mbz 05.09.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 jednym tchem przeczytałam Życie Pi Yanna Martela ............zazdroszczę tym ,którzy zaczną ją dopiero czytać absolutnie fascynująca i zaskakująca !!! polecam gorąco http://www.biblionetka.pl/book.aspx?id=6747 Prawda? Fantastyczna jest! A wiesz, ze podobno ja filmuja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.09.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Mario Vargas Llosa "Jak ryba w wodzie" - zainspirowany rewelacyjnie czytaną przez Peszka w Trójce autobiografią noblisty. Następna w kolejce Szelmostwa niegrzecznej dziewczynki. Czytał ktoś? K. Szelmostwa to mój numer 1 wsród ksiązek Vargasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 06.09.2011 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Prawda? Fantastyczna jest! A wiesz, ze podobno ja filmuja? czytałam o tym http://www.filmweb.pl/film/%C5%BBycie+Pi+3D-2012-282892 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 14.09.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Długo mnie tu nie było. Ale czytałam cały czas. Teraz kończę Kapuściński non fiction - i już polecam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gliczarowianin 14.09.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Roy i Frankie są oszustami, którzy żyją z robienia przekrętów. Roy jest perfekcjonistą, cierpi na nerwicę natręctw, ma obsesję na punkcie czystości i porządku, boi się bliskiego kontaktu z ludżmi. Otwiera się dopiero pod wpływem czternastoletniej córki, odnalezionej po latach. Roy nawiązuje bliski kontakt z Angelą, stopniowo uspokaja się, nabiera radości życia. Jego wspólnik namawia go na ostatni numer, do którego, na jej usilne życzenie, Roy wciąga Angelę. Ale sprawy przyjmują nieoczekiwany obrót. Kto teraz okaże się prawdziwym naciągaczem, a kto ofiarą? http://j.wpimg.pl/r,id,d14yMTQ7dV5odHRwOi8vZ2V0LTIud3BhcGkud3AucGwvJTNGYSUzRDY1NDk1NjkzJTI2ZiUzRDAwLzAwLzEzLzAwMDAxMzZEX29yaWdpbmFsX0ZBQjdBNDVENzkxMDBBRkIuanBnO3FeMC45O3ReanBnO3Nea3NpYXpraTtmdF4x.jpg Bardzo dobra ksiazka, wciagnela mnie tak ze trzeciej nocy musialem ja dokonczyc. Jest ponoc ekranizacja ktorej wlasnie szukam, goraco polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 17.09.2011 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 tak jest film, również pod tytułem "naciagacze" w reżyserii Ridleya Scotta, ogladałam,polecam, świetna rola Nicolasa Caga, nie wiedziełam natomiast, że jest książka, chyba kolejna pozycja do kupienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdyla 27.09.2011 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 A ja ostatnio kupiłam sobie książkę Zbigniewa Korpolewskiego.Hanka Bielicka.Umarłam ze śmiechu.Wspomnienia,anegdoty,niepublikowane monologi.Chyba Panią Hanię Bielicką wszyscy znali,to ta książka właśnie jest taka sama jak Pani H.Bielicka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 06.11.2011 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Skończyłam wreszcie trzeci tom "Cukierni pod amorem".Ksiązka była bardzo wyczekana,bo dwa poprzednie tomy były przeczytane w locie:)no i powiem że jestem troszkę rozczarowana..duża część akcji dzieje się w czasie II wojny swiatowej a ja nie bardzo lubię ten okres , część wątków niepozamykana ale ten zabieg rozumiem jako powód do napisania dalszego ciągu. Mimo wszystko, gdyby wyszły następne tomy będę czytać ,szukając atmsfery dwóch pierwszych części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 07.11.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Ja skończyłam niedawno Możliwość wyspy Huellbecque'a i mam mieszane uczucia. Czy nasze społeczeństwo faktycznie tak wygląda? Ja myślę, że nie jest tak źle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shell 25.11.2011 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 To ten, którego porwała Al-Kaida;-) ? Właśnie czytałam z nim wywiad, ma całkiem ciekawe spostrzeżenia. Na pewno sięgnę po "Możliwość wyspy".Poza tym chciałam zauważyć, że wątek jest świetny. Dzięki niemu bez wahania złożyłam zamówienie na gwiazdkowe prezenty. Na liście znalazły się: "Matka ryżu" Manickiej (przepiękna,pisana urzekającym językiem), "Szepty" Matuszkiewicz i "Szelmostwa niegrzecznej dziewczynki" Vargasa, niestety "Życie Pi" było niedostępne.Od siebie mogę polecić "W dżungli życia" Pawlikowskiej - nieco inna niż Jej książki z blondynką w tytule oraz "Dom duchów" Allende, a jeżeli ktoś się przekonał do Matuszkiewicz to "Zaklęte, przeklęte" również przyjemnie się czytało. Szczególnie namawiam mbz, bo fabuła zbliżona do "Matki ryżu" tylko osadzona w polskim klimacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 25.11.2011 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Skończyłam wreszcie trzeci tom "Cukierni pod amorem". Ksiązka była bardzo wyczekana,bo dwa poprzednie tomy były przeczytane w locie:) no i powiem że jestem troszkę rozczarowana..duża część akcji dzieje się w czasie II wojny swiatowej a ja nie bardzo lubię ten okres , część wątków niepozamykana ale ten zabieg rozumiem jako powód do napisania dalszego ciągu. Mimo wszystko, gdyby wyszły następne tomy będę czytać ,szukając atmsfery dwóch pierwszych części Ja też mam wrażenie niepozamykanych wątków, aczkolwiek to wydanie IIwojny światowej bardzo mi odpowiadało, czytałam w napięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 28.11.2011 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 obserwując dzisiejszą młodzież, która moim zdaniem jest fajna, tylko nie jest dobrze ukierunkowana... (tematu nie rozwijamy) i bardzo łatwo wdaje się w zaczepki, ośmieszanie słabszych, idzie za grupą itp.polecam rodzicom najpierw, a póżniej dzieciom książkę, ale uwaga jest wstąsająca momentami...Ewy Barańskiej "Kamila"dziewczyna popełniła samobójstwo, dalej opowieść jedej dziewczyny z klasy, jak to widziała... i własnie dużo do przemyslenia, jak nasze głupie szkolne zachowanie może skłonić kogoś do najgorszego... (chociaż koniec pokazuje... ale to już doczytacie sami)polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 03.12.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Od siebie mogę polecić "W dżungli życia" Pawlikowskiej - nieco inna niż Jej książki z blondynką w tytule oraz "Dom duchów" Allende, a jeżeli ktoś się przekonał do Matuszkiewicz to "Zaklęte, przeklęte" również przyjemnie się czytało. Szczególnie namawiam mbz, bo fabuła zbliżona do "Matki ryżu" tylko osadzona w polskim klimacie. O, kochana, bardzo Ci dziekuje - poszukam koniecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 12.12.2011 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 "Posłaniec" Markusa Zusaka - świetna, wzruszająca historia, zaskakująca momentami, zamówiłam na prezent, leżała miesiąc i w końcu po nią sięgnęłam - siostra bedzie zadowolona:) a początek nie zachęcał mnie do czytania, sama nie wiem czemu.Oprócz tego "wyjście z cienia" Jacka Poniedziałka - zamówiłam po przeczytaniu wywiadu z nim, szokująca momentami jak dla mnie, ale to bardziej fragmenty ż dzieciństwa, strasznie smutnego dzieciństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 13.12.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Ja ostatnio ciągle "podróżuję" po Afryce i dalekim wschodzie. Tym razem polecam szokującą książkę Wojciecha JAgielskiego (uwielbiam tego pana) - Nocni wędrowcy. To niesamowite, że współczesny świat zezwala na takie rzeczy. To opowieść o dzieciach (8-12 lat) w Ugandzie porywanych przez Armię Boga której celem jest ... nawracanie świata poprzez mordowanie starszych i młodszych i porywanie dzieciaków celem zaciągniecia ich w swoje szeregi. Zresztą KAŻDA książka JAgielskiego to dla mnie niezwykłe wygarzenie. Jagielski wg mnie przewyższa Kapuścińskiego (jest bardziej obiektywny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 15.12.2011 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 ja polecam "Wyprawę" Marka Kamińskiego, dopiero teraz do niej dotarłam, porwała mnie... dla każdego, kto lubi książki z życiowymi mądrościami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 26.12.2011 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 A ja skończyłam właśnie ,,Matkę wszystkich lalek " . Monika Szwaja napisała sporo ksiązek ale w/g mnie ta jest najlepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 27.12.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 "Lalki w ogniu" Pauliny Wilk. Polecam wszystkim , których fascynują Indie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 30.12.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Mnie pochłonął Eric-Emmanuel Schmitt i to nie tylko "Oskar i Pani Róża", ale też "Pan Ibrahim i kwiaty Koranu", Dziecko Noego", kontrowersyjne "Moje Ewangelie", no i pochłaniam właśnie "Kiedy byłem dziełem sztuki" - fantastyczne książki. Zaczynam szukać kolejnej - "Małe zbrodnie małżeńskie". A jeśli ktoś ma ochotę na moc wzruszeń i emocji to polecam niesamowitą książkę "Obiecaj mi", co mnie zdziwiło napisał facet - Paul Richard Evans, ruszam na poszukiwania kolejnych jego powieści. Polecam też wydawnictwo Ossolineum - seria dla młodzieży. Mimo, że do młodzieży już się nie zaliczam, chętnie czytam te problematyczne książki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 31.12.2011 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Mnie pochłonął Eric-Emmanuel Schmitt i to nie tylko "Oskar i Pani Róża", ale też "Pan Ibrahim i kwiaty Koranu", Dziecko Noego", kontrowersyjne "Moje Ewangelie", no i pochłaniam właśnie "Kiedy byłem dziełem sztuki" - fantastyczne książki. Zaczynam szukać kolejnej - "Małe zbrodnie małżeńskie". Schmitt pisze schematami, zwlaszcza te o dzieciach ( w serii jeszcze "Zapasy z życiem"), co mnie troche zaczelo denerwowac. Ale polecam bardzo jego opowiadania "Odette i inne historie milosne" oraz "Marzycielka z Ostendy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts