KaeR 16.03.2004 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 ja przeczytałam jednym tchem "Nostalgię anioła", baardzo mi się podobałapolecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 17.03.2004 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Chmielewska ponad wszystko Choć ostatnio po raz drugi pochłaniam sagę o Harrym Potterze Samotność w sieci tak mną wstrząsała nawet podczas czytania, że łzy leciały mi po twarzy nawet gdy ją czytałam w pociągu. Śmiesznie musiało to wyglądać Polecam Johna Fowlesa i mimo wszystko Anais Nin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 17.03.2004 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Aniu... nie ma się czego czerwienić A jeśli chodzi o Anais Nin, to polecam "Henry i June". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 26.04.2004 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Wyciagam z forumowego zapomnienia , bo zbliza sie dlugi weekend, ktory czesciowo zamierzam przeznaczyc na leniuchowanie i czytanie Prosze wiec o jakies propozycje, choc pewnei i jakies zaleglosci sie znajda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mamona Lisa 27.04.2004 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Terakowska, Terakowska i jeszcze raz Terakowska - moje ostatnie "odkrycie". "Ono" zbiło mnie z nóg, "Poczwarka" też świetna. Do "szybkiego" czytania polecam jeszcze "Życie Pi" - pochłonęłam w jeden wieczór; autorem jest Yann Martel, opowieść o chłopcu-rozbitku kołyszącym się w łódce na oceanie w towarzystwie... tygrysa. Świetne! Wybaczcie, dla mnie "S@motność..." to szczyt grafomanii i pretensjonalności, płakałam za to przy "Czasami wołam w niebo" T. Zwierzyńskiej-Matzke i S. Matzke - oto historia o prawdziwej miłości. Miłości do życia. Zamiast "S@motności" - też opowieść o miłości z internetem w tle: "Tu Lucy" Fionny Walker. Lekka, łatwa i przyjemna acz niepozbawiona wdzięku - Bridget Jones to przy niej pikuś! Pozdrawiam czytaczy, Mamona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 27.04.2004 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Arturo Perez-Reverte "Szachownica flamandzka" - właśnie skończyłam Polecam gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 09.05.2004 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 Oj coś mi się wydaje, że Tomek Lis się na Waszą półkę nie załapie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 02.06.2004 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Polecam:Dorota Terakowska 'Poczwarka'David Baldacci 'Zdążyć przed Bożym Narodzeniem'Jostein Gaarder 'Tajemnica Bożego Narodzenia' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 02.06.2004 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Tak Świątecznie u progu lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 02.06.2004 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Czytając "Poczwarkę" nie kryłam łez wzruszenia. Przeczytała ją równiez moja 15 letnia córka.Polecam" Sagę o pokoleniu które zbudowało Amerykę" Howarda Fasta, cztery tomy wspaniałej lektury: - Imigranci - Drugie pokolenie - Elita - Dziedzictwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 02.06.2004 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Na lato to dobre sa (chyba?) kryminaly i thrillery. Polecam "Nie mow nikomu" Harlana Cobena - lyknelam jednym tchem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 02.06.2004 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 a ja moge wam polecic ksiazki Tony'ego Parsonsa. Faceci tez powinni ja przeczytac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mamona Lisa 03.06.2004 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Dziewczyny... a przyznajcie no mi się szeptem - która przeczytała najnowszą Musierowicz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.06.2004 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 Rozpoczynam ten wątek bo jestem fanatykiem czytania. Bez książki jest jakoś tak smutno. Czy macie czas na czytanie innych książek nie związanych z budownictwem? Jaka jest wasza ulubiona książka do której najczęściej sięgacie? Może stworzymy forumową listę książek wartych przeczytania ;o) Mój typ to Paragraf 22 - J. Hallera a z mniej poważnych to Mikołajek - Gościnnego ;o) Witam, Poleciłbym biografie, lecz nie wiem jakie lubisz najbardziej: Tytuł: Arturo Benedetti Michelangeli http://www.txt.com.pl/katalog/product_details.php?id_prod=8204&id=7 a może dla dzieciaczków: Bajka o smoku Kubie http://www.motto.pl/index.php?action=3&isbn=83-7168-177-1 Z Poważaniem Józef Kozubek http://www.teczka.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 04.06.2004 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 Mamona Lisa - kupiłam ale jakoś nie mogę się do niej zabrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
svenska 05.06.2004 04:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2004 widze, ze watek zamarl az na kilka miesiecy, hm... a ja, jako nowa na forum, przeczesuje wszystkie strony, kluby, itd., i widze, ze wiele tutaj jest interesujacych miejsc. ja rowniez jestem fanka ksiazek, co wiecej, jestem fanka czytania samego w sobie. to troche jak uzaleznienie. czasami, gdy naprawde nie mam absolutnie nic do czytania (bo np. w obcym miejscu) wyszperuje cokolwiek, chocby i karton po mleku, i czytam, nawet kilka razy. z wiekiem, mam mniej czasu na czytanie, ale czytam prawie codziennie, czesto w drodze do pracy. na rzecz czytania przesiadlam sie nawet z autobusu na metro, choc przez to trace wiecej czasu na dojazdy - ale ze wzgledu na pozostalosci choroby lokomocyjniej nie moge czytac w autobusie (czy w aucie), ale w metrze tak. uwielbiam tez zbierac ksiazki, powrac do nich wielokrotnie, czytac na nowo (choc to ponoc swiadczy o kiepskiej pamieci, hm...). wyszperuje ksiazki w antykwariatach, na pchlich targach, targam je za soba z wszelkich miejsc, gdzie bywam. udalo mi sie troche pomieszkac i w niemczech, i w szwecji, a teraz w stanach, i wszedzie kupowalam, i dalej kupuje ksiazki. lubie czytac w oryginale, choc niewielkie mam mozliwosci, bo i jezykow obcych znam niewiele. ksiazki sa, niestety, drogie. ale mi nie zalezy na ich wygladzie zewnetrznym, nie musza wiec byc nowe, choc kocham zapach swiezutkiej ksiazki (taki kochany zapach z dziecinstwa). ostatnio zaczytuje sie opowiadaniami wydawanymi w stanach w serii "reader's digest". zdaje sie , ze raz w roku wydawana jest ksiazka z tej serii, zawierajaca kilka opowiadan. nie wiem, na jakiej zasadzie te opowiadania sa wybierane. 4 ksiazki z tej serii znalazlam, tak, po prostu znalazlam, na ulicy. chyba ktos je po prostu wyrzucil. pochodza odpowiednio z lat 30 i 40 ostatniego stulecia. i sa niezmiernie ciekawe, same w sobie, ale tez jako dokument mowiacy o trendzie (w literaturze?) w stanach. chyba za bardzo sie rozpisalam. lubie wiedziec cos wiecej i o pisarzu, ktorego czytam, i ewentualnie o wydarzeniach opisywanych. ale brak czasu nie pozwala na wyspecjalizowanie zainteresowan. w koncu przeciez zarabiam ciezko pieniazki na budowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
svenska 05.06.2004 04:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2004 nie wiem dlaczego, ale wydawalo mi sie, ze post przed moim pochodzil ze stycznia, stad moje zdziwienie. ale widocznie cos przeoczylam, sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 08.06.2004 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Witajcie miłośnicy książek!Przeczytałam cały wątek, wynotowałam trochę tytułów do przeczytania. Ale mam jedną uwagę: przy większości polecanych tytułów brakuje mi opisu, choćby zaznaczenia, czy jest to lektura lekka, czy bardziej ambitna. Miło byłoby też przeczytać jedno-dwa zdania opisu, o czym jest książka. Wtedy każdy łatwiej wybrałby coś dla siebie.Pozdrawiam, Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkaik 09.06.2004 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 Mamona Lisa! Ja przeczytalam "Język Trolli" Musierowicz!!! I nie będę mówić szeptem tylko zakrzyknę : ksiązka jest świetna! Jestem wierną fanką Jeżycjady od lat ... a już z 17! Ty też?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewek 09.06.2004 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 Zbliża się czas urlopów więc może sięgniecie po "Sto lat samotności" Marqueza. Pochłonęłam po prostu tę książkę. Wspaniała.Aha, w Gazecie Wyborczej dodają teraz książki we wtorki, jest parę niezłych tytułów. Kupiłam sobie "Lolitę" Nabokowa i nie mogę się doczekać kiedy znajdę trochę czasu żeby poczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts