Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szerokość łóżka dla dwojga.  

214 użytkowników zagłosowało

1. 1. Szerokość łóżka dla dwojga.

Recommended Posts

Moje łóżko ma wymiar 180/200. Tak więc standard. Ale jak twój mężuś ma prawie 2m to jest to z pewnościa za krótkie łoże. Mój luby ma 186cm i ciągle narzeka, że gdyby nie barierka przy nogach to by mu nogi wystawały :D . Jeśli chodzi o szerokość to jest wystarczajaca- szersze łóżko byłoby dla nas już nie fajne.

Magdziu jeśli moge ci poradzić, to może faktycznie znajdź stolarza który zrobiłby ci takie niestandardowe łoże- tylko w dalszym ciągu pozostanie problem materacy :cry:

Moje materacy co prawda kupiłam w Niemczech ale były złożone jak karimata- w rulon średnicy 30cm. Dopiero jak się przecięło folie którą były owinięte nabierały powietrza i uzyskiwały doceowy kształt. Super wynalazek. Popytaj w meblowych w W-wie w końcu to stolica i powinni mieć duzy asortyment materacy, a może maja też takie jakie ja kupiłam, wtedy transport to bagażnik osobówki. Pozdrawiam

• Odpowiedzi 471
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Madziu.

Mnie Bo Concept dowiózł meble do Radomia i skręcił gratis.Twój mąż jest raptem 2cm wyższy ode mnie a ja śpię na normalnym 2m materacu,łóżko wiadomo ma kilka cm więcej.

Magdziu,

zapytałam swojego męża (190 cm wzrostu) czy nasze 2-metrowe łóżko nie jest dla niego za krótkie. Spojrzał na mnie, pomyślał chwilę i stwierdził, że nie.

Co do "dużej" pościeli: polecam kołdrę 200x220 cm. Mamy taką od kilku lat i nie uważamy, że jest rewelacyjna!!! Czasmi zabieramy ją nawet ze sobą na wakacje...

Z poszewkami nie ma problemu, tylko są trochę droższe...

Maria

Tak mi się właśnie wydawało, że 2 metry to tak akurat, nie darmo ktoś tak kiedyś to wymyślił...

Pościel mogę szyć sama, nie mam dwóch lewych rąk, więc napewno kupimy taką dużą kołdrę, coby sobie dłużej nie wyszarpywać jej w nocy :wink: Dzięki wszystkim za rady :p

Magdzia - a może zamiast jednej dużej kołderki zaopatrzyć się w dwie. My mamy dwie kołderki i bardzo polecam takie rozwiązanie :D
Nie da rady, my tak się lubimy do siebie przytulać, że dwie kołderki przeszkadzałyby nam w tym. Pod jedną jest przyjemniej :D No ale musi być duża, żeby można było sobie wyciągnąc rączki i nóżki dalej i żeby nie marzły :D

Uważam, że we własnym domu ma być wygodnie.

Może dobrze by było zamówić jednak u stolarza (skoro i tak musisz, Magdziu, kupić lub zamówić ) łóżko dłuższe.

Mam syna 190 cm i gdy rano się przeciąga, łóżko trzeszczy w szwach :lol:

Tylko nie wiem, czy bez problemu można kupić dłuższy materac? :cry:

No właśnie - trzeba mieć wszystko dłuższe - łóżko, materac, kołdrę, poszewki... Po co to wszystko? Nie ma na świecie niższych facetów? Po co nam tacy wysocy, którzy potem mają wysokie dzieci... :wink:
Po co to wszystko? Nie ma na świecie niższych facetów? Po co nam tacy wysocy, którzy potem mają wysokie dzieci... :wink:

Nalezy pamietac ze dzieci sa statystycznie wyzsze od rodzicow :D

A czy sa mali faceci z duzymi ... - podobno sa, wiec po co bralas sobie duzego faceta z malym .... (podobno ;)) 8)

Po co to wszystko? Nie ma na świecie niższych facetów? Po co nam tacy wysocy, którzy potem mają wysokie dzieci... :wink:

Nalezy pamietac ze dzieci sa statystycznie wyzsze od rodzicow :D

A czy sa mali faceci z duzymi ... - podobno sa, wiec po co bralas sobie duzego faceta z malym .... (podobno ;)) 8)

Że co???? A kto tu mówi (pisze o .... ???) I skąd wiesz, że mój facet ma małego ...???

Że co???? A kto tu mówi (pisze o .... ???) I skąd wiesz, że mój facet ma małego ...???

?? gdzie napisalem ze WIEM?? takie sa obiegowe wnioski w TYCH sprawach ;)

Z reszta sama zadalas pytanie po co Wam DUZI faceci (ech ta kobieca interpretacja slow) ;) 8)

" śpiewaka po głosie , mężczyznę po ....nosie"

sie poznaje :wink:

Magdzia z początku małżeństwa śpi sie pod jedną kołdrą, potem dorzuca się drugą , a po iluśtam latach ma sie dwie sypialnie :wink:

wszystko przed Tobą :lol:

Grunt to wygodne, duże i nietrzeszczące lóżko ....

Ew-ka - święte słowa! Jak mamy "ciche dni" to najchętniej spałabym w osobnym łóżku, żeby aby nie dotknąć niechcący małżonka... Ale generalnie śpimy jak para kociąt wtulonych w siebie, więc dwie kołdry zdecydowanie odpadają. I oby tak było jak najdłużej :)
  • 10 months później...
Poszukuję miejsca w Warszawie lub okolicach, gdzie można kupić/zamówić łóżko z litego drewna w niestandardowych wymiarach (160x220 cm). Chętnie wybrałabym coś z gotowej oferty (podobają mi się łóżka współczesne w formie) - mam niezbyt dobre doświadczenia ze współpracy ze stolarzami. Chyba, że ktoś może polecić stolarza z doświadczeniem i wyobraźnią?
  • 4 weeks później...

Czy znacie firmę meblową, która posiada w asortymencie łózka o wymiarze 180x200cm - np na 2 materace 90cmx200? Z moich poszukiwań wynika, że większość mebelków sypialnianych ma wymiar 160x200 :(

Mile widziani dystrybutorzy na Śląsku ;)

Pozdrawiam