Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Książki

Maluszek

Recommended Posts

Zosia ...co to za pytanie ?

-zawsze poważny jestem ..no

no przecież :D

dzięki za linka.

Fajny plan - zazdraszczam. znaczy nie z tym dozyciem - tylko o Karpaty mi idzie :)

ja planuje w tym roku poludniowo-wschodnia Polske (sladami Zydow polskich ;) )i pld -zachodnia Ukraine ..

Ale raczej po rowninie ... moze w przyszlym roku jakos wyzej :)

Tak od Rumunii po Albanie bym myslala.. :D

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ło matko sto lat tu nie zaglądałam :( ... kilkanaście pozycji leży na zagłówku kanapy do przeczytanie, ale czasu brak :( na wszystko niestety.

Coraz częściej myślę o książkach na CD, których można słuchać w samochodzie np. ;) ... pomysł na słuchanie książek podsunął mi mój 6 letni syn, który uwielbia słuchać bajek :) ... Ja spędzam baaaardzo dużo czasu w samochodzie i zamiast słuchać radia i "samych złych wiadomości" wolę posłuchać czegoś konkretnego :) ... muzyka, którą lubię lub książka, której nie przeczytam wieczorem ;)

Wiem, że książka czytana to książka przeczytana :) ale z braku czasu dobre poczytanie ;)

Ciekawa jestem Waszych opinii na temat słuchania książek na CD :) ... nie chodzi mi o dyskusje nad wyższością jednej nad drugą, bo to jakby bezsensowna dyskusja ;)

BO:

- ja, dajmy na to, ażeby być w pełni usatysfakcjonowany z przeczytanej książki staram się być tam, gdzie czytam,

wejść w akcję i przyglądać się jej jakoby od środka; wychodzę wtedy z otaczającego mnie świata...przez taki portal...:wink:

teraz akurat czytam Okręt Buchheima

to, o U-boot-ach jest...:wink: :wink: :wink:

więc, konsekwencje...? :roll: :roll:

ale podobno kobiety mają bardziej podzielną uwagę, :wink: :wink:

pzdr Cię

BRAMER :lol: ... zawsze mógłbyś sobie wyobrazić, że jesteś sternikiem okrętu ;) :lol: ... ja też czytając książkę w "nią wchodzę" :)

ale dość mam słuchania wiadomości, wolałabym posłuchać coś ciekawego i stąd moje zastanowienie nad książkami na CD. Jest sporo fajnych wykonań i może to nie jest do końca takie goopie ;) ... kupię i sprawdzę czy w moim przypadku się uda podzielić uwagę ;) :lol:

mbz ... wyobraziłam sobie Ciebie, jak zaczytana powodujesz zakorkowanie ulicy ;) :lol: :lol: :lol:

a Zapach cerdu ? namawiala mnie pani w ksiegarni na te pozycję ,ale wole sie zapytac tutaj o opinie :lol:

Czytalam to pare lat temu, teraz chyba jakies wznowienie wyszlo. Ksiazka obyczajowa, historia pewnej rodziny i rodzinnej tajemnicy. Dosc smutna niestety ... Nie jest to jakas wielka literatura, raczej do przeczytania i zapomnienia, chociaz porusza i wzrusza. Ciekawe studium tego, co moze sie stac z miloscia w rodzinie...

Przeczytałem "ZIeloną milę".....piękna lektura, film również!

Teraz czas na "Siarkę"....

Przez "Zieloną milę" zawaliłam kiedyś egzamin na studiach.

Czytałam do białego rana, a że troszę ryczałam po drodzę, to obudziłam się z zapuchniętymi oczami ...

Teraz jedna z moich ulubionych książek to "Złodziejka książek"" - o wojnie, ale inaczej