Maluszek 25.09.2008 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 verunia, ja też to właśnie czytam Książka jest super Wojtek, "Maga" czytałam dawno temu i pamiętam, że bardzo mi się podobał Może nadszedł czas, żeby jeszcze raz go przeczytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mgdalena 25.09.2008 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 25.09.2008 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Wojtek, "Maga" czytałam dawno temu i pamiętam, że bardzo mi się podobał Może nadszedł czas, żeby jeszcze raz go przeczytać? Aaale mi się ciepło zrobiło koło serducha. Zupełnie jakbym spotkał kumpla z frontu. pozdrawiam Maluszku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 25.09.2008 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 I ja "Maga" czytałam. Wszak Nicholas Urfe to "kolega po fachu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 26.09.2008 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Mag kilka razy rzucił mi się w oczy w bibliotece, ale jakoś nigdy nie zdecydowałam się, żeby wziąć. Teraz, po przeczytaniu waszych opinii na pewno to zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 26.09.2008 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Nie wiem czy ktoś już pisał o tym ? Pewnie tak. John Fowles autor filmowego "Kolekcjonera" napisał rzecz niezwykłą "Mag". Połączenie koszmaru, romansu, baśni, świata erotyki , szarad,zagadek , dziwnych aluzji a jeszcze dziwaczniejszych iluzji . Książka,która odbiera rozum , gdzie autor bawi się naszymi emocjami buduje napięcie długo jak w psycho thrilerze, poniewiera a tak na prawdę zmienia całkowicie widzenie świata. Kiedy czytałem ją pierwszy raz ze dwadzieściaparę lat temu, czytaliśmy ją z przyjaciółmi w 5 osób ściśle według rozpisanego grafiku - każdemu według potrzeb .Niedawno wróciłem i wciąż robi wrażenie. Jeśli ktoś przeczyta, lub czytał niech da znać. Wojtek! Tak opisałeś tę ksiązkę, że nie miałam innego wyjścia-dzisiaj zaczynam lekturę "Maga" Jak skończę, to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 26.09.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Ja o Achai mogę powiedzieć tylko tyle, że pierwszy tom jest jak najbardziej OK, drugi - taki sobie, ale można przeczytać. Niestety - trzeci tom jest słaby. Czytając go miałem wrażenie, że został napisany na kolanie - bez dbania o szczegóły, spójność narracji itp. Sama historia dość tandetna, ale jest w tej książce sporo fajnych pomysłów. Jeśli ktoś lubi postmodernistyczne mieszanie wszystkiego ze wszystkim (ale trzeba przyznać, że w Achaji, w większości przypadków jest to zmieszane dość inteligentnie) to powinno mu się spodobać. Aha - i jak na mój gust to książka jest tylko dla widzów dorosłych o mocnych nerwach (albo lubiących czarny humor). Vafel-Twoja opinia jak najbardziej trafiona. Ja pisałam o Achai jak zaczynałam 2 tom-myślałam, że wszystkie trzy będą rewelacyjne jak tom pierwszy. Ale mimo wszystko-czyta się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patusia 07.10.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 JAk to miło wiedziec że nie tylko u mnie w domu będzie pełno półek z książkami... Już się przyzwyczaiłam że każdy kto przychodzi robi i mówi:... o... ile tu książek...A ja poprostu uwielbiam ksiazki, i staram sie kupic przynajmniej jedna w miesiacu. Dawniej nalezalam do Swiata Ksiazki, ale denerwowalo mnie ze musze cos kupic z kazdego katalogu, teraz jestem w KKKK i bardzo sobie chwale. Ja zdecydowanie polecam Tess Gerritsen i Harlana Cobena... Z polskich autorówK. Leżańską i Grocholę. Książki od których nie mogłam się oderwac to Lesio Joanny Chmielewskiej(choc nie przepadam za tą autorką), Kaine i Abel Jeffrey Archer, i ostatnio Smazone zielone pomidory Fannie Flagg Przepraszam za pisownie ale pisze na jakiejs dziwnej klawiaturze][/u][/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 08.10.2008 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Coś nie mogę przebrnąć przez "Szklaną zupę" J. Carrolla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 13.10.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Coś nie mogę przebrnąć przez "Szklaną zupę" J. Carrolla Po przebrnięciu przez 150 stron wreszcie mnie wciągnęło - wczoraj nie mogłam się oderwać, dziś pewnie skończę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 15.10.2008 02:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Przypomniala mi sie " Maria i Magdalena" Magdaleny Samozwaniec. Szukam dobrej biografii Coco Chanel - moze byc nie tlumaczona na polski, byle po angielsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 15.10.2008 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 A ja ostsanio zaczytywałam się w Kronikach Jakuba Wędrowycza i innych częściach o Jakubie.Dobre na długie wieczory.I uśmiać się można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tasha 23.10.2008 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Ostatnio pochlonęłam Cejrowskiego "Gringo wśrod dzikich plemion"a najlepsza dla mnie książka przeczytanan ostatnio to Dom nad rozlewiskiem - Kalicińskiej MałgorzatyPozdrawiam "czytaczy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ninus 28.10.2008 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Dawno tu nie zaglądałam, a przez ten czas przeszło przez moje ręce kilka ciekawych książek. "Kłamstwa Locke'a Lamory" oraz "Na szkarłatnych morzach" Scotta Lyncha - 2 pierwsze tomy sagi Niecni Dżentelmeni (pozostałe tomy jeszcze nie wydane, choć nie lubię czytać niekompletnych cykli, tym razem nie mogłam się powstrzymać). Powieść na pograniczu fantasy i awanturniczej przygodówki. Główny bohater jest genialnym kłamcą i oszustem, sztukę złodziejską ma opanowaną niemalże do perfekcji. Oczywiście wszystkie przekręty udają się do pewnego czasu... Cóż można więcej napisać, akcja toczy się szybko, humor idealnie trafia w mój gust, umiarkowana ilość przekleństw (no, w złodziejsko-rynsztokowym światku zabraknąć ich nie mogło!). Z lekkich książek warto przeczytać "Opowieści z Wilżyńskiej Doliny" Anny Brzezińskiej - opowiadania o "przeuroczej" wiejskiej wiedźmie, Babuni Jagódce. Mogę też polecić trylogię Dziedzictwo Kusziela ("Strzała Kusziela", "Wybranka Kusziela", "Wcielenie Kusziela") autorstwa Jacqueline Carey - fantasy ze sporą nutą erotyzmu. Natomiast wspomnianego gdzieś wcześniej Terry'ego Goodkinda z cyklem Miecz Prawdy raczej polecić nie mogę, czytając to miałam wrażenie, że autor traktuje często czytelnika jak idiotę... Przypominanie i wyjaśnianie po raz dwudziesty czy trzydziesty różnych sytuacji (np. jak to głowny bohater poznał ukochaną) sprawiło, że miałam ochotę wyrzucić te książki przez okno. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 31.10.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Informacje wydawnicze : - dla milosnikow "Cienia wiatru" - w listopadzie wydana zostanie druga powiesc tego autora "Gra aniola"; - dla milosnikow "Domu nad rozlewiskiem" i "Powrotow nad rozlewiska" - rowniez w listopadzie bedzie nastepna czesc "Milosc nad rozlewiskiem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 31.10.2008 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 A propos książek Jacka Dukaja. Na http://www.dukaj.pl można ściągnąć sobie pierwsze 4 rozdziały "Lodu" i początek "Czarnych Oceanów". Jeśli ktoś nie miał z Dukajem do czynienia, to można ściągnąć, przeczytać fragment, jak się spodoba to sięgnąć po książkę drukowaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 02.11.2008 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 wlasnie w TVP1 leca Smazone zielone pomidory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.11.2008 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 wlasnie w TVP1 leca Smazone zielone pomidory Dzięki Zochna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 03.11.2008 00:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 A teraz leci "Porozmawiaj z nią " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 03.11.2008 01:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 A teraz leci "Porozmawiaj z nią " dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts