ponadczas 17.07.2008 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 mam setki książek w formacie elektronicznym. Jeśli ktoś z Was lubi takie czytać, niech pisze do mnie wiadomość prywatną, postaram się pomóc. Sporo czytam takich książek ze względu na mój rozkład dnia - wszystkie przerabiam na wersję do komórki. Jakoś nie wyobrażam sobie chodzenia z grubymi książkami (nie mam samochodu, więc musiałbym wszystko wszędzie targać ze sobą) a tak mam w komórce i jest spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 17.07.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 ja chce, ja chce chociaż to rozwala oczy. Pomyślę co chciałbym w pierwszej kolejności i odezwę sie na priv. To tak z uprzejmości za Bóg zapłać czy trzeba uiścić stosownie do ksiązki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponadczas 17.07.2008 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 To tak z uprzejmości za Bóg zapłać czy trzeba uiścić stosownie do ksiązki? Zaraz tam z uprzejmości. Nic za darmo - trzeba nam życzyć spokojnego rozpoczęcia => wybudowania => i zamieszkania w swoim domku. Nie godzę się na płatności w ratach. Żeby wepchnąć książkę do komóry, trzeba się zaopatrzyć w stosowny programik (np. tcbr-2.2.8 ), który umożliwi przerobienie plików txt (i żadnych innych) na wersję do poczytania. Poszukajcie w sieci, lub.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 17.07.2008 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 ale ja nie chcę do kom. chce na maila bo w parcy mamy pozasezon i nie bardzo jest czym zagospodarowac wolny czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 17.07.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 ale ja nie chcę do kom. chce na maila bo w parcy mamy pozasezon i nie bardzo jest czym zagospodarowac wolny czas... To dlatego Ciebie tak wszędzie pełno na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponadczas 17.07.2008 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 ale ja nie chcę do kom No to się pospieszyłem ze swoją instrukcją - myślałem, że w kom wrzucisz. Nie będzie problemu - jak coś znajdę to odpiszę. Ostrzegam, że wkrótce 14 dni urlopu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 17.07.2008 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 o żesz Ty, żeby tak prosto w twarz człowiekowi to jego nieróbstwo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 17.07.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Zaraz tam z uprzejmości. Nic za darmo - trzeba nam życzyć spokojnego rozpoczęcia => wybudowania => i zamieszkania w swoim domku. Nie godzę się na płatności w ratach. Ot pazerny ... no dobra. zapłacę jakby co z góry. Najbardziej szczerze jak potrafię, najpiękniej jak pozwalają mi na to umiejętności i polot życzę zacięcia by prace rozpocząć z uśmiechem i właściwą ekscytacją, pokory by podczas ich trwania wszystko przychodziło łatwiej, poczucia humoru by ewentualne potknięciom nie poświęcać zbytniej uwagi i opanowania, żeby nagromadzone podczas budowy emocje wyładować w już gotowym pięknym domu w sposób pozytywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 17.07.2008 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 ale ja nie chcę do kom. chce na maila bo w parcy mamy pozasezon i nie bardzo jest czym zagospodarowac wolny czas... To dlatego Ciebie tak wszędzie pełno na forum Tak naprawdę to poluję na nalepkę muratora na tablicę na budowę - dlatego takim aktywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponadczas 17.07.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 no dobra. zapłacę jakby co z góry. Liczy się data wpływu na konto. Starczy co prawda na pierwszy rozdział wybranej książki (jeśli takową oczywiście znajdę) ale za płatność dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 17.07.2008 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 A ja jestem zachwycony "Innymi pieśniami" Dukaja Polecam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 17.07.2008 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 A ja jestem zachwycony "Innymi pieśniami" Dukaja Polecam!!! A czytales moze LÓD Jacka Dukaja ? Potwornie gruba ma ponad 1000 stron i nie wiem czy zabierac sie za taka kobyla Dukaja "znam" ze slyszenia ze fajny ale nic jeszcze nie czytalam Zaczac od "Lodu" czy moze jest jakas fajna ksiazka na poczatek zeby sie nie zrazic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 18.07.2008 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 No własnie, a może ktoś z Was coś mi doradzi? Lubię literaturę amerykańską XX wieku. Jeżeli ktoś czytał "Buszującego w zbożu" Salingera wie o czym mowa - amerykańskie realia lat 60 to jest własnie to. Czy ktos może polecic coś fajnego? Pamiętacie serial Cudowne Lata z muzyką czołówki Joe Cockera? O Taki klimat wlasnie mi chodzi. Będę wdzieczy za wszelkie sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 18.07.2008 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Właśnie zaczłęłam czytać "Lód" Dukaja. Zaczyna się nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 18.07.2008 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 No własnie, a może ktoś z Was coś mi doradzi? Lubię literaturę amerykańską XX wieku. Jeżeli ktoś czytał "Buszującego w zbożu" Salingera wie o czym mowa - amerykańskie realia lat 60 to jest własnie to. Czy ktos może polecic coś fajnego? Pamiętacie serial Cudowne Lata z muzyką czołówki Joe Cockera? O Taki klimat wlasnie mi chodzi. Będę wdzieczy za wszelkie sugestie To ja Ci polecam właśnie "Zabić drozda" H. Lee. Wprawdzie akcja rozgrywa się w latach 30-tych, ale i tak warto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 18.07.2008 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Polecam też "Lot nad kukułczym gniazdem" K. Kesseya - jeżeli chodzi o amerykańską literaturę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 18.07.2008 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 OK, odnotowałem, czekam na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 18.07.2008 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 to może jeszcze "Grona gniewu" Johna Steinbecka czy jego "Myszy i ludzie". Zresztą wszystkie jego książki są super Może jeszcze Irwin Shaw - ogólnie też wszystkie jego książki. To jeden z moich ulubionych pisarzy. Steinbeck zresztą też Tak w ogólę to bardzo lubię literaturę amerykańską z tego okresu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 18.07.2008 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Zresztą wszystkie jego książki są super Może jeszcze Irwin Shaw - ogólnie też wszystkie jego książki. Od której pozycji Steinbecka mam zacząć Twoim zdaniem a od której Shawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SamuelMysia 18.07.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 A ja jestem zachwycony "Innymi pieśniami" Dukaja Polecam!!! A czytales moze LÓD Jacka Dukaja ? Potwornie gruba ma ponad 1000 stron i nie wiem czy zabierac sie za taka kobyla Dukaja "znam" ze slyszenia ze fajny ale nic jeszcze nie czytalam Zaczac od "Lodu" czy moze jest jakas fajna ksiazka na poczatek zeby sie nie zrazic? Dość ciężko napisana. Ja się poddałem po dwóch trzecich. Są fajne momenty, ale akcja posuwa się straszliwie powolutku,a główny bohater bawi się w dość dziwne słowotwórstwo. Za to właśnie skończyłem "Upadek Hyperiona" Dana Simmonsa. Razem z pierwszą częścią, "Hyperionem", tworzy wspaniałą opowieść o przyszłości człowieka w kosmosie, po zagładzie Ziemi. Bardzo ładnie wydany, a obydwie książki razem to też jakieś 1300 stron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts