Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Książki

Maluszek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

"Sagę o ludziach lodu" też coś tam podczytywałam jak w liceum byłam :wink:

Nie wiem co ja w tym liceum robiłam, bo o "Sadze..." dowiedziałam się dopiero ze dwa lata temu, a ponoć wtedy dopiero były emocje, bo na każdy kolejny tom trzeba było miesiąc czekać :roll:

Maluszku dłuuuuuugaśna, ale b.szybko się czyta, w sprzyjających okolicznościach udawało mi się "połknąć" dwie na dzień 8)

Książki, które wspominam ciepło:"Szerszeń" L.Voynich-poruszająca,"Rajski Ogród" E.Hemingwaya-zmysłowa, "Człowiek śmiechu" W.Hugo-nie do śmiechu,"Cudowne życie Edgara Minta" autor-Udall Brady-mimo wszystko optymistyczna, "Kubusia Fatalistę" Diderota - filozoficzna z domieszką humoru.

Z Kalicińską sympatycznie spędzało się czas nad rozlewiskiem, Terakowska dostarczała wielu wzruszeń, Janda mnie rozśmieszała, a np.z Agatą Ch. usiłowałam wydedukować "kto zabił"-niestety bezskutecznie :evil:

Z przeczytanych ostatnio:Yatesa "Droga do szczęścia", która zastanawia i Halszki Opfer "Kato-tata", która paraliżuje.

Uczciłem to święto przeczytawszy klika stronic , zanim nie usnąłem w autobusie

:) mnie też udało się przeczytać kilka stron przed zaśnięciem

autorka to Ethel Voynich...a wiem, bo zaczelam "Szerszenia" czytac :)

możliwe, jakoś kojarzyłam z Lilian :oops: aż jestem ciekawa jak wpadłaś na trop tej książki?

Fajny ten wątek - jak przeczytam wszystkie polecane pozycje to statystyki na pewno skoczą raptownie w górę :wink:

autorka to Ethel Voynich...a wiem, bo zaczelam "Szerszenia" czytac :)

możliwe, jakoś kojarzyłam z Lilian :oops: aż jestem ciekawa jak wpadłaś na trop tej książki?

:) Egzemplarz, ktory mam jest jakis bardzo staaary, czesciowo rozsypujacy sie, ale byl czytany w dziecinstwie przez moja mame i jej dwie siostry, a potem przez mlodsze pokolenie kuzynek z wypiekami na twarzy, stad od zawsze chcialam ja przeczytac, ale jakos nigdy sie nie skladalo. No i ostatnio zauwazylam, ze zabralam ja jakos dziwnym trafem z domu rodzinnego i od paru lat u mnie na poleczce stala, no to zaczelam czytac :)

Ale Ty sie teraz musisz zrewanzowac, jak na nia wpadlas, bo pytalam roznych znajomych i niezwykle rzadko trafia sie ktos, kto o niej slyszal :)

:) Egzemplarz, ktory mam jest jakis bardzo staaary, czesciowo rozsypujacy sie, Ale Ty sie teraz musisz zrewanzowac, jak na nia wpadlas, bo pytalam roznych znajomych i niezwykle rzadko trafia sie ktos, kto o niej slyszal :)

Hmmm ...nie będę oryginalna, do czytania znęcił mnie właśnie zapach starości i widok rozlatujących się kartek - takie pożółkłe ze starości pozycje lepiej mi leżą w ręce:wink: , a już bibliotekarka, która próbowała mnie odwieść od wypożyczenia tej książki :o tylko wzmogła moją ciekawość.

Może rzeczywiście dziwna lektura jak na podstawówkę, ale za to do tej pory wspominam ją z nostalgią. Niestety, mimo że kupiłam sobie własny egzemplarz nie próbowałam czytać po raz drugi (chyba za mało zużyty :wink: )

Ciekawe dlaczego nie dziwią mnie te wypieki na twarzy? Koleżanka, której poleciłam tę książkę czytała w trakcie podróży samochodowej. Zanosiła się takim szlochem, że tatuś stanął i siłą zabrał Jej lekturę. Wtedy dopiero zaczął się dramat...

• 2 weeks później...