hefalump 17.09.2005 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2005 Witam Forumowiczow, Coz, od czego by zaczac... Planuje budowac sie w Haliowie... Jest dzialka, jest projekt w adaptacji, zlozony wniosek o warunki przylaczy wody... Piszac krotko, zabawa rozpoczeta...Chetnie skorzystam z Waszych doswiadczen i podziele sie swoimi...Oboje z zono pracujemy, wiec i czasu nie za wiele, gdamay z kilkoma ekipami... Ale ceny jakie rzucaja zwalaja z nog... Moze kogos polecicie... pozdravki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radek_ 22.09.2005 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Witam Jestem na tym samym etapie i co więcej do złatwiania spraw mamy ten sam urząd Ja mam dziłakę w Cisiu, chociaż na dobrą sprawe jest na końcu Halinowa. Również mogę zgłosić się po projekt przyłącza wodociągowego i składać dokumentację o pozwolenie na budowę. Jeszcze nie rozglądałem się za ekipą, ale na pewno też będę śledził ten wątek Pozdrawiam Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 01.10.2005 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 Czesc Radku, A ja tymczasem odebralem warunki przylaczy wodnych!!! Jest pierwszy sukces.... O gaz tez juz zlozylem - w Sulejowku. Mam otrzymac po 10 pazdziernika. Mam nadzieje, ze w poniedzialek uda mi sie wyrwac do Otwocka z podaniem o przylacza pradowe.... Potem czekac i do architekta, a poznie do Minska po wylaczenie z terenow rolnych i jeszcze raz do Otwocka do Zarzadu Melioracji...Rozmawialem z ekipa, ktora buduje domy przy przejezdzie kolejowym na ulicy podajze Stolecznej - we wtorek mam dostac wycene... Hmmm gosc wygladal troche dziwnie i przkonywal mnie, ze porotherm i Max to to samo, tylko ze w Porothermie "chemia" siedzi... ale zobaczymy jak sie wyceni....Pozdrawiam! Bede klikal, gdy cos nowego sie wydazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 15.10.2005 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 Ciag dalszy staran o przylacza. W ubieglym tygodniu zawitalem do Otwocka po warunki przylacza elektrycznego. Zajzalem tez do Zarzadu Melioracji i zlozylem ppodanie o naniesienie na mapke mojej dzialki ewentualnych urzadzen meioracyjnych. I co sie okazuje? Po tygodniu dostalem juz poczta fakture za wydanie warunkow przez Zaklad Energetyczny!!! Mam wiec w reku juz warunki przylaczy wodny, odebrac musze gotowe pradu, mam nadzieje, ze rowniez gazowe na mnie czeka w Sulejowku.... Rozmawialem juz z kilkoma ekipami. Za postawienei murow, z tarasem, schodami zewnetrznymi i wewnetrznymi zycza sobie od 21 do 45 tys... Ta nizsza kwota oczywiscie bez faktur.... Trzeba bedzie wszystko przemyslec... A w pracy huk roboty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 22.02.2006 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Puk puk,co nowego w Halinowie. Ja jestem w trakcie zalatwiania "papierologii". Pozdrawiam Sasiadow, Qdlaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 22.02.2006 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Czas leci.... wiosna zbliza sie duzymi krokami... Papiery zalatwione. Generalnie bez problemu. Zacialem sie tylko przy urzadzeniach melioryzacyjnych, bo okazalo sie ze sa w planach na mojej dzialce... Ich rozmieszczenie nie kolidowalo jednak z moja wizja posadowienia domu, wiec problem sie rozwiazal. Adaptacja zrobiona, odebrane prawomocne pozwolenie na budowe wraz z dziennikiem budowy- w styczniu! Mam ekipe polecona przez sasiada oraz hurtownie materialow na dach (z Lublina) i materialy scienne. Material kupi ekipa, wiec budowa bedzie z 7% VATem. Dogaduje sprawe wykonania przylacza wodnego (rowniez jego projektu) oraz gazowego z miejscowa firma - to dobre rozwiazanie bo maja juz przetarte szlaki. Mam rowniez umowionego wykonawce przylacza elektrycznego - polecony z zakladu... Szukam jeszcze inspektora nadzoru, ktory bedzie odbieral prace budowlane. Przed soba mam jeszcze kosztorys oraz rozmowy i wybor banku.... No i juz na wiosne z poczatkiem kwietnia planuje rozpoczac..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 23.02.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Hej,no to jestes bardziej "zaawansowany".My czekamy na projekt zagospodarowania (ma byc jutro).Mamy warunki pradu, wody i kanalizacji. W poniedzialek dogadamy szczegoly projektu tych przylaczy.W przyszlym tyg. chcemy tez zlozyc wszystkie dokumenty o pozwolenie. Zaczniemy rozmawiac z ekipami.Na pierszy ogien zajmiemy sie wjazdem na dzialke. Qdlaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gryfik 03.04.2006 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Ja dopiero szukam działki w Halinowie >Mam upatrzoną w Kazimierowie. I pewnie zacznę z budową na przyszły rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 03.04.2006 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Przetrzemy Ci szlaki i w przyszlym roku wchodzisz "na gotowe" Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 03.04.2006 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 a ja po swietach zaczynam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radek_ 03.04.2006 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 No a ja w sobotę wytyczam budynek i od poniedziałku kopanie fundamentów. Nie zdejmję teraz humusu. Majster woli wywieźć (na sztych szpadla) z pomiędzy wykopów niż żeby mu się owalało, no to się nie będę upierał Jest na działeczce woda i prąd. Umowę z bankiem podpisuję jutro. Pozdrawiam sąsadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 03.04.2006 23:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 No a ja w sobotę wytyczam budynek i od poniedziałku kopanie fundamentów. Nie zdejmję teraz humusu. Majster woli wywieźć (na sztych szpadla) z pomiędzy wykopów niż żeby mu się owalało, no to się nie będę upierał Jest na działeczce woda i prąd. Umowę z bankiem podpisuję jutro. Pozdrawiam sąsadów Bomba bombeczka! A z jakim bankiem umowe podpisujesz. Ja mam na widelcu Millenium i MBank. Zobaczymy kto bedzie ciekawszy. W Millenium dochodzi jeszcze obowiazkowe ubezpieczenie... no ale zobaczymy... Super! Zazdroszcze Ci.... Ja wciaz sie miotam, ale pewnie najpierw humus sciagne "na oko", pozniej wezwe geodete, no i do dziela... A teraz konkrety.. he he... Skad bierzesz beton, stal, bloczki, stemple? Robisz ogrodzenie tymczasowe? Z czego budujesz? ufff Sorry, ze tak wypytuje, ale z tego wszystkiego nie moge spac... Zona z synkiem juz z Morfeuszem po lakach chodza, a mnie w glowie budowa i praca... Jak to mowia, jak nie urok to... Budowa, awans, nowe obowiazki i co jeszcze ja pytam dobrze, ze chociaz "łyski" z cola w domu mialem, to sie wyluzuje szklaneczka... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gryfik 04.04.2006 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Fajnie przecierajcie szlaki Ja szukałem tam działki od 2 lat i się w międzyczasie zastanawiałem nad innymi lokalizacjami W przyszłym roku bedę miał pewnie podobne problemy jak Wy Na dzień dzisiejszy chyba w tym tygodniu podpiszę umowę wstępna na zakup działki A Wy jakie lokalizacje Halinowa? Co do Banku przeanalizuj ofertę obu. Każdy ma inną ofertę. Ja pracuję w Banku dlatego nie śledzę rynku . Szewc bez butów chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gryfik 04.04.2006 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Fajnie że jest już tylu forumowiczów Bedzie łatwiej Ja dzisiaj mam spotkanie z właścicielami działki Jak się dogadam to do Was dołączam Hehe Co do materiałów mogę Wam polecić w Sulejówku fabrykę pustaków stropowych , belek stropowych i bloczków fundamentowych. Jak ktoś będzie zainteresowany. Jest to mój znajomy, ale nie przez protekcje Przyjeżdzają do nich ludzie z całej Polski bo podobno robią bardzo dobrze. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 04.04.2006 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Hej,ja centrum Halinowa - Okuniewska. Radek jest najbardziej "zaawansowany".Ja nie mam pradu, ani wody. Czekam na projekty i uzgodnienia z ZUD. Teraz szukam ekipy i jakos pomalu wkur...enie mnie bierze. Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gryfik 04.04.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 My mielibyśmy do "Centrum " 2,4 km Jesteście lepiej zlokalizowani No z ekipami to jest problem I trzeba się naużerać z "fachurami" U mnie na działce jest wodociąg u sąsiada i ma iść prąd . Sąsiad narazie na pożyczonym. Miałem obok tej działki upatrzoną fajną działeczkę z nowymi słupami. Ale negocjacje skończyły się na niczym Gospodarz 3 razy zmieniał zdanie co do ceny i nie trzeźwiał . W końcu pomyśleliśmy , że przepiłby całą zaliczkę i zapomniał że sprzedaje działkę . No i podziekowaliśmy mu Zobaczymy co ustlimy dzisiaj. Ale szukaliśmy w okolichach bardzo długo . I chcieliśmy bliżej centrum Halinowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gryfik 04.04.2006 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 O może wiecie jaka jest różnica między działką budowlaną i rolną? Bo tam gdzie kupuję w księdze jest wpisane grunt orny i mieszkaniowo usługowy . Ale w gminie mówią, że zgodnie z planem zagospodarowania grunt mozna zabudować w 40 % . Wiem że np w sulejówku są działki typowo budowlane . Ale płaci się podatek ok 200 zł rocznie . Od rolnej chyba się nic nie płaci. Pytam bo mi nie o podatek chodzi, a o stronę prawną gruntu. W kazdym razie ja to rozumuję tak. W 60 % rolna w 40 % mieszkaniowo- usługowa ? Trochę to pokomplikowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 04.04.2006 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Gryfik,idz do gminy i wez wypis z planu zagospodarowania.Bedziesz mial napisane co i jak. Zreszta, gdzies na stronie Halinowa jest plan zagospodarowania, znajdz swoja przyszla dzialke i zobacz co tam jest. Q. Aha,ja mam dzialke budowlana i place 200 cos zl podatku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gryfik 04.04.2006 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Nie brałem z gminy wypisu , ale sprawdzałem i jest OKCo do Strony internetowej nie mogę na niej znaleźć planu zagospodarowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 04.04.2006 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Ok, to znaczy co jest napisane?Jaki grunt?Ile mozna zabudowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts