grave 08.05.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 a ja właśnie się biorę za "Zieloną milę"... chcę w końcu skonfrontować film z książką... potem szykuję sie na "Skazanych na Shawshank: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 08.05.2009 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Przyzam, że obydwa filmy były zdecydowanie lepsze od książek. No przynajmniej dla mnie. A teraz czytam "Bez mojej zgody" Jodi Picout. O dziewczynce, która urodziła się tylko po to by być dawcą dla swojej bardzo chorej siostry i o jej buncie przeciwko tej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 08.05.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Przyzam, że obydwa filmy były zdecydowanie lepsze od książek. No przynajmniej dla mnie. No to mnie zaintrygowałaś... Dlatego muszę sprawdzić jak jest rzeczywiście.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tasha 08.05.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 a ja właśnie się biorę za "Zieloną milę"... chcę w końcu skonfrontować film z książką... potem szykuję sie na "Skazanych na Shawshank: Zieloną Milę ciężko porównać co lepsze a co do Skazanych to jak dla mnie film lepszy bo pisane to tylko nie za długie opowiadanie. Pol ecam i tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 08.05.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 A ja ostatnio mam dużo czasu na czytanie, bo jest to jedna z tych rzeczy jaką da się robić karmiąc niemowlaka Ale do rzeczy z reguły czytuje co innego niż wymienione (przynajmniej na tej stronie) pozycje. I tak ostatnio zaczytuję się w książce Ocean przygody Georgesa Blonda. Lekko, opowiedziana historia podboju Oceanu Atlantyckiego, Pacyfiku i Morza Śródziemnego. Różne dykteryjki, historyjki i anegdoty. Kto pierwszy żaglowce, kto pontonem, samolotem na wiosłach, pod wodą i w ogóle... Bardzo zajmująca lektura. Miłośnikom tego typu szczerze polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 08.05.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 a ja właśnie się biorę za "Zieloną milę"... chcę w końcu skonfrontować film z książką... potem szykuję sie na "Skazanych na Shawshank: Zieloną Milę ciężko porównać co lepsze a co do Skazanych to jak dla mnie film lepszy bo pisane to tylko nie za długie opowiadanie. Pol ecam i tak Jak to? Skazani to tylko jakieś opowiadanie, nie powieść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shell 08.05.2009 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Przyzam, że obydwa filmy były zdecydowanie lepsze od książek. No przynajmniej dla mnie. Właśnie tego się obawiam, że filmy były zbyt dobre. (O "Zielonej mili" i "Skazanych" myślę). Zresztą zaczęłam czytać "Wyznania gejszy" po obejrzeniu filmu i nic mi z tego nie wyszło. Nie potrafię czytać jak wszystko jest już wiadome Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pankracy55 10.05.2009 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 a czytał ktoś kiedyś "Dobrego" ? Swietna polska książka, stara ale b. dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 11.05.2009 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 a czytał ktoś kiedyś "Dobrego" ? Swietna polska książka, stara ale b. dobra dobrego nie...ale za to Złego ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 11.05.2009 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 A to w której części był ten motyw z zamachem na Wałęse , bo już mi się pogmatwało a dawno temu czytałem. p.s. zapisałem się dzisiaj do biblioteki ...znowu , ciekawe ile tym razem wytrzymam , zanim mnie wywalą za przetrzymywanie książek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 13.05.2009 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Przyzam, że obydwa filmy były zdecydowanie lepsze od książek. No przynajmniej dla mnie. Właśnie tego się obawiam, że filmy były zbyt dobre. (O "Zielonej mili" i "Skazanych" myślę). Zresztą zaczęłam czytać "Wyznania gejszy" po obejrzeniu filmu i nic mi z tego nie wyszło. Nie potrafię czytać jak wszystko jest już wiadome U mnie "Wyznania gejszy" czekają w kolejce Podobny problem miałam z "Czekoladą". Film był wg. mnie dużo ciekawszy niż książka. Jakoś nie mogłam się skupić jak ją czytałam Fenix - życzę udanego korzystania z biblioteki U nas w bibliotece ostatnio zapanowała nowość - wszyscy otrzymali karty biblioteczne umożliwiające korzystanie ze wszystkich bibliotek w dzielnicy Każda biblioteka ma ze sobą połączenie i teraz jest łatwiej wyszukać książki no i nie trzeba zapisywać się do każdej z bibliotek z osobna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 13.05.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Polecam " Wealth and Democracy " Kevina Phillips'a - nie wiem czy byla tlumaczona na polski. Czyta sie niezle prawie jak powiesc gdyby nie to , ze w zasadzie jestesmy swiadkami wydarzen ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 16.05.2009 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 szukam jakiegos opracowania - z historią i przewodnikiem o kresach wschodnich - szczególnir okolicach Stanislawowa, Stryja, Drohobycza - może ktoś z Was mógłby coś polecic ? dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 16.05.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 szukam jakiegos opracowania - z historią i przewodnikiem o kresach wschodnich - szczególnir okolicach Stanislawowa, Stryja, Drohobycza - może ktoś z Was mógłby coś polecic ? dzięki http://bezdroża.pl/ zerknij tu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 17.05.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Sel - dzięki Fajna strona. Zbieram się na tę Ukrainę od dawna .. i w tym roku pojadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 18.05.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Zosia ...jak jedziesz rodzinnie czy turystycznie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 18.05.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Sel a to jest powazne pytanie, bo nie wiem w jakiej konwencji odpowiedziec jadę rodzinnie, ale turystycznie. no i troche sentymentalnie, bo mam jeden korzeń z dzisiejszej Ukrainy w postaci Babci ze Stanislawowa Poza tym - jakos tak lubie te wschodnie klimaty.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 18.05.2009 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Zosia ...co to za pytanie ?-zawsze poważny jestem ..no http://www.karpatywschodnie.pl/forum/index.php to- znasz co ? w sierpniu jak starczy czasu - to Zamki Podola zaliczę za rok ...jak dożyje - Karpaty atakujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pankracy55 18.05.2009 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 dobrego nie...ale za to Złego ! no właśnie a ja z koleji Złego nie czytałem, ale wiem że b. dobry. Ale "Dobry" to trochę nawiązanie podobno do "Złego". W "Złym" akcja też dzieje się w gangsterskich klimatach dawnej warszawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 19.05.2009 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 W "Złym" akcja też dzieje się w gangsterskich klimatach dawnej warszawy? Heh, ciekawe określenie jak na tamte czasy... powiedziałbym raczej ...szemrany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts