Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zimą bez ogrzewania - co planujecie zrobić na budowie

Recommended Posts

No właśnie.

Ja pomalowałem podbitki (środek na benzynie, więc odparuje) i nie mam więcej pomysłów.

Umówiłem się na płyty GK na suficie, ale nie da się robić nic na mokro, to i rozliczyć roboty się nie da więc nie wiem czy nie odpuścić.

Myślę o rozprowadzaniu rur do kominka.....i to tyle.

A gdzie tam kwiecień?

Co planujecie przez zimę?

No właśnie. Co robić. Ja zamknąłem stan surowy, no prawie zamknąłem. Myślę, że do wiosny wykonam instalację elektryczną (SAM), osieplenie poddasza. O podbitce też myślałem, ale po tym sezonie jestem goły i wesoły.

No właśnie. Co robić. Ja zamknąłem stan surowy, no prawie zamknąłem. Myślę, że do wiosny wykonam instalację elektryczną (SAM), osieplenie poddasza. O podbitce też myślałem, ale po tym sezonie jestem goły i wesoły.

Faktycznie w duże mrozy trudno jest pracować. Ale zima nie trwa wiecznie, przeważnie od lutego można robić dalej: tynki, rozprowadzenie instalacji, wylewki, szambo, drogę dojazdową, malowanie, kladzenie płytek. Jedynie drewniane podłogi zróbcie po "wyschnieciu" domu /najlepiej po sezonie grzewczym/.

teraz elektryk robi u mnie instalacje elektryczną,

ja planuje jeszcze rozprowadzić kanały do klimatyzacji i ogrzewania kominkiem żeby na wiosnę ruszyc szybciutko z tynkami, i dalej wg kolejności ogrzewanie, wylewki, ocieplenie poddasza, okna dachowe itd

myślałam o kominku ale boję się że mi go bardzo pobrudzą przy tynkowaniu, więc kupiłam narazie taką tanią kozę...

chciałam jeszcze zniwelować teren, bo podwyższam prawie o 1m, ale muszę sprawdzić jak mogę to prawnie zrobić względem sąsiadów

(mój wątek o tym jest na forum w prawie pt. podwyzszenie terenu o pół metra)

i chyba narazie tyle

....a i moja córcia chce żebyśmy ubrali choinkę w nowym domku na święta...

pozdrawiam