madziunia85 25.02.2010 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 potwierdzam. Płacimy 200 netto za 9,5 m3 w LEKARO. a ja w dalszym ciągu przyjmę kostkarzy i innych panów.. (post ZbynioR) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 25.02.2010 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Przy okazji szamba: nie sorbie Wam z okolicy przy takich warunkach nasycenia podłoża wodą? U mnie kiszka... Podnosiłem kominek do kostki i chyba niestety nie był to dobry pomysł... Odwadniam teren... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Woju76 26.02.2010 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Przy okazji szamba: nie sorbie Wam z okolicy przy takich warunkach nasycenia podłoża wodą? U mnie kiszka... Podnosiłem kominek do kostki i chyba niestety nie był to dobry pomysł... Odwadniam teren... pozdrawiam Ale co konkretnie się u Ciebie dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 26.02.2010 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 woda włazi do szamba wczoraj szambiarz wybrał mi do dna, a potem słyszałem jak woda sobie elegancko ciurka zaglądam do środka, a tam kapie z połączenia pokrywy szamba z kominkiem na połączeniu pokrywy ze zbiornikiem też pewnie siura, że aż niemiło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Woju76 27.02.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 woda włazi do szamba wczoraj szambiarz wybrał mi do dna, a potem słyszałem jak woda sobie elegancko ciurka zaglądam do środka, a tam kapie z połączenia pokrywy szamba z kominkiem na połączeniu pokrywy ze zbiornikiem też pewnie siura, że aż niemiło... Ja u siebie czegoś takiego póki co nie zauważyłem, a z częstotliwości wywozu szamba też nic niepokojącego nie wynika. U mnie łączenia robili na piankę montażową i cement... mam nadzieje ze jest to w miare dobrze zrobione. Co do osuszania działki... to żeby to miało sens ...musieli by najpierw osuszyć całą okolicę Wkurza mnie ta cała zabawa z melioracją, ja u siebie musiałem za nie mały pieniądz przenosić sączek bo szedł przez samiuśki środek działki... i co z tego jak w całej okolicy sączki poprzerywane, a rowy melioracyjne pozarastane.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 27.02.2010 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Witam, poszukujemy namiarów na dobre szambo - oczywiście w miarę niedrogie, szczelne itp Będę wdzięczna za wszelkie namiary No właśnie ja też się zaczynam rozglądać.. KTOŚ MOŻE POLECIĆ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 28.02.2010 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 nie ma niedrogich i szczelnych szambteraz bym kupił plastikowei to Wam doradzam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 28.02.2010 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 nie ma niedrogich i szczelnych szamb teraz bym kupił plastikowe i to Wam doradzam i pozdrawiam[/zquote] ooo dzięki Lolek!!!! Właśńie dostałam wycenęna 9m3 plastik 4300 plus vat i montaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diosss 28.02.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Miał ktoś z Was przyjemność współpracować w zakresie tynków/elewacji z ekipą na czele, której stoi pan Marcin Mielcarz? Ekipa wywodzi się z okolic Halinowa jednak mało o nich słuchać/widać w internecie. Za wszelkie rady na pub/priv z góry dzięki. Pozdrawiam,diosss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzka_2000 28.02.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Witam MonikaC możesz dać namiary na to plastikowe szambo.A jeszcze czy może ktoś wie czy z tymi plastikowymi nie ma jakiś problemów np. czy nie pękają albo czy można na nie najeżdżać samochodem itp.Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 28.02.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Witam MonikaC możesz dać namiary na to plastikowe szambo. A jeszcze czy może ktoś wie czy z tymi plastikowymi nie ma jakiś problemów np. czy nie pękają albo czy można na nie najeżdżać samochodem itp. Z góry dziękuję i pozdrawiam Zuzka jasne http://www.bud-wit.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzka_2000 28.02.2010 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 01.03.2010 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 ooo dzięki Lolek!!!! Właśńie dostałam wycenęna 9m3 plastik 4300 plus vat i montaż Wiesz, nie wiem, czy to jest drogo szambo wybierałem 25 lutego (czwartek) a dzisiaj (1 marca, poniedziałek) mam prawie pełne - może wytrzyma do jutra (zużyłem niecały 1 m3 wody). Koszt wywozu szamba: 200 zł Za szambo zapłaciłem coś około 3000 zł z montażem. Powiedzmy 10 wywozów ponad program i jesteś na zero. Potem to już tylko" zarabiasz" A ja nie mam wyjścia, tylko płacę za drenaż okolicy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Woju76 01.03.2010 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 ooo dzięki Lolek!!!! Właśńie dostałam wycenęna 9m3 plastik 4300 plus vat i montaż Wiesz, nie wiem, czy to jest drogo szambo wybierałem 25 lutego (czwartek) a dzisiaj (1 marca, poniedziałek) mam prawie pełne - może wytrzyma do jutra (zużyłem niecały 1 m3 wody). Koszt wywozu szamba: 200 zł Za szambo zapłaciłem coś około 3000 zł z montażem. Powiedzmy 10 wywozów ponad program i jesteś na zero. Potem to już tylko" zarabiasz" A ja nie mam wyjścia, tylko płacę za drenaż okolicy pozdrawiam[/quote No to faktycznie masz kłopot a woda zbiera Ci się w zastraszającym tempie... nie sądzę aby to było tylko przy kominku a musi byc nieszczelne na całej pokrywie.. współczuję... ja mam nadzieje że w niedalekiej przyszłości zrobią kanalizację a szambo traktuje jako przejściowe rozwiązanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 01.03.2010 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 ja też to tak traktujęa czekam na kanalizację jak na zbawieniemoja rodzina też...ale kiedy to będzie?plany podobno sągorzej z wykonaniem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Woju76 01.03.2010 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 ja też to tak traktuję a czekam na kanalizację jak na zbawienie moja rodzina też... ale kiedy to będzie? plany podobno są gorzej z wykonaniem pozdrawiam Wszytko zależy od ewentualnego uzyskania środków unijnych. I szczerze mówiąc jak nie załapiemy się przy obecnej puli środków unijnych (do 2013) to na długie długie lata możemy zapomnieć o czymkolwiek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swemi01 01.03.2010 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 witammuszę kupić dużą ilość artykułów malarskich takich jak wałki, pędzle, taśmy malarskie, młotki do skuwania tynku itp.gdzie kupie takie artykuły w miarę przystępne cenowo?http://www.sledziewscy.pl czy http://www.stalbud2.com.pl czy jechać gdzieś do jakiegoś supermarketu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 01.03.2010 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Lolek utwierdziłeś nas chyba w decyzji o szambie plastikowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarrrol 01.03.2010 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Witam serdecznie! - po raz pierwszy Mam tą skromną przyjemność rozpoczynać budowę domku w Halinowie. Dlatego zwracam się do Was wszystkich z prośbą o wszelką pomoc w postaci informacji gdzie, kto, za ile i jak buduje. Na początek potrzebuję namiarów na dobre ekipy budowlane. Czy polecacie/ nie polecacie kogoś specjalnego? Z góry dziękuję za informacje i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek Wesoła 02.03.2010 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Witam serdecznie! - po raz pierwszy Mam tą skromną przyjemność rozpoczynać budowę domku w Halinowie. Dlatego zwracam się do Was wszystkich z prośbą o wszelką pomoc w postaci informacji gdzie, kto, za ile i jak buduje. Na początek potrzebuję namiarów na dobre ekipy budowlane. Czy polecacie/ nie polecacie kogoś specjalnego? Z góry dziękuję za informacje i pozdrawiam! umnie budowal pan kzysztow jest z zabranca nr 600029087 mam jeszcze jeden namiar budowali u brata jak znajde nr to podam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts