Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Książki

Maluszek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mbz - jak Ci się podobała "Gra Anioła"? Ja już dawno ją zakupiłam i teraz czeka sobie w kolejce na przeczytanie.

Szefowo :) - musze przyznac, ze mam bardzo mieszane uczucia. "Cien wiatru" podobal mi sie bardzo. Ta, na poczatku troche dlugo sie rozkrecala, potem jak sie rozkrecila byla bardzo wciagajaca, ale koncowka ?! Strasznie dziwna jak dla mnie, ale poczekam, jak Ty przeczytasz, to moze mi objasnisz :)

Szefowo ;) dziękuję za wskazanie drogi do tego wątku :) obiecuję całego dokładnie przestudiować. Cieszę się, że jest taka biblioteka gdzie dowiem się co warto, a czego nie warto przeczytać, co się podoba a co nie :)

Lubię czytać i w moim nowym domy biblioteka będzie, co mnie bardzo cieszy, bo teraz nie mam gdzie już książek upychać. Nie kręca mnie fantasy i sf, bo to nie moja bajka :-? , lubię za to biografie, ostatnio studiuję psychologię ;) , zawsze chętnie sięgnę po Agathę Christie i Artura Conan Doyle'a ;). Rubio i Spóźnieni kochankowie Whartona, Całując ul Jonathana Carrrolla, Opowiadania Vonnegut'a, ...pozycje Johna Irvinga, Paula Coelho, Iana McEwana, Trumana Capote'a .... lubię też dzienniki Jandy, opowiadania Olgi Tokarczuk ... oj długo bym tak mogła :)

Będę tu zaglądać to pewne :)

U mnie góra książek czeka na przeczytanie :-? ... przyznam, że nie wiem od czego zacząć. Beletrystyka leży i prosi ;) ... dziecię również ;) więc póki co jestem na etapie dzieciowej literatury ;) .

Zawsze mam pod ręką książki, które dają mi kopa :)

...ja też... czytam nawet w kibelku i w wannie :oops:

Ja ostatnio czytałam książki Marka Krajewskiego z czarnej serii o Breslau. Książki trzymają w napięciu. Jak ktoś lubi kryminały, mroczne klimaty to gorąco polecam. Zwłaszcza jak ktoś jest z Wrocławia. Autor posługuje się oryginalną topografią miasta z lat 20-tych i 30-tych XX wieku. Wiele z tych kamienic i miejsc jeszcze istnieje.

Zawsze mam pod ręką książki, które dają mi kopa :)
...ja też... czytam nawet w kibelku i w wannie :oops:

batko - nie przejmuj się ja też :oops: złaszcza na kibelku - nawet kazałam sobie nad kibelkiem zrobić odpowiednie oświetlenie oczywiście, żeby się lepiej czytało :D

Banks, Auster,Burroughs, Kazantzakis, Burgess -tacy panowie zalegają na moich półkach, pośród innych nieco bardziej "normalnych' jak Caroll , Fowles i Nabokov.

Dołączy ktoś do pasjonatki "skrzywieńców" ? :D

Banks, Auster,Burroughs, Kazantzakis, Burgess -tacy panowie zalegają na moich półkach, pośród innych nieco bardziej "normalnych' jak Caroll , Fowles i Nabokov.

Dołączy ktoś do pasjonatki "skrzywieńców" ? :D

Carolla bardzo lubię, Nabokova i Fowlesa czytałam chyba po 1 książce. Tych wyżej nie znam, ale chętnie poznam. Może coś polecisz? I napiszesz jakie to klimaty... :p