Bianca 30.03.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Ja też go skończyłam ledwo co!! A raz obudziłam małża bo śmiech ze mnie uchodził dość głośno..... Niektóre absurdalne sytuacje są powalające.... Zaliczyłam od razu też "Zapalniczkę", ale czegoś wyraźnie już jej brak..... Szkoda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 04.04.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Hmm, a ja zamowilam sobie kolekcje "Najslynniejsze powiesci historyczne" i wlasnie czytam sobie pierwsza z nich "Michal Strogow" - nie wiedzialam qrcze, ze jest taka fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 12.04.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Hmm, a ja zamowilam sobie kolekcje "Najslynniejsze powiesci historyczne" i wlasnie czytam sobie pierwsza z nich "Michal Strogow" - nie wiedzialam qrcze, ze jest taka fajna a co to za kolekcja? kto ją wydaje? może jakiś link do strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 12.04.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Wydaje ja Hachette, a tu link do serii: http://www.powiescihistoryczne.com.pl/ Wlasnie wczoraj skonczylam "Michala Strogowa" - baaardzo mi sie podobala, teraz chetnie przypomnialabym sobie film. Nastepni w serii "Trzej muszkieterowie" - tez nigdy nie czytalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 16.04.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 to może coś z fantasy....? Jarosław Grzędowicz - Pan Lodowego OgroduHearn Lian - Opowieści rodu OtoriJacek Piekara - AlicjaJacek Komuda - Warchoły i PijaniceJacek Piekara - Sługa Boży i inne: Joe Simpson - Dotknięcie PustkiMika Waltari - Trylogia rzymska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 16.04.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 to może coś z fantasy....? Jarosław Grzędowicz - Pan Lodowego Ogrodu Hearn Lian - Opowieści rodu Otori Jacek Piekara - Alicja Jacek Komuda - Warchoły i Pijanice Jacek Piekara - Sługa Boży i inne: Joe Simpson - Dotknięcie Pustki Mika Waltari - Trylogia rzymska Ja bardzo chętnie, ale tylko jak trzyma poziom. Te co polecasz trzymają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 16.04.2008 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Z tych co Esiak wymienił to polecam: Grzędowicza "Pan Lodowego Jeziora" - na razie wyszły 2 tomyPiekary "Sługa Boży" - 4 tomy Mika Waltari "Trylogia rzymska" Co do "Alicji" Piekary to nie udało mi się jej przeczytać do końca. Strasznie się przy niej męczyłam więc darowałam sobie resztę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ninus 16.04.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 "Pan Lodowego Ogrodu" na pewno trzyma poziom, znajomi, z których opinią się liczę, bardzo chwalili. Jednak dla mnie jest jedno "ale".... to jest pierwszy tom bodajże trylogii, która jeszcze nie jest w całości wydana. Nie lubię czytać powieści, na których zakończenie muszę długo czekać. Z fantasy polskich pisarzy mogę polecić książki MArcina Mortki. Dylogia "Karaibska krucjata" - lekka, ciekawa, z humorem. Jak komuś podobał się film "Piraci z Karaibów", ta książka też się spodoba. Tego samego autora "Ostatnia saga" oraz "Świt po bitwie" - tu z kolei autor przenosi nas na północ Europy. Skandynawskie wierzenia, próba chrystianizacji kraju, wikingowie, nutka magii... Poza tym "Trylogia zimnego ognia" C.S.Friedman. Warto przeczytać, mimo, że początek troszkę ciężki. Gerald Tarrant jest wg mnie jedną z ciekawszych postaci w literaturze fantasy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 16.04.2008 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Ninus - tak jak napisałam wcześniej jest już 2 tom " Pana lodowego ogrodu" ale trzeba będzie jakiś czas poczekać na 3 tom czyli końcówkę - a to pewnie potrwa ponad rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ninus 16.04.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Ninus - tak jak napisałam wcześniej jest już 2 tom " Pana lodowego ogrodu" ale trzeba będzie jakiś czas poczekać na 3 tom czyli końcówkę - a to pewnie potrwa ponad rok. Jak zaczęłam pisać posta, Twojej odpowiedzi jeszcze nie było Na pewno przeczytam Pana Lodowego Ogrodu, ale dopiero jak juz wyjdzie całość To czekanie na kolejny tom doprowadza mnie do szału, zwłaszcza, jak książka fajna Na "Wieczne Cesarstwo" F.W.Kresa czekam już chyba ponad 2 lata Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 16.04.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 To ja chyba poczekam ten rok, bo jak sobie przypomnę jak mnie cholera brała kiedyczekałam na kolejną część filmowego Władcy Pierścieni to jednak wolę poszczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 16.04.2008 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Ja też nie lubię jak muszę czekać na kolejne części mimo to nie czekam na nie tylko czytam to co jest. Potem albo jeszcze raz czytam albo przejrzę jakiś opis, żeby sobie przypomnieć o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 16.04.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 to może coś o aniołach: Maja Lidia Kossakowska - Obrońcy królestwaMaja Lidia Kossakowska - Siewca WiatruJakub Ćwiek - Kłamca cięższe:Jacek Dukaj - Inne pieśni lżejsze:Andrzej Pilipiuk - cykl Kuzynki (Kuzynki, Księżniczka, Dziedziczki) mitologia i s-f:Dan Simmons - Ilion, Olimp s-f:Isaac Asimov - Cykl FundacjaDan Simmons - Hyperion - cykl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 16.04.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Ha - a mi wpadł ostatnio w ręce Ch. Bukowski i jego "Najpiękniejsza dziewczyna w mieście"... parę lat minęło...od czasu kiedy czytałam tego rodzaju teksty z zaintereseowaniem... ale jednak zatrzymałam się na Odmóżdżarce...widac dotknęlo mnie to jakoś szczególnie... czytaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 17.04.2008 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 zachecona przez Wasze komentarze -nabyłam ....LESIA zabiore go w podróż coby sie odstresować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 18.04.2008 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Wreszcie przebrnęłam przez Jose Sarmago "Wszystkie imiona" - niby to noblista, ale mnie nie zachwyca... Może to za wysokie loty dla mnie Teraz na rozluźnienie na tapecie "Zielona mila". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 18.04.2008 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 nastka - a czytałaś jego "Miasto ślepców"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 18.04.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 nastka - a czytałaś jego "Miasto ślepców"? Nie czytałam, a co? Bardziej przystępne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 18.04.2008 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Przyznam, że tylko tę jego książkę czytałam (i bardzo mi się podobała) więc nie mam porównania w stosunku do innych jego książek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 18.04.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 zachecona przez Wasze komentarze -nabyłam ....LESIA brawo ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts