mbz 04.07.2003 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2003 Widze, ze juz nikt nie czyta , to chyba przez pogode letnia. A ja ostatnio znow cos lyknelam: Potege slawy autorki Bridget Jones. Troche podobna w stylu, ale o troche powazniejszej tematyce ukazanej w lekki, zartobliwy sposob. Calkiem przyjemna do czyatnia w letnie dni na plazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiek 04.07.2003 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2003 Witam, jaki fajny wątek. Też pochłaniam książki jak tylko mam co i mam czas. Jestem w stanie wydać na nie wszystkie pieniądze, więc sama sobie wprowadziłam ograniczenia na czas oszczędzania - budowa. Oddzielnej biblioteki (choć gabinet z mnóstwem półek na książki chyba można też nazwać biblioteką) w naszym domu nie ma, ale miejsce na książki przewidziane prawie wszędzie (w poprzednim domu nawet na schodach - na mniejsze książki świetnie się nadawały półki z Ikei przez projektantów przeznaczone na kasety wideo). Miejsce na książki jest nawet w kuchni, ale to dlatego, że oprócz innych lubię czasem poczytać kucharskie, też zdarza mi się do poduszki. Ostatnio niestety studiuję rodzaje i ceny baterii łazienkowych i czytuję czasopisma i gazety. Aha - jeszcze legendy o rycerzach, ale to w ramach przerwy w wyjazdach wakacyjnych moich dzieci - czytanie na dobranoc jest rytuałem. Przedostatnio zaś połknęłam "Tkacza Iluzji" i "Kamień na szczycie" Ewy Białołęckiej. Takie fajne fantasy.KasiaP.S. Jeżycjada jest zaczytana przez moją sporo młodszą siostrę i przeze mnie, teraz czekamy aż dorośnie moja córka. Pewnie niedługo albo się pokłócimy do kogo te książki należą, albo trzeba będzie kupić kolejny komplet... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 08.07.2003 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 Ostanio wróciłem do Łysiaka i czytam właśnie 3-ci tom trylogii łotrzykowskiej - "Najlepszego". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 08.07.2003 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 Cały czas czytam Teraz wykańczam serię "Wszystkie zwierzęta duże i małe" Jamesa Herriota - gorąco polecam. Lekka i przyjemna lektura zwłaszcza na letnie dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 08.07.2003 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 Dla sympatyków lektury trzymającej w napięciu polecam Nicci French: Bezpieczny dom; Czerwony pokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 27.08.2003 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Oj, niby wakacje, to czas nadrabiania zaleglosci w czytaniu, a tu nikt nie czyta Ja ostatnio przeczytalam "Ogrod Kamiennych Kwiatow" Deborah Smith (piekna ksiazka o milosci i przebaczaniu), a teraz jestem w trakcie czytania "Domu Blekitnych Mango" D. Davidara, ale cos ciezko mi idzie, wiec dla rozrywki wzielam sobie przypadki Erasta Fandorina, napisane przez Borisa Akunina, pisarza roku chyba 2000 w Rosji. Jest to seria kryminalna, ale retro. Przeczytalam juz pierwszy tom "Azazel", a drugi "Gambit turecki" wlasnie koncze. Powiesci sa naprawde znakomite, goraco polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 28.08.2003 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2003 U mnie w wakacje była "mieszanka firmowa" - czyli groch z kapustą. Trochę sensacji (Ludlum - stare powieści), powrót sentymentalny do czasów dzieciństwa - Tajemniczy Ogród, przeczytałam też wszystkie książki Coelho - i czekam na nowe...Poza tym - w ramach dokształcania - nie pamiętam dokładnego tytułu - Rodzeństwo. Rywalizacja i miłość - w trakcie czytania. Pozwala to znaleźć więcej cierpliwości i zrozumienia dla moich dzieciaków - a także zrozumieć własne rodzeństwo.Pozdrawiam,gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 16.09.2003 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 Polecam "Spotkamy się pod drzewewm ombu" Santa Montefiore. Badzo wzruszająca książka, piękne opisy agrentyńskiej przyrody oraz "Dolinę marzeń" tym razem RPA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 16.09.2003 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 S.P. ta pierwsza tez czytalam, rzeczywiscie bardzo dobra Przeczytaj, jesli jeszcze tego nie zrobilas - "Krolowa deszczu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 17.09.2003 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 mbz na pewno poszukam i przeczytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 05.11.2003 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Podciagam do gory, bo widze, ze dawno nikt ksiazek nie czytal ale przed nami dlugi weekend, ja mam zamiar troszke nadgonic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TommyT 05.11.2003 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 przeczytałem ostatnio "Baudolino" Umberto Eco i ...... bardzo się zawiodłem, przynajmniej jak dla mnie ta książka jest kompletnie nieudana, choć inne książki mistrza bardzo lubię, to przez tą z trudem przebrnąłem do końcapzdrTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 06.11.2003 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 Przyznaję się - ostatnio miałam ogromną ochotę na przeczytanie jakiegoś romansu - i sięgnęłam po "S@motność w sieci" J.L.Wiśniewskiego (na podstawie krótkiej recenzji w Plus-Minus) i po przeczytaniu mam dość mieszane uczucia - jednak nie polecam, nie jest to książka, którą każdy powinien znać... I jeszcze jedno - dziecinnieję chyba Mój mały oglądnął część filmu o Harrym Poterze - więc skończyło się na pożyczeniu I części - czytamy razem wieczorami, tylko ja potajemnie przeczytałam już do końca - i podoba mi się. Chyba nie jestem odkrywcza... A Wam zdarza się zachwycić lekturami własnych dzieci? Czy może u mnie to niepokojący objaw Pozdrawiam, gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 06.11.2003 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 Gaga, ja tez czytalam Samotnosc i tez mam mieszane uczucia, ale raczej nie nazwalabym jej romansem. Ogolnie chyba jednak mi sie podobala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 06.11.2003 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 HM, o tym że jest to coś w rodzaju romansu przeczytałam w tej recencji. Być może książka nie trafiła w mój nastrój... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joskul 06.11.2003 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 Dawno temu czytałam "Listy do domu" Sylvii Plath, ale tkwią we mnie do dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 07.11.2003 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 Ja tam cały czas coś czytam Dzień bez książki jest dniem straconym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 07.11.2003 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 O to to Maluszek, ja mam tak samo, dlatego tak czesto sie tu udzielam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 07.11.2003 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 mbz - to fajnie Dla tych, którzy lubią czytać Harrego Pottera - znalazłam w internecie tłumaczenie 5 części jego przygód. Tłumaczenia dokonał internauta na prośbę swojej młodszej siostry. Nawet nieźle mu to wyszło w tak krótkim czasie od wydania oryginału. U nas oficjalne tłumaczenie przewidziane jest na przyszły rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 07.11.2003 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 U mnie ostatnio nawet sprawy budowlane poszły w kąt (o mężu i dziecaich nie wspominając ), bo skusiłam się na stojące od dawna na półeczce i od dawna mi przez męża polecane pięć tomów sagi o wspomaganiu Davida Brina. Polecam miłośnikom dobrej literatury fantastycznej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts