Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.Kupiłam właśnie wanne akrylową i chciałam sie dowiedzieć jak najlepiej o nią dbac :) Do tej pory miałam wanne stalową i czyściłam cifem i była bielutka zawsze.Ostatnio podsłuchałam w sklepie kobiete która narzekała na wanny akrylowe że sie rysują nie wolno czyścić tym albo tamtym :) Troche sie zaskoczyłam stąd te dosyć śmiesznawe pytanie.I jeszcze jedno :wc podwieszane ma jakiś limit wagowy ?(osoby naprawde duże itd) :)
https://forum.murator.pl/topic/40496-wanna-akryl-i-miska-wisz%C4%85ca/

Witam.Kupiłam właśnie wanne akrylową i chciałam sie dowiedzieć jak najlepiej o nią dbac :) Do tej pory miałam wanne stalową i czyściłam cifem i była bielutka zawsze.Ostatnio podsłuchałam w sklepie kobiete która narzekała na wanny akrylowe że sie rysują nie wolno czyścić tym albo tamtym :) Troche sie zaskoczyłam stąd te dosyć śmiesznawe pytanie.I jeszcze jedno :wc podwieszane ma jakiś limit wagowy ?(osoby naprawde duże itd) :)

To prawda akryl jest dosyc miekkim tworzywem ale nie na tyle zeby nie moc go czyscic. Jest cala masa srodkow do czyszczenia misek akrylowych.Najczesciej firmy , ktore produkuja wanny sprzedaja takie srodki.

W.c. podwieszane ma swoj limit wagowy .W zaleznosci od sposobu montazu i rodzaju stelazu nosnosci moga sie roznic nieznacznie , ale zawsze jest to min. 120kg dla prawidlowo zamocowanego rusztowania.Na wiekszosci opakowan to pisze.

Na temat akryli sporo bylo na Forum mowione.

https://forum.murator.pl/topic/40496-wanna-akryl-i-miska-wisz%C4%85ca/#findComment-823360