bobiczek 21.01.2002 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2002 Ja optowałem za kupionymi słupami betonowymi i w środku ażur A"la cegła barwiona na 80cm do góry, a w środku drewniane sztachety (widziałem to u górali)I wszystko byłoby fajnie gdyby nie strasznie obs...ne przez ptaki sztachety.Trochę się boję że mi to zgnije.A może macie jakieś fajne pomysły na tanie i ładne ogrodzenie? (choć przeważnie fajne - przeczy słowu tanie.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 21.01.2002 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2002 No cuz to kwestia gustu, i pieniedzy.Ale jak chesz tanie to zrob zywoplot z wierzby (bedzie szybko), a jak mocne to zrob z kamienia (drozsze ale nie bedziesz konserwowal). Ogrodzenie powinno byc zintegrowane z Twoim domem, wiec co do wygladu rady nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 21.01.2002 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2002 A mi się podoba ogrodzenie z siatki obsadzone czymś mocno zielonym. Początkowo tylko siatka jest ogrodzeniem, a po paru latach się gubi pod zielonym. No i pasuje do każdego stylu domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnicha 21.01.2002 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2002 Zgadzam się z Alantą i dorzucę jeszcze, że siatka z żywopłotem, np. z iglaków z trzech stron domu a od frontu słupki z cegieł z drewnianym płotkiem pomiędzy nimi.PozdrowieniaAgnicha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 21.01.2002 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2002 Agnicha - a jak by Ci się podobało to: słupki z klinkieru (lub cegła licowana coby taniej) i 3 poziome deski między każdym słupkiem. Takim sam klinkier na budynku i takie same 3 deski jako balsutrada na balkonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 21.01.2002 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2002 Ładne, ale ryzykowne ze względu na wspinaczki dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 21.01.2002 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2002 Alanta - pokaż mi ogrodzenie nie do sforsowania przez dzieci! Dajesz wyższe - to spadaną na łeb, co zresztą sam ćwiczyłem w młodości Dasz siatkę to co najmniej podrą portki, a przy odrobinie szczęcia szycie; to ćwiczył mój brat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 21.01.2002 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2002 Chodziło mi o malutkie dzieci, tak pomiędzy raczkowaniem a chodzeniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 21.01.2002 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2002 Te to i tak trzeba mieć na oku - a nóż zeżrą jakiegoś kwiatka Dobra, ale kończę szum, bo pitbull mi może tutaj oddać, chociaż może my tylko drążymy temat szukając wad i zalet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.01.2002 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2002 To fakt, dlatego na działce nie chcę widzieć trujących drzewek : . Swego czasu podobały mi się ogrodzenia kute z metalu, zakończone ostrymi słupkami. Do czasu, aż sobie wyobraziłam coby było gdyby moja córka chciała przez nie przełazić . Ludzie, robiąc ogrodzenia "myślcie, to nie boli", a szczególnie pomyślcie o własnych dzieciach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek_O 21.01.2002 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2002 Witam Koleżeństwo !Po wysłuchaniu opinii ludzi, którzy wymyślili sobie "ciekawe" ogrodzenia a szczególnie po analizie kosztów takich ciekawostek decyzja (dla mnie) jast jedna - dobra siatka obsadzona iglakami lub tujami, bo w przypadku czgoś liściastego trzeba sprzątać liście !!! okropne prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 21.01.2002 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2002 Deski poprzeczne wpuszczą na posesję koty i psy , a to oznacza że mogą zjeść mojego ,wiosną go jeden pożarł tak że był szyty i miał dreny w grzbiecie - (strasznie cierpiał.)oczywiście wśliznął się pod siatką, dlatego to nie jest bezpieczne ogrodzenie jeśli ma się psa, lub nie chce cudzego u siebie, bo może ugryźć nie tylko zwierzę ale i człowieka (dzieci!!!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnicha 21.01.2002 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2002 [ Ta Wiadomość była edytowana przez: Agnicha1704 dnia 2002-01-21 21:21 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnicha 21.01.2002 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2002 Frankai - Twój pomysł jest ciekawy, ale popieram Bobiczka - mój kot na pewno uciekłby przez takie ogrodzenie a i okoliczne koty miałyby drogę wolną na naszą działkę. Pozostanę więc jednak przy pomyśle sztache drewnianych gęsto rozstawionych i na tyle wysokich żeby mojemu skocznemu kotu nie chciało się sprawdzać co jest po drugiej stronie pozdrowienia Agnicha P.S. Bobiczek - a jakiego masz kota? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 21.01.2002 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2002 Agnicha - czy Twój kot ma zanik nóg lub mięśni. Narząd nieużywany ulega zanikowi - jest to odwieczne prawo natury. Widziałem juz psa, co to od noszenia przez właścicielkę stracił siłę w nogach. W mojej miejscowości kotki potrafią przeskoczyć płot bez problemu. Z pewnością coś muszę pomyśleć o odgrodzeniu się od sąsiada. Na razie jest tam siatka, ale muszę dać coś gęstszego lub dorzucić gęsty żywopłot. Aż boję się pomyśleć co mogłoby być, gdyby mój synek sięgnął po coś za płot i pojawił się jeden z sąsiedzkich rotwajlerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 22.01.2002 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2002 No jak to co, biedny rotwailer..... i odszkodowanie bys musial placic. Z ta siatka to sie tez zastanowcie, poniewaz ja trzeba konserwowac (no chyba ze jest w plastizolu, ale nie wiem jak to dlugo wytrzyma), w zwiazku z tym iglaki trzeba sadzic przynajmniej w odleglosci 70 cm od siatki. Ale widze postep w Waszym mysleniu, bo zazwyczaj ogrodzenie bylo po to zeby chronic przed obcymi i ich ewentualnie"uszkodzic" a w tej chwili boicie sie o siebie. Ja osobiscie woel ogrodzenie z kamienia i kute albo ze stali, albo oba naraz. Drewniane ogrodzenie spowoduje wymiane raz na 5-7 lat na pewno wszystkicg sztachetek. No ale w koncu cos trzeba robic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 22.01.2002 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2002 Ja też mam kota, a wleźć potrafi wszędzie, ostatnio wlazł z balkonu na oblodzone rusztowanie (ocieplają mi blok), dosyć wysoko, mało zawału nie dostałam...A na obce psy to chyba sobie kupię wiatrówkę i będę strzelać śrutem, choć powinno się właściwie strzelać do właścicieli! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 22.01.2002 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2002 No to teraz niezle szumicie.... Jak chodzi o wiatrowke to polecal gladkolufowe bo bez pozwolenia, troche malo precyzyjne ale dla Twoich celow calkowice przydatne. Jak szumiec to szumiec..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnicha 22.01.2002 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2002 Frankai Mój kot nie ma zaniku mięśni i skacze wysoko (trochę powyżej włącznika na światło a czasem i wyżej. Dlatego chcę zrobić wyższe sztachety - oczywiście nie za wysokie, bo nie będzie ładnie. Chodzi mi o to żeby bez wysiłku mu to nie przyszło to może zrezygnuje. Zresztą mój kot jest typowym domatorem i beze mnie na dwór nie wychodzi. Alanta - to fajnie, że też masz kota a jakiego? Pytam bo mam kota na punkcie kota i zawsze mnie to ciekawi pozdrowienia Agnicha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 22.01.2002 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2002 A po co się w ogóle grodzić? Może tak jak w dobrych dzielnicach USA - trawnik i dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts