Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Książki

Maluszek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No to widzę , że ładnie tu postów powcinało . W statnim okresie sporo przeczytałem . Większość lektur na plus . Niestety rozczarował mnie Piekara , jego najnowsze przygody Mordimera czyli "Ja inkwizytor:Wieże do nieba" . Wygląda mi to na odcinanie kuponów i brak pomysłu na kontunuację 4 zbioru opowiadań . W 5 było cofnięcie do początku jako wprowadzenie . Nie mówię że złe , całkiem , całkiem . Ale 6 tom to słabizna i tyle.

Dzisiaj skończyłam "Władcę Barcelony". Rewelacja. Zaczynam "Filary Ziemi" :)

Filary Ziemi przeczytane. Zarwane noce, czytanie gdzieś tak ukradkiem w pracy ups;). Jesli o mnie chodzi to jutro lece kupić Świat bez końca. Mam nadzieję,że tak samo świetny jak Filary.

"Świat bez końca" zamówiony. Jutro odbieram. W tak zwanym międzyczasie czytam Łysiaka "4". No jak zwykle trzeba byc mega skupionoym, to nie taka łatwa i przyjemna lekturka jak Filary, Wladca czy coś w ten deseń. tak czy inaczej czyta się REWELACYJNIE!!

Jeśli chodzi o Łysiaka, to ja chyba nie mam jakiegoś zdecydowanego faworyta. Lubię zarówno jego opowieści historyczne, jak i te związane ze sztuką, jak i np. taką bardzo fajną relację z objazdu po Ameryce (wypadło mi teraz z głowy jaki tytuł miała ta książka)... Bardzo fajne lektury. Podziwiam jego umiejętność do kopania w źródłach i wykopywania z nich arcy-ciekawych historii :)

Witam!

A ja wszystkim wielbicielom fantasy polecam cykl o Mrocznej Wieży Stephena Kinga.Dla mnie to zdecydowany numer jeden,ma tylko jedną wadę-że sklada się z siedmiu tomów,a nie np. z 17u.Albo jeszcze lepiej,z 70-u :yes:

A numer dwa to trylogia Mroczne Materie Philipa Pullmana.Chyba w ubiegłym roku na ekranach kin był film nakręcony na podst. pierwszej części.Niestety,moim zdaniem,niespecjalnie udany,dlatego proszę się nim nie sugerować,tylko przeczytać książkę.Według mnie warto.

Jeśli chodzi o Łysiaka, to ja chyba nie mam jakiegoś zdecydowanego faworyta. Lubię zarówno jego opowieści historyczne, jak i te związane ze sztuką, jak i np. taką bardzo fajną relację z objazdu po Ameryce (wypadło mi teraz z głowy jaki tytuł miała ta książka)... Bardzo fajne lektury. Podziwiam jego umiejętność do kopania w źródłach i wykopywania z nich arcy-ciekawych historii :)

To była pierwsza ksiązka Łysiaka jaką czytałam,jesli sie nie mylę to jest ,,Asfaltowy saloon".

pozdrawiam

Edytowane przez galka
bład

• 2 weeks później...