alic 07.01.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Witam,zrobiłam sobie ten test ,,100 książek.....'' ,wynik to 20,chyba nie najlepszy,teraz czytam ''Cień wiatru'' Zafona ,jestem w połowie,czyta się bardzo dobrze,polecam,zapisalam sobie parę tytułów tutaj polecanych,też podczytuję Mikołajka ,a seria książek o Mateuszku to już klasyka dla moich dzieci i całej rodzinki,świetnie poprawia humor .Mój syn dostał ode mnie "Buszującego w zbożu" i ocenił,że jest okey,jak myślicie czy "Siedemnastolatek '' Londona to byłby dobry prezent na 17-ste urodziny czy ta książka się za bardzo nie zaktualizowała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 07.01.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Jestem w połowie kolejnej książki Zafona ,,Gra Anioła" - są tu ponownie niektóre postacie z ,,Cienia wiatru" Raczej London to nie dla obecnych nastolatków, chyba, że są oczytani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alic 08.01.2011 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Czy ''Gra Anioła' jest równie ciekawa jak ''Cień wiatru'/,jakie postaci tam się pojawiają? Co do Londona to też mam wątpliwości,chyba kupię coś z Pulmana albo Tolkiena,jeszcze się zastanowię,pozdr.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 08.01.2011 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Jestem w połowie kolejnej książki Zafona ,,Gra Anioła" - są tu ponownie niektóre postacie z ,,Cienia wiatru" i Hmm, to jakby nie "ponownie", a "poprzednio". Bo osadzajac akcje w czasie - "Gra Aniola" toczy sie wczesniej niz "Cien wiatru", choc zostala napisana pozniej. A ja polece jeszcze inna ksiazke tego autora, z jego powiesci dla mlodziezy - "Marina". A teraz czeka na mnie jego "Ksiaze mgly" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 08.01.2011 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Właśnie coś po postaciach i umiejscowieniu ich w czasie dziwne mi się wydało Choć Sempere ojciec trochę tu stary (70 lat?!) co zupełnie nie pasuje chyba do Cienia Wiatru, gdzie pod koniec jest już leciwy, ale chyba nie aż tak w wiek posunięty.... Więcej pisać nie będę by nie zdradzić faktów Jest księgarnia Sempere i syn, przewija się postać Barcelo... i to chyba wszystko i oczywiście najbardziej tajemne miejsce też jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 08.01.2011 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 I polecam jeszcze Joyce Carol Oates - wiele książek, ale jestem ostatnio pod wrażeniem ,,Mama odeszła" to zupełnie inna literatura od Zafona i nie zawsze najłatwiej się ją czyta, ale na prawdę warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamariusz 08.01.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Witam. To może i ja coś polecę, książka opisująca wojnę pomiędzy ZSRR a Finlandią w latach 1939-1940 tytuł Mroźna Piekło, a coś z lżejszych to polecam obecnie czytane książki James Rollins np. Amazonia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 09.01.2011 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Właśnie coś po postaciach i umiejscowieniu ich w czasie dziwne mi się wydało Choć Sempere ojciec trochę tu stary (70 lat?!) co zupełnie nie pasuje chyba do Cienia Wiatru, gdzie pod koniec jest już leciwy, ale chyba nie aż tak w wiek posunięty.... Więcej pisać nie będę by nie zdradzić faktów Bo Sempere ojciec z "Gry Aniola" to ... Sempere dziadek bylby w "Cieniu wiatru" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 09.01.2011 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Jeszcze do końca nie dotarłam ale jakoś mi nie pasuje z tymi latami u Semperów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domowa 09.01.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Witam, właśnie skończyłam powieść Emmy Dmochowskiej pt."Dwór w Haliniszkach". Piękny ,lekki romans, ukazujący Litwę i Rzym na przełomie XIX i XX wieku, Książka od której nie mogłam się oderwać. Gorąco polecam dla wszystkich, którzy lubią tradycje i przywiązanie do tradycji i ojczyzny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 18.01.2011 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Po świętach czekają na przeczytanie "Filary ziemi". Teraz kończę Erynie Krajewskiego - zupełnie nieznany mi klimat lwowski ma ten kryminał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 21.01.2011 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 "Rubikon Czarnych Dziewcząt" - pozycja wydana w 1980 roku, napisana przez polskiego lekarza, uczestnika misji medycznych na Czarnym Lądzie. Jest to zbiór reportaży dotyczących obyczajów mieszkańców Afryki. Według mnie fascynujące, niezwykłe opowiadania, które czyta się jednym tchem. Jedyny minus tej pozycji to to, że jest trudno dostępna. Trzeba poszukać w dobrych bibliotekach. Polecam.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domowa 27.01.2011 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Czytal ktos ksiazki Diany Gabaldon z serii "Obca", lub Miedzianego jezdzca Simons Paulliny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 28.01.2011 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 12 X śmierć Michała Pauli, Kielczanina . Fragmenty były publikowane w Angorze. http://www.tvp.pl/kielce/aktualnosci/kultura/ksiazka-12-razy-smierc-historia-z-krainy-usmiechu/3864843 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 28.01.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Wzięłam się za uduchowienie i Hołownia poszedł na warsztat. Kilka lat wcześniej czytałam "Kościół dla średniozaawansowanych" i bylam zachwycona, lekka książka napisana z dużą dawką poczucia humoru, bez zdędnego moralizatorstwa. Niedawno skończyłam "Bog. Życie i twórczość". No tuz cięższy kaliber, ale i temat nie lekki. Ale czyta się przyjemnie. Dziś lub jutro skończę "Tabletki z krzyżykiem", też fajne i miejscami zabawne. Na sam koniec zostawiłam sobie "Monopol na zbawienie", podczytywałam już urywki i czuję, że również będzie śmeisznie W tak zwanym międzyczasie przeczytalam "Ale to nie wszystko" J. Archera. Klasyka. Krótkie, napisane zwięzłym językiem opowiadania. Polecam. PS. czy wy tez tak macie, że czytacie parę ksiązek na raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 28.01.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Czytal ktos ksiazki Diany Gabaldon z serii "Obca", lub Miedzianego jezdzca Simons Paulliny?? Czytal, czytal, dwie noce na to poszly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 28.01.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 PS. czy wy tez tak macie, że czytacie parę ksiązek na raz? Ja notorycznie, juz chyba nie umiem inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 28.01.2011 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Ja notorycznie, juz chyba nie umiem inaczej jak byłem młodszy to i owszem... teraz ograniczam się do jednej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domowa 29.01.2011 01:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Czytal, czytal, dwie noce na to poszly dzięki:) jestem bardzo ciekawa, zwłaszcza, Gabaldon,książki są dosyć drogie a chcę kupić całą serię więc opinia bardzo mi się przyda:) czy wy tez tak macie, że czytacie parę ksiązek na raz? - TAK!!!! nieraz zaczynam 3 książki naraz:) a myślałm , że tylko ja mam taki "odchył";) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 29.01.2011 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Znaczy się nie tylko ja tak mam ze zaczynam czytac kilka książek w jednym czasie;)Ostatnio: Buty szcześcia Ewy Woydyłło, Europejkę Manueli Gretkowskiej i Monopol na zbawienie Holowni:)Wszystkie warte przeczytania:) chociaz tematyka zdecydowanie rózna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts