Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Książki

Maluszek

Recommended Posts

Nadal i wciąż rekomendować będę naszą rodzimą bibliografię.

Wiesław Myśliwski - "Kamień na kamieniu"

To niesamowicie miła, wręcz rozkoszna podróż sentymentalna do tego, co pamiętamy jako dzieci z wyjazdów do światów nam mało znanych.

Książka dająca dobry humor, nadzieję na to, że wszystko co się zdarza, nawet to mało miłe, za czas jakiś w obliczu całości daje zupełnie inny obraz.

Wielka dobra rzecz.

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich czytających:-)))

Ja też jestem "czytaczem". Czytam prawie wszystko. Prawie, bo nie daję rady z fantastyką :( a romansideł nie cierpię. Brrr...

Preferuję ambitniejsze pozycje. Teraz czytam "Grę w klasy" , ale bardzo lubię polską literaturę XX w.

Polecam książkę Eustachego Rylskiego "Warunek", trochę młodszego Sławomira Shutego "Zwał", albo coś dla zwolenników feminizmu: Kazimiera Szczuka "Milczenie owieczek- rzecz o aborcji". Jak dla mnie rewelacyjna. O tej samej tematyce "Regulamin tłoczni win"- Johna Irvinga.

Lubię też poradniki z psychologii i językoznawstwa :) :) :)

A w ogóle to czego ja nie lubię :roll: :roll: :roll: :roll:

Nad słońcem Toskanii (Frances Mayes) o niebo lepsze

Tak tylko dla scislosci - "Pod sloncem Toskanii" :) Polecam tez Prowansje, ktora opisuje Peter Mayle.

Ja teraz czytam - uwaga - J. I. Kraszewskiego - "Bruhl" i musze przyznac, ze nie spodziewajac sie tego kompletnie - wciagnelam sie po uszy :)

Pod słońcem Toskanii oglądałam film i mnie zauroczył. Przepiękny.

No ja już też doszłam do wniosku, że Rio Anaconda również musi być moje :wink:

nastka!

mam, mam i czytałem już drugi raz i powiem Ci, że jak mocno nie cierpię gościa w jego programie "boso przez...", tak jego pióro jest zajebiste, czyta się jednym tchem (jak za dawnych lat ) :wink:

czytasz "Gringo...", hmmm

po "anakondzie" chyba przeczytam wszystkie jego książki

P.S.

a może się wymienimy?

No ja już też doszłam do wniosku, że Rio Anaconda również musi być moje :wink:

nastka!

mam, mam i czytałem już drugi raz i powiem Ci, że jak mocno nie cierpię gościa w jego programie "boso przez...", tak jego pióro jest zajebiste, czyta się jednym tchem (jak za dawnych lat ) :wink:

czytasz "Gringo...", hmmm

po "anakondzie" chyba przeczytam wszystkie jego książki

P.S.

a może się wymienimy?

Ja mojego nie oddam :wink: - może znów mi przyjdzie ochota przeczytać... A Rio Anaconda też na pewno kupię na własność (ja to lubię książki kupować :roll: ), ale mogę pożyczyć...

kocham czytać. różne gatunki :-)

a takich co najbardziej zapadło mi w pamieć, to trylogia Pauliny Simons o Tatianie i Aleksandrze.

"P.S. Kocham cię" - ale ksiażka, nie film

z serii kryminalnych super są ksiązki z serii "na celowniku" świata książki.

można sie pośmiać i popłakać: " Emma pragnie dziecka"

Ja też bardzo lubię czytać , ale prawie samą beletrystykę ( o zgrozo) . Ulubiony gatunek - szeeeeroooko rozumiana sf (no, z wszystkimi podgatunkami) . Ostatnio na tapecie Zaginiona Flota - J. Campbella . w poniedziałek była premiera 4 tomu , kupiłem ,wczoraj skończyłem . Teraz chyba z roczek poczekam na 5 , dopiero co na zachodzie wyszedł . Jak tak czasem amazona przeglądam to ... zgrzytam zębami , że mi leń nie pozwala wziąść się na poważnie za angielski . Nie musiałbym czekać czasami po 2 lub więcej lat na tłumaczenie i wydanie. :(

p.s. ostatnio wpadła mi w oko "www.1939.com.pl" może się skuszę .

Ekhm.

Że tak powiem głośno a wyraziście : z uwagi, że Maluszek została mianowana Książniczką forumową od dziś zaleca się z pełnym szacunkiem zwracać się do niej per Szefowo

Bynajmniej w tymże dziale. :D :D :D

( flaszki dziękczynne zostawiamy w korytarzyku przed gabinetem Prezesowej) 8)

Ekhm.

Że tak powiem głośno a wyraziście : z uwagi, że Maluszek została mianowana Książniczką forumową od dziś zaleca się z pełnym szacunkiem zwracać się do niej per Szefowo

Bynajmniej w tymże dziale. :D :D :D

( flaszki dziękczynne zostawiamy w korytarzyku przed gabinetem Prezesowej) 8)

Znaczenie słowa "bynajmniej" jest zupełnie inne niż "przynajmniej" :-)

Pozdrawiam,