bobiczek 10.12.2002 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 No właśnie.Ja pomalowałem podbitki (środek na benzynie, więc odparuje) i nie mam więcej pomysłów.Umówiłem się na płyty GK na suficie, ale nie da się robić nic na mokro, to i rozliczyć roboty się nie da więc nie wiem czy nie odpuścić.Myślę o rozprowadzaniu rur do kominka.....i to tyle.A gdzie tam kwiecień?Co planujecie przez zimę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 10.12.2002 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 Bobiczku tydzień temu posadziliśmy w ogrodzie 3 sosenki i brzózkę. Prace związane z wykańczaniem chwilowo zawiesiliśmy na kołku - zbyt niskie temperatury, szkoda zdrowia. Wszelkie otwory okienne i drzwiowe mamy zastawione i nie pozwalam swojej drugiej połowie tego psuć. Zadanie na zimę: robienie forsy tak http://www.ifb.pl/~qba/ikonki/magician.giflub inaczej http://www.ifb.pl/~qba/ikonki/mordki2/111.gif. Wszystko po to aby ruszyć wiosną z kopyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vardamir 10.12.2002 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 w chwili obecnej nie robie nic dom sobie stoi i sie zimuje otwory pozabijane wiec i nie bardzo co widac w srodku ... jedyne co bylo roboine jakis miesaic temu to nawosilem ziemi na dzialke co by wyrownac poziom dzialki i przygotowac ja do dalszych prac ... that's all folks ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 11.12.2002 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2002 Witam. Czekamy do wiosny Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 11.12.2002 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2002 Ja też czekam do wiosny. Aż tak mi się nie śpieszy, żeby męczyć się przy takiej temperaturze. Natomiast od czasu do czasu warto budowę odwiedzić i sprawdzić czy wszystko jest na swoim miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 11.12.2002 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2002 Ja jeszcze cos robię. To coś to ocieplanie poddasza wełną, potem być może wylewka na poddaszu (jak będzie kilka dni cieplejszych) i przewody elektryczne. Wszelkie otwory są zabezpieczone, dodatkowo uszczelnione styropianem, w środku grzeje koza i jest cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GRom 11.12.2002 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2002 A u mnie blachodachówkę kładą.Twarde chłopaki -10 im nie straszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 11.12.2002 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2002 Zima to najlepszy okres na przemyślenia. Kto już ma plan na wiosnę? Rozpracowane szczegóły? Umówionych fachowców i spisane umowy? Wybrane materiały? A kupowanie materiałów przed sezonem po atrakcyjnych cenach? Powiem tak - porządne zaplanowanie teraz jest może i ważniejsze od "latania" na budowę w sezonie. Jak teraz podejmiecie decyzję i zgromadzicie fundusze (patrz post Joli_), to w sezonie fachowcy ładnie i zgrabnie postawią/wykończą chałupkę. Miłych przygotowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Octavian 11.12.2002 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2002 Planowanie i być może rozrzucanie ziemi (przynajmniej jak jest zimno można się rozgrzać . pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 11.12.2002 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2002 Czekamy do wiosny (teraz stan surowy z dachówką) i planujemy roboty tak żeby od wiosny wykańczanie ruszyło pełną parą bo chcemy na przyszłe święta się wprowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.12.2002 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2002 Sąsiad w zime idzie z robotami jak "burza".Byłem się zapytać jak on tak tam wytrzymuje!?Pokazał mi promiennik o mocy 2,4kW.Więc na termometrze było chyba z 17st.C ale odczuwało się o wiele więcej stopni.A moc 2,4kW to ciut więcej niż "farelka". Zastanawiam się czy kupić takie coś,ale potem nie będe miał tego gdzie wykorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vardamir 12.12.2002 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2002 u mnie stoi jako ze teraz jestem w bialymstoku a buduje sie w bialej podlskiej ... to stoi ale tak normalnie to sie kombinuje co i jak robic :smile:co by tu jeszcze jusz chce mis ie zajechac na budowe i polazic, poogladac zreszta sami wiece ze jaks ie buduje a jest jakis przestoj to czesto sie tam jedzie zeby tylko pobyc tak czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 13.12.2002 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2002 Teraz zrobilem wod-kan i CO oraz instalacje elektryczne, instalatorzy przyjda wczesna wiosna i dokoncza swe dzielo jak zrobie wylewki, jutro zakladam bramy garazowe, a jak temperatura troche spadnie to na uzytkowym poddaszu bede zakladac ocieplenie. Przygotuje, tzn przytne odpowiednie dlugosci legarow legarow pod podloge drewniania w calym domu. Na tym koniec do marca a pozniej znowu sie zacznie:smile:Aha, zrobilem takze droge dojazdowa do domu (przed mrozami), juz nie musze taplac sie w glinie .......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 13.12.2002 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2002 Vardamir, to jest to, pochodzić i popatrzeć jak wypędzić kreta z dziury http://www.ifb.pl/~qba/ikonki/pengydie.gif, urealnić w terenie plany ogródka, zadumać się nad uciekającym na bezczynności czasem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 15.12.2002 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2002 Jola, a cóż to za straszne rzeczy dzieją się temu krecikowi?To chyba ketchup , prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skunks 15.12.2002 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2002 Zimą bez ogrzewania - co planujecie zrobić na budowie ? On 2002-12-12 19:33, Vardamir wrote: tak normalnie to sie kombinuje co i jak robić :smile:co by tu jeszcze juz chce mi sie zajechac na budowe i połazić, pooglądac zreszta sami wiecie, że jak się buduje, a jest jakiś przestój to czesto sie tam jedzie zeby tylko pobyć tak czy nie ? zdaje się ... że odkryłeś sedno ...Vardamir TAM SIĘ JEDZIE, ŻEBY TYLKO p o b y ć ... http://www.dogomania.pl/grafiki/animacje/hskyteam1.gif pozdro sku... [ Ta wiadomość była edytowana przez: skunks dnia 2002-12-15 20:06 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Jan 16.12.2002 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2002 Nie mam jeszcze blachodachówki tylko deski+papę, więc robie porzadki, przygotowuję sie do dalszych prac szukając różnych materiałów. Oferty na okna, projekt kominka, i inne !Zabiłem otwory starymi oknami - pełno ich po śmietnikach ! Mam cztery słupy drewniane, szlifuję je teraz bo przy tym jet mase kurzu i pyłu. Jak zrobię tynki (machinengips) to będzie szkoda zaśmiecać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 17.12.2002 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2002 Zgadzam się z Frankai, że zima to najlepszy czas na planowanie. Właśnie decydowałem, że cały parter będzie w ogrzewany przez podłogówkę. Czytam wypowiedzi na forum nt. i co ? Żylaki, cieki wodne, kurz itd. Można zwariować. Chyba do nowego roku zrobię sobie przerwę z budową dla higieny - o ile to możliwe, bo już słyszę te życzenia i mądrości rodziny nt. budowy. (i tak będzie podłogówka). Muszę jeszcze raz przeczytać forum "jak budować, żeby nie zwariować?". Pozdrowienia dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 17.12.2002 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2002 Mironmk - nie bój nic. Ja jestem obciążony dziedzicznie żylakami i może alergią (astma po kądzieli), więc słuchałem i czytałem i ... nic się jakoś nie potwierdziło, a co do alergi, to przy braku dywanów i minimum sprzątania, jak najbardziej wskazane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWI_JJ 17.12.2002 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2002 ja planuje w zimie (ale w takie dni kiedy bedzie powyzej zera) zrobic bruzdy pod przewody elektryczne, oraz zamontowac okna na przelomie lutego i marca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts