nastka79 20.12.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 polecam też "Weronika postanawia umrzeć" Paulo Coelho /obojętnie w jakiej wersji / Oglądałam ostatnio film na podstawie tej książki. Nudy totalne. Ja jakoś nigdy się nie przekonałam do Coelho i chyba już się nie przekonam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 20.12.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 nastka 79filmu nie widziałam ,więc sie nie wypowiem ,ale książka będąca jego pierwowzorem jest w/g mnie trochę nietypowa i inna od tego co zwykle pisze.Jesli się jednak zdecydujesz ją przeczytać ,chętnie przeczytam jakia jest Twoja opinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shell 20.12.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Weronika na pewno odbiega od pozostałych pozycji Coelho i również najbardziej przypadła mi do gustu, ale czy to akurat materiał na dobry film? Nastka przeczytaj książkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 23.12.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Może ktoś zechce się dołączyć ? Protest przeciw likwidacji bibliotekProtesty są reakcją na pomysł ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego Bogdana Zdrojewskiego, aby połączyć małe biblioteki publiczne z innymi niedochodowymi instytucjami kulturalnymi, co ma obniżyć koszty ich utrzymywania. W rzeczywistości oznacza to liiwidację bibliotek w małych miejscowościach.Obrońcy chcą przekonać premiera, że "to małe biblioteki są oazami, w których przetrwała sztuka czytania i sztuka rozmowy o książce i często są jedynymi w promieniu wielu kilometrów ośrodkami kultury".Dziwią się także, że Państwa nie stać na małe biblioteki - "dwadzieścia lat temu byliśmy dwa razy biedniejsi, a stać nas było na biblioteki". Przestrzegają, że jeśli dojdzie do realizacji projektu Polska może stać się "niewyedukowanym pariasem Europy".Protest jest inicjatywą obywatelską, każdy może się do niego przyłączyć.Więcej: http://otwartabiblioteka.pl źródło >>> http://www.eduinfo.pl/art.php?action=more&id=3128&idg=7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 23.12.2009 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 polecam też "Weronika postanawia umrzeć" Paulo Coelho /obojętnie w jakiej wersji / Oglądałam ostatnio film na podstawie tej książki. Nudy totalne. Ja jakoś nigdy się nie przekonałam do Coelho i chyba już się nie przekonam... i to tylko na podstawie filmu? nastka, jesteś moim GURU jeśli chodzi o książki - nie rób mi tego naprawdę "Weronikę" pochłonęłam w 2 dni, a jestem naprawdę wybredna a wczoraj skończyłam "Sophie", autor Guy Burt, i jestem pod wielkim wrażeniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 26.12.2009 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2009 A ja mam problem . Właśnie skończyłem : http://ksiazki.wp.pl/k/i/k/150/978-83-7574-168-1_30882_F.jpg prawde mówiąc po Resnicku spodziewałem się duuuuuuuuuuuuuuużo więcej . A teraz mam dylemacik http://merlin.pl/Upadek-Hyperiona_Dan-Simmons,images_big,31,978-83-7480-087-7.JPG czytać to http://merlin.pl/Mezczyzni-ktorzy-nienawidza-kobiet_Stieg-Larsson,images_big,1,978-83-7554-059-8.jpg czy to . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 27.12.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2009 Halo, halo - a jakie ksiazki znalezliscie pod choinka??? Ja - "Watpliwosci Salaiego" Rity Monaldi i Francesco Sortiego oraz "Monopol na zbawienie" Szymona Holowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shell 28.12.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Halo, halo - a jakie ksiazki znalezliscie pod choinka??? "Miasto białych kart" - Saramago (znalazłam, bo zamawiałam) ale czytałam coś innego "188 dni i nocy" / J.L.Wiśniewski i M.Domagalik, no i przyznaję się bez bicia, że J.L.W mnie zauroczył...w sumie Domagalik również, ale już chyba nieco mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 28.12.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Ja w tym roku nie znalazłam ksiązek pod choinką.Było tam cosik fajnego,ale książek nie No to szybko postanowiłam to nadrobić i kupiłam sobie ,,Fikołki na trzepaku" Kalicińskiej.Dom nad rozlewiskiem "to nie jest i myślę,że tę ksiązkę lepiej odbiorą warszawiacy bo duzo w niej wspominania warszawskich zakamarków ale dobra pamięć autorki przydałaby się w wątku "młodzież tego nie pamięta" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 29.12.2009 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Może ktoś zechce się dołączyć ? Protest przeciw likwidacji bibliotek Protesty są reakcją na pomysł ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego Bogdana Zdrojewskiego, aby połączyć małe biblioteki publiczne z innymi niedochodowymi instytucjami kulturalnymi, co ma obniżyć koszty ich utrzymywania. W rzeczywistości oznacza to liiwidację bibliotek w małych miejscowościach. Obrońcy chcą przekonać premiera, że "to małe biblioteki są oazami, w których przetrwała sztuka czytania i sztuka rozmowy o książce i często są jedynymi w promieniu wielu kilometrów ośrodkami kultury". Dziwią się także, że Państwa nie stać na małe biblioteki - "dwadzieścia lat temu byliśmy dwa razy biedniejsi, a stać nas było na biblioteki". Przestrzegają, że jeśli dojdzie do realizacji projektu Polska może stać się "niewyedukowanym pariasem Europy". Protest jest inicjatywą obywatelską, każdy może się do niego przyłączyć. Więcej: http://otwartabiblioteka.pl źródło >>> http://www.eduinfo.pl/art.php?action=more&id=3128&idg=7 Przylacze sie do protestu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 30.12.2009 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Halo, halo - a jakie ksiazki znalezliscie pod choinka??? Ja - "Watpliwosci Salaiego" Rity Monaldi i Francesco Sortiego oraz "Monopol na zbawienie" Szymona Holowni. Ja tez "Monopol na zbawienie" - jeszcze nie przeczytalam "Gotland" Mariusza Szczygla - przeczytalam, bardzo polecam. O Czechosłowacji - jakiej byc moze nie znalismy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 30.12.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 anSi - o "Gotlandzie" juz tyle dobrego slyszalam, ze chyba go w koncu kupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 30.12.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Polecam Historie kilku ludzi uwiklanych w obowiazujacy wowczas system. Poruszajace historie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 30.12.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 W ogóle Szczygieł ma fajne pióro Trudno uwierzyć - jak się go kojarzy z tym polsatowskim programem - na dachu czegośtam kiedyś jego reportaże regularnie drukowała Wyborcza - teraz trochę ucichł. Wyszedł też zbiór reportaży "20 lat nowej Polski w reportażach według Mariusza Szczygła " - czyli reportaże różnych autorów wg wyboru Szczygła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 30.12.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Dostalam Millenium Stieg'a Larssona - wszystkie 3 tomy, ale zaczne od tomu pt " Mezczyzni, ktorzy nienawidza kobiet " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 30.12.2009 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 z lżejszych rzeczy - myślę, że warto - podobno świeżo odnalezione zapiski Magdaleny Samozwaniec "Z pamiętnika niemłodej już mężatki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 30.12.2009 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Tytul jest mi bliski A ja wlasnie zamowilam w Merlinie: Życie i los , Wasilija Grossmana Przeklinam rzekę czasu , Pera Pettersona Ludzie na walizkach , Szymona Hołowni mam nadzieje, ze nie rozczaruje sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 31.12.2009 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Na to "Zycie i los" to sie juz tak dlugo zamierzam, ale poki co, to lokrutnie drogie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 31.12.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 mbz- az sama na siebie jestem zla - pogrzebalam w necie i znalazlam te ksiezke o 13 PLN tansza niz w Merlinie. Moze teraz sie skusisz http://selkar.pl/zycie_i_los_grossman_wasilij_p_110426.html?utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2009-12&utm_content=110426 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 01.01.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 anSi - dzieki, musze pomyslec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts