Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Książki

Maluszek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przyzam, że obydwa filmy były zdecydowanie lepsze od książek. No przynajmniej dla mnie.

A teraz czytam "Bez mojej zgody" Jodi Picout. O dziewczynce, która urodziła się tylko po to by być dawcą dla swojej bardzo chorej siostry i o jej buncie przeciwko tej sytuacji.

a ja właśnie się biorę za "Zieloną milę"... chcę w końcu skonfrontować film z książką... potem szykuję sie na "Skazanych na Shawshank:

Zieloną Milę ciężko porównać co lepsze a co do Skazanych to jak dla mnie film lepszy bo pisane to tylko nie za długie opowiadanie. Pol ecam i tak :lol:

A ja ostatnio mam dużo czasu na czytanie, bo jest to jedna z tych rzeczy jaką da się robić karmiąc niemowlaka :) Ale do rzeczy z reguły czytuje co innego niż wymienione (przynajmniej na tej stronie) pozycje. I tak ostatnio zaczytuję się w książce Ocean przygody Georgesa Blonda. Lekko, opowiedziana historia podboju Oceanu Atlantyckiego, Pacyfiku i Morza Śródziemnego. Różne dykteryjki, historyjki i anegdoty. Kto pierwszy żaglowce, kto pontonem, samolotem na wiosłach, pod wodą i w ogóle... Bardzo zajmująca lektura. Miłośnikom tego typu szczerze polecam.

a ja właśnie się biorę za "Zieloną milę"... chcę w końcu skonfrontować film z książką... potem szykuję sie na "Skazanych na Shawshank:

Zieloną Milę ciężko porównać co lepsze a co do Skazanych to jak dla mnie film lepszy bo pisane to tylko nie za długie opowiadanie. Pol ecam i tak :lol:

Jak to? Skazani to tylko jakieś opowiadanie, nie powieść? :o

Przyzam, że obydwa filmy były zdecydowanie lepsze od książek. No przynajmniej dla mnie.

Właśnie tego się obawiam, że filmy były zbyt dobre. (O "Zielonej mili" i "Skazanych" myślę). Zresztą zaczęłam czytać "Wyznania gejszy" po obejrzeniu filmu i nic mi z tego nie wyszło. Nie potrafię czytać jak wszystko jest już wiadome :(

Właśnie tego się obawiam, że filmy były zbyt dobre. (O "Zielonej mili" i "Skazanych" myślę). Zresztą zaczęłam czytać "Wyznania gejszy" po obejrzeniu filmu i nic mi z tego nie wyszło. Nie potrafię czytać jak wszystko jest już wiadome :(

U mnie "Wyznania gejszy" czekają w kolejce

Podobny problem miałam z "Czekoladą". Film był wg. mnie dużo ciekawszy niż książka. Jakoś nie mogłam się skupić jak ją czytałam :(

Fenix - życzę udanego korzystania z biblioteki :D

U nas w bibliotece ostatnio zapanowała nowość - wszyscy otrzymali karty biblioteczne umożliwiające korzystanie ze wszystkich bibliotek w dzielnicy :D Każda biblioteka ma ze sobą połączenie i teraz jest łatwiej wyszukać książki no i nie trzeba zapisywać się do każdej z bibliotek z osobna :D

Sel a to jest powazne pytanie,

bo nie wiem w jakiej konwencji odpowiedziec ;)

jadę rodzinnie, ale turystycznie. no i troche sentymentalnie,

bo mam jeden korzeń z dzisiejszej Ukrainy w postaci Babci

ze Stanislawowa :D

Poza tym - jakos tak lubie te wschodnie klimaty..