Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SYPIALNIA - Łóżko: wybór, modele, zdjęcia, inspiracje, opinie

Sonja

Szerokość łóżka dla dwojga.  

214 użytkowników zagłosowało

1. 1. Szerokość łóżka dla dwojga.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 471
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

http://www.mgproject.pl/sypialnie/dag_dry.jpg

ja tez mam pytanie: czy łóżka takie... wystające jak wyżej są wygodne? Bardzo podobaja się mojemu mężowi a ja juz widzę jak się obijam i swoje nogi w siniakach... :roll:

ad oleniek: chyba takie ustawienie nie jest komfortowe

http://www.mgproject.pl/sypialnie/dag_dry.jpg

ja tez mam pytanie: czy łóżka takie... wystające jak wyżej są wygodne? Bardzo podobaja się mojemu mężowi a ja juz widzę jak się obijam i swoje nogi w siniakach... :roll:

W poprzednim domu miałam takie "kanciaste" tylko w mniejszym stopniu...Tragedia ! Ciągle miałam poobijane nogi...Rzeczywiście fajnie wygląda, ale w codziennym życiu ... :roll: Nie polecam...

A co ze skrzypieniem łóżka drewnianego? Poprzednio takie miałam i było to bardzo niefajne. :oops: Może dlatego, że było nie najwyższej klasy.

Co sądzicie o łóżkach z IKEI. Na Klose niestety nas nie stać.

Moje nie skrzypi (sosna)

skrzypialo bo jak jest ta "trzecia" noga (srodkowa wzmacniajaca listwa) miala z kolei 2 nozki na srubki

srubki sie wywalilo nozki przykleilo na mur klejem do drewna - przestalo poskrzypywac

same lozko (to i jak poprzednie) cichusienkie

Ja mam teraz łóżko robione na zamówienie. Wybrałam firmę i zamówiłam w niej szafki, komodę, wezgłowie i skrzynię o wyższej wysokości, niż mieli normalnie. Do tego zamówiłam materac na stelażu i mam coś w formie tapczanu. Czyli rama jest ciut mniejsza niż materac- nie obijamy się, łóżko jest wysokie, otwierane (bardzo dużo rzeczy się w nim mieści :) ) i oczywiście o niestandartowych wymiarach- bo 160x215cm. Jedyny ból, to wezgłowie jest dosć ozdobne i niezbyt wygodne dla pleców.

• 2 weeks później...

Witam serdecznie :)

Tytułem wstępu - niedawno odkryłam tą stronę i jestem absolutnie zachwycona!! Ilość pomysłów, zdjęć, Waszej wiedzy jest niesamowita :)

A propos' łóżek - podoba mi się ta, o której już wspominała Bogusia - modern z VOXa. Może nie tyle zachwyca mnie samo łóżko (też nie oglądałam go na żywo), co strasznie urzekło mnie stojące lustro! Przejrzałam oferty wielu różnych firm i nie znalazłam żadnej innej sypialni, która miałaby w zestawie duże stojące lustro.

Może komuś coś się nasuwa?

Pozdrawiam

besta

El-ka właśnie o to lustro chodzi :D bo jednak wiszące na ścianie to już nie ten sam efekt. Chyba pójdę w Twoje ślady. No i toaletka - to tak spełniając swe życzenia o biżuterii, perfumach i innych duperelach, które wreszcie będą miały swoje miejsce. Chociaż ciekawszą toaletkę ma zestaw amarone... że też nie połaczyli tego bardziej sensownie :wink: