio raczej nie sięgam po Chmielewską, ale ta teoria o "murzynie" piszącym za nią, wydaje mi się całkiem prawdopodobna.

Co do biura projektów - to występuje w wielu książkach, bo ona chyba jest architektem z zawodu.

Ostatnio "Wierność w stereo" Nicka Hornby'ego czytałam, fajna, jes film z Hugh Grantem "Przeboje i podboje", ale nie widziałam.

To i ja coś polecę -"Madame"A.Libery .Świetna !!!

Zgadzam się całkowicie. Ale że Libera świetny, na tym topicu wiadomo nie od dziś. :)

Hmmm, "Lesia" nie moge dostać. Zreszta jak i innych tytułów Chmielewskiej. Wszyscy czytają. :wink:

Na przeczekanie wzięłam Stefana Chwina (bo uwielbiam "Esther") "Złoty pelikan" i ... nie mogę skończyć. Nie idzie mi totalnie ta książka. Pomieszanie wielkiej erudycji pisarza z brakiem dobrego pomysłu na książkę. Wczoraj utknęłam na scenie w markecie Astra, gdzie gł. bohater (szacowny profesor) kradnie drobne rzeczy, a w głowie układa analizę tego czynu, nawiązując do m.in. Sokratesa, Uspienskiego i Wittgensteina.

Na przeczekanie wzięłam Stefana Chwina (bo uwielbiam "Esther") "Złoty pelikan" i ... nie mogę skończyć. Nie idzie mi totalnie ta książka. Pomieszanie wielkiej erudycji pisarza z brakiem dobrego pomysłu na książkę. Wczoraj utknęłam na scenie w markecie Astra, gdzie gł. bohater (szacowny profesor) kradnie drobne rzeczy, a w głowie układa analizę tego czynu, nawiązując do m.in. Sokratesa, Uspienskiego i Wittgensteina.

Ja uwielbiam "Hanemana" Chwina, ale jakoś nic więcej tego autora mi nie wpadło w ręce...

Wpadla mi w rece cieniutka ksiazeczka Pawla Jasienicy - jego Pamietniki. Och.......niesamowite sa jego opisy poczatkow rewolucji, ktore zaobserwowal jako dziecko. No i jest to chyba najpiekniejszy wspolczesny jezyk polski z jakim sie zetknelam - a Jasienica byl wnukiem czy prawnukiem Hiszpanki i Francuzow mial w rodzinie.

• 2 weeks później...
Wczoraj skończyłam "Krainę chichów" J. Carrolla - polecam bardzo, przeczytałam w 3 dni i żałowałam, że już skończyłam.

Też lubę Carrola. Trzeba to czytać szybko, bo trzyma w napięciu (no może nie jest to najwłaściwsze określenie :roll: ).

Dobry pomysł, muszę znowu po coś sięgnąć.

Nareszcie zmęczyłam ostatniego :oops: "Herry Pottera", pierwsze 500 stron czytałam chyba z miesiąc (tylko przy suszeniu włosów, a mam coraz krótsze), końcówka niezła...