akinom 23.05.2005 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 w nowo ułozonych plytka przy wannie wzdluz jedej plytki pekla fuga - nie wiem jaka moze byc tego przyczyna. To samo stalo sie z fugą wzdluz szafki z KG pod umywalka - oczywiscie bede to zglaszac do fachowca, ale chcialabym znac wasze opinie o ew. przyczynie pekania fug. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REX RoD 24.05.2005 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 przyczyny moga być dwie:- zbyt szeroka fuga,- ruszające się elementy z płyt GK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZYMBARK 17.09.2005 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2005 Mam problem z fugą. W każdym narożu pęka , nie wiem dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 17.09.2005 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2005 Siada kostrukcja budynku. Zapewne nowy.Można było dac pod spodem siatkę zbrojącą zwłokna szklanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZYMBARK 17.09.2005 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2005 Mieszkam w tym mieszkaniu 11 lat. W tych narożach poprzednio też były fugi i nic się nie działo. Oczywiście są też nowe naroża powstałe przy budowaniu zabudowań czyli w tym przypadku ewentualnie bym się zgodziła, chociaż uważam że konstrukcja powinna być na tyle mocna że coś takiego nie powinno się zdarzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 17.09.2005 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2005 a czy aby na scianach nie ma plyt GK ? a czy nie peka to czasem na laczeniu scianek dzialowych z nosnymi ? stara fuge trzeba wyskrobac, i wypelnic elastyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZYMBARK 17.09.2005 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2005 elastyczną tzn. jaką? Teraz założona jest fuga z Mapei czyli chyba elastyczna. A czym wyskrobać żeby nie uszkodzić płytek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio38 18.09.2005 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2005 jestem z tej branży w rogach wszelkiej glazury należy dac dobże i równo sylikon sanitarny polecam firmy / sopro / http://www.sopro.com pl a w pomieszeniach gdzie będzie malowane siatka i sylikon akrylowy a następnie pomalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 19.09.2005 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 tak, fuga trwale elastyczna jest np. silikon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vondraczek 20.10.2005 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 to standard że sie daje na rogach coś elastycznego np silikon przy sztywnych połączeniach gdzie ściany pracują będzie pękać. Spotkałem sie nawet z tym że pół ściany kafelek odleciało bo ściana mocno zaczeła pracować i kafle nie miały gdzie uciec. Naprężenie było tak mocne że podwarzyło kafelki Usuń starą fuge i wykończ np silikonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts