Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich :)

Nazywam się ...jasina :)

Od kilku tygodni czytam wszystkie fora związane z Halinowem, budową domów i przyszłymi sąsiadami.

Już za kilka tygodni będę pełnoprawnym posiadaczem działki w Halinowie. Obecnie jestem na etapie finalizowania transakcji.

Czekałem na ten moment 10 lat. Mam nadzieję, że kolejne etapy pójda mi znacznie szybciej :)

Pozdrawiam wszystkich :)

Witaj!!!

Powodzenia

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W październiku, ekipa spod Radomia.

Same wylewki 11 zł (układaliśmy sami folie i styropian na górze, a na dole pod folie jeszcze papę),

a z układaniem folii i styropianu i tasmy 13 zł.

Tylko że to troche po znajomosci było... ale chyba cena nie byłaby o wiele wieksze... Tylko że my bez faktur..

A ja bylam dzisiaj u sasiada, zeby zapytac czy mi zrobia wylewke w garazu. Oni chetnie i ze przyjda obejrzec. Po 3 godzinach przyszedl mily pan, powiedzial, ze gadal z szefem i ze nie ma sprawy - jutro mi zrobia wylewke, za 1000 pln. I ze musze mu dac odpowiedz natychmiast, nie moze byc dzisiaj wieczorem, nie moze byc inny termin, bo pozniej to oni sa bardzo zajeci. Ze na jutro rano maja byc wszytskie materialy - piasek, cement, zbrojenie...

Dodam, ze moj garaz ma az 24,63 m2.

Pozdrawiam wszystkich z wesolego kosmosu, albo on byl z ksiezyca albo ja :)

W październiku, ekipa spod Radomia.

Same wylewki 11 zł (układaliśmy sami folie i styropian na górze, a na dole pod folie jeszcze papę),

a z układaniem folii i styropianu i tasmy 13 zł.

Tylko że to troche po znajomosci było... ale chyba cena nie byłaby o wiele wieksze... Tylko że my bez faktur..

A ja bylam dzisiaj u sasiada, zeby zapytac czy mi zrobia wylewke w garazu. Oni chetnie i ze przyjda obejrzec. Po 3 godzinach przyszedl mily pan, powiedzial, ze gadal z szefem i ze nie ma sprawy - jutro mi zrobia wylewke, za 1000 pln. I ze musze mu dac odpowiedz natychmiast, nie moze byc dzisiaj wieczorem, nie moze byc inny termin, bo pozniej to oni sa bardzo zajeci. Ze na jutro rano maja byc wszytskie materialy - piasek, cement, zbrojenie...

Dodam, ze moj garaz ma az 24,63 m2.

Pozdrawiam wszystkich z wesolego kosmosu, albo on byl z ksiezyca albo ja :)

To z materiałem czy bez? jakaś kosmiczna cena

Witam Wszystkich,

Jeżeli jesteście zainteresowani podłączeniem do mediów (telefonu, internetu, kablówki) z Telekomunikacji Polskiej, to na stronie internetowej naszej gminy jest wzór wniosku. Im więcej nas będzie tym lepiej. Podaję link, gdzie jest więcej informacji:

http://www.halinow.pl/135-47d903a99daaf.htm

Sprawa kolejna. Czy ktoś jest zainteresowany doprowadzenie gazu ziemnego do Kazimierowa? Z tego co widzę w naszej miejscowości, to sporo ludzi ma butlę na gaz płynny i powinni być potencjalnie zainteresowani. Cena ogrzewnia gazem płynnym jest około 2,5 raza droższe od gazu ziemnego. Zatem gra warta jest świeczki.

Ja osobiście złożyłem wniosek o wydanie warunków technicznych do przyłączenia gazu w oddziale mazowieckim PGNIG, na ulicy Kruczkowskiego w Warszawie. Z tego co się tam nieoficjalnie dowiedziałem, gazownia wydała niektórym mieszkańcom Kazimierowa warunki na przyłączenie i w 3 kwartale 2007 r. Jak to zwykle bywa nie jest im śpieszno z budową. Na pewno można by przyśpieszyć te sprawę, gdyby więcej osób złożyło tam właśnie wnioski o wydanie warunków przyłączenia.

poniżej podaję link do wniosku:

http://www.msgaz.pl/dladomu/przylaczenie/mapka/?r,main,activeId=3757

Czy 10 tys za całość robocizny hydraulika to dużo?? 120 m podłogówki, kotłowni i 8 kaloryferów????

Nie wiem co znaczy pojecie "kotlownia", ale mysle ze cena spora.

Ja placilem miesiac temu 30 zl za m.kw. podlogowki i 130 zl za punkt - grzejnik.

Pozdrowienia

Darek M.

kotłownia to montaż pieca itp.

to ja nie wiem.....

Czy 10 tys za całość robocizny hydraulika to dużo?? 120 m podłogówki, kotłowni i 8 kaloryferów????

Nie wiem co znaczy pojecie "kotlownia", ale mysle ze cena spora.

Ja placilem miesiac temu 30 zl za m.kw. podlogowki i 130 zl za punkt - grzejnik.

Pozdrowienia

Darek M.

kotłownia to montaż pieca itp.

to ja nie wiem.....

OK

jezeli ta cena dla hydraulika obejmuje wszystkie jego prace lacznie z instalacja wodna, kanalizacyjna z pionami i odpowietrzeniem, obsadzeniem i podlaczeniem rozdzielaczy dla co oraz podlaczeniem pieca to mysle ze cena miesci sie w normach. :) :)

Pozdrowienia

Darek M.

Sprawa kolejna. Czy ktoś jest zainteresowany doprowadzenie gazu ziemnego do Kazimierowa? Z tego co widzę w naszej miejscowości, to sporo ludzi ma butlę na gaz płynny i powinni być potencjalnie zainteresowani. Cena ogrzewnia gazem płynnym jest około 2,5 raza droższe od gazu ziemnego. Zatem gra warta jest świeczki.

Ja osobiście złożyłem wniosek o wydanie warunków technicznych do przyłączenia gazu w oddziale mazowieckim PGNIG, na ulicy Kruczkowskiego w Warszawie. Z tego co się tam nieoficjalnie dowiedziałem, gazownia wydała niektórym mieszkańcom Kazimierowa warunki na przyłączenie i w 3 kwartale 2007 r. Jak to zwykle bywa nie jest im śpieszno z budową. Na pewno można by przyśpieszyć te sprawę, gdyby więcej osób złożyło tam właśnie wnioski o wydanie warunków przyłączenia.

Jestem w szkoku, że ktoś dostał warunki. Też składałem, ale nie dalej niż miesiąc temu przyszła decyzja odmowna o braku możliwości podłączenia. A ciągnąc mają podobno aż z Długiej Kościelnej i im się to 'nie kalkuluje' Donieśliśmy teraz jeszcze parę wniosków od sąsiadów może to w połączeniu coś da.

Aha - mieszkam prawie w Kazimierowie, ale formalnie to jeszcze Długa Kościelna.

Byłem dzisiaj w mazowieckim oddziale PGNiG na ulicy Kruczkowskiego w Warszawie. Niestety wydane warunki wygasają na przełomie kwietnia i maja, bo nikt nie podpisał umowy z gazownią. Tak zostałem poinformowany.

Dlatego też, gazownia będzie musiała od nowa skalkulować opłacalność inwestycji i wszyscy zainteresowani powinni składać tam wnioski o wydanie warunków przyłączenia. Potrzeba ok. 20 - 30 chętnych by można było z nimi rozmawiać. Na chwilę obecną wnioski o wydanie warunków złożyło około 6 osób z Kazimierowa. Myślę o założeniu komitetu, a wcześniej poinformowanie wszystkich zainteresowanych poprzez jakieś ogłoszenia lub poświęcę i objadę wszystkich w obrębie ulic: Różanej, Czereśniowej i Polnej.

W samym Kazimierowie będzie budowany gazociąg wzdłuż drogi na Chobot. To już jest zatwierdzona inwestycja. Dlatego jest możliwość odprowadzenia od niego nitki do naszych działek. I koszty będą niższe, bo bliżej.