Funia 05.08.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 :oops:Dobra przyznam się....łykam ostatnio "Karolki" w każdej postaci moze nie przystoi , ale mam to w nosie, wyzwalacz dobrego humoru jak się patrzy co nie przystoi?!? Ja czasem poczytuję Musierowicz, Pottera i Pana Samochodzika. Kolekcje ww. stoją w gabinecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 06.08.2010 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 (edytowane) JA polecam wszystkim wielbicielom nicka cavea "gdy oślica ujrzała anioła". Dla osób nie bioracych wszystkiego dosłownie i dla wielbicieli baaardzo czarnego humoru tego pana. Czsami straszna, z bardzo rezlistycznymi opisami. A właśnie skończyłąm czytać "Ruski ekstrem" - polecana przez radiową trójkę. Polecam na wakacje, lekka i bardzo przyjemna. Aha, no i mój odkryty przed 3 laty autor: China Mieville. Polecam bliznę i dworzec perdido. Tak odjechana, na pograniczu polityki/fantazy. Kojarzy mi się z flmem "podwodny świat" Ludzie żyją razem ze zwierzętami uczłowieczonymi w wielkim mieście. Opis seksu owadów po prostu zrzuca z fotela. Ludzie karani prztwarzaniem (np amputuje się im nogi w zamian wszczepia (?) piecyk na węgiel. Odjazd to mało powiedziane. Cztery osoby w moim otoczeniu nienawidzące fantazy po przeczytaniu tej ksiązki (a niełatwo bo po 500 stron) jest w szoku, że takie rzeczy można wymyślić. To bezapelacyjnie najpelsze ksiązki z jakimi kiedykolwiek miałąm doczynienia. A i autor niczego sobie . Edytowane 6 Sierpnia 2010 przez mirela99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 06.08.2010 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 "gdy oślica ujrzała anioła" - ja bym dodał, że to tylko dla dorosłych i jest dość drastyczne. Jak to czytałem to niewiedzieć czemu kojarzyło mi się z Malowanym Ptakiem Kosińskiego (też polecam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 05.10.2010 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Ksiązka J V Helsinga ,,Ręce Precz od tej książki "Nie jest porywajaca beletrystyką ,ale na kolana rzuca. kubeł zimnej wody .Książka tylko dla odważnych co lubia prawdę.inaczej zaczynamy patrzec na swiat.Trzeba zadac pytanie sobie, czy dam radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 14.10.2010 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 w końcu jakieś nowości:) a jakiego rodzaju jest ta prawda - że się tak zapytam nieśmiało? przeczytałam parę rzeczy z polecanych książek i czekam na dalsze info, teraz czytam "w poszukiwaniu Jake'a" Mieville China Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domowa 14.10.2010 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Filary Ziemi przeczytane. Zarwane noce, czytanie gdzieś tak ukradkiem w pracy ups;). Jesli o mnie chodzi to jutro lece kupić Świat bez końca. Mam nadzieję,że tak samo świetny jak Filary. Właśnie kupiłam Filary Ziemi , mam nadzieję , że będzie fajna- nigdy wcześniej nie czytałam książek tego autora . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 15.10.2010 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 jest nawet bardzo fajna, i "filary ziemi" i "świat bez końca", będzie Pani zadowolona;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domowa 15.10.2010 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Dziękuję za odpowiedź, , wydanie które mam ja ma ponad 1000 stron , i mój mąż stwierdził że on chyba by je czytał 5 lat mało udzielam się na tym forum , jednakże jestem molem książkowym i bardzo często jest tak, że czytam 2 czasem 3 książki na raz - tak jest właśnie teraz .Oprócz filarów ziemi czytam Tysiąc wspaniałych słońc- Khaled Hosseini a także aby "złapać oddech w między czasie" -"Polskie tradycje świąteczne" Hanny Szymanderskiej- Uwielbiam książki o temetyce ludowej, o kulturze,obyczajach zwałszcza polskich. A propos czy ktoś z Was czytał bądź czyta książkę Polskie tradycje i obyczaje rodzinne napisane przez Barbarę Ogrodowską? Warta polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 19.10.2010 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Katarina OlsPrawda jest jedna .podobno .Jak przeczytasz to bedzie wszystko jasne .Tak logicznie sie układa .Wnioski samemu wyciągnąc nalezy.Kazdy ma swój pumkt widzenia.Do poduszki jak znalazł,gorzej ze spaniem.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 19.10.2010 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 i tak mam o czym mysleć, więc nie wiem czy ja teraz zamówię, ale kiedyś napewno; jedno jest pewne że bardzo mnie zaintrygowała ta pozycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 19.10.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Pokonać kostuchę - Josh'a Bazell'a , wróżę temu panu świetlaną literacką przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 20.10.2010 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 a propo pokonania kostuchy .Jest jeszcze ksiażka ,,Rozmowy ze Śmiercią "J. V. Helsingdo przemyślenia to tez nie jest beletrystyka .Tu nie da się spać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 21.10.2010 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 w końcu jakieś nowości:) a jakiego rodzaju jest ta prawda - że się tak zapytam nieśmiało? przeczytałam parę rzeczy z polecanych książek i czekam na dalsze info, teraz czytam "w poszukiwaniu Jake'a" Mieville China I jaka jest ? Możesz ją porównać do innych jego książek ? Ja zaczytuję się ostatnio w pozycjach ... homosexualnych . Dwie książki Marcina szczygielskiego (partner Żaczka) Berek a teraz Bierki. Żadnej książki tak szybko nie czytałam. Super humor, tema ciążki (opis przygód kilkunastoletniego chłopaka który odkrywa u siebie pociąg do tej samej płci). Jak ktoś lubi taką tematykę to jeszcze polecam Gejdar. Aha - Riu Murakami "Dzieci ze schowka" - gorąco polecam, nieźle szokująca. Nie mylić z Haruki Murakami (bo to nudziasz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 21.10.2010 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 jeszcze nie mogę bo to pierwsza pozycja China którą czytam, zbiór opowiadań, jedno nawet w formie komiksu, różne historie, mniej lub bardziej niesamowite, lubię takie klimaty więc "Dworzec Perdido" będzie chyba kolejny, chyba bo kolejka książek do kupienia spora, napewno zażyczę sobie coś od mikołaja;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 22.10.2010 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Polecam dworzec. Choć ostatnio czytałam jego żelazne wrota i ... to już nie to samo. Dla mnie za mało szokujące, choć historia jak zawsze super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nalepiok 24.10.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Niziurski, by powrócić do lat młodzieńczych chociaż powiem Wam, że ostatnio dość wciągnęły mnie książki Wojciecha Cejrowskiego. <-- polecam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 26.10.2010 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 skończyłam "w poszukiwaniu jake'a" mogę śmiało polecić, jedno z opowiadań "jack" daje przedsmak tego o czym jest/może być dworzec perdido, chyba jutro zamówię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 27.10.2010 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Ja właśnie skończyłam "Metro 2033" Dmitry Glukhovsky (jak to odmienić ) i zaczynam "Bliznę" Chiny Mievilla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 27.10.2010 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Więc zapisuję "w poszukiwaniu" na swoją listę. Jak chcesz to mogę pozyczyć Dworzec. Choć polecam przeczytać najpierw Bliznę (bardziej chyba mnie wbiła w fotel, choć może to dlatego, ze nie spodziewałam się takich emocji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 03.11.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 zaczęłam Dworzec - wciąga niesamowicie, a parę rzeczy jednak zrobić trzeba po powrocie z pracy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts