Malutka_ 16.03.2010 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Szanowni, Chce wywiercic studnie. Mozecie kogos polecić? Czy wiecie może jakie formalności trzeba przy tym zalatwić? Jakies badania wody? Znalazlem na forum URGOT'a ktory ponoc w Halinowie tez dziala. Macie jakies opinie na temat tego wykonawcy? http://forum.muratordom.pl/wiercenie-studni-piaseczno-gora-kalwaria-okolice-warszawy,t99356-120.htm pozdrawiam H u mnie wiezcil polecany na forum. jestem zadowolona. wiercenie [email protected] tel 608-190-290 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szados 17.03.2010 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Witam,poszukuję namiarów na sprawdzoną ekipę cieśli do wykonania więźby. Do tego byłbym wdzięczny za namiary na jakiś skład z drewnem na konstrukcje dachu w okolicach Halinowa. Pozdrawiam,P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 17.03.2010 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Witam, poszukuję namiarów na sprawdzoną ekipę cieśli do wykonania więźby. Do tego byłbym wdzięczny za namiary na jakiś skład z drewnem na konstrukcje dachu w okolicach Halinowa. Pozdrawiam, P cześć, Mamy przecież tartak w Długiej Szlacheckiej Tel. 608 638 732 Przy skręcie asfaltu w stronę drogi Warszawa-Węgrów (Stanisławowska) - ul. Wyszyńskiego, przy skrzyżowaniu z Leśną pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 17.03.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Witam, Czy ktoś z Was orientuje się, jakie są koszty wykonania przyłącza kanalizacyjnego? dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Woju76 17.03.2010 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Witam, Czy ktoś z Was orientuje się, jakie są koszty wykonania przyłącza kanalizacyjnego? dziękuje i pozdrawiam A masz do czego się przyłączyć???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 17.03.2010 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 ojj.... nie mam ale lubię wiedzieć, ile mnie to będzie kosztowało przynajmniej orientacyjnie na ten rok się nie zanosi ale pozwolenie na budowę tego kawałka gmina już ma ale kasy ni ma pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Woju76 17.03.2010 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 ojj.... nie mam ale lubię wiedzieć, ile mnie to będzie kosztowało przynajmniej orientacyjnie na ten rok się nie zanosi ale pozwolenie na budowę tego kawałka gmina już ma ale kasy ni ma pozdrawiam Z tego co swego czasu rozmawiałem (jak jeszcze miałem nadzieję że będzie) to koszt w granicach 2,5 - 3 tys... (sam projekt najtaniej za 500 zl robiony przez ludzi co wykonywali projekt sieci...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agutek 17.03.2010 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Poratujcie mnie jakimś namiarem na sprawdzonego elektryka, który zrobi mi przyłacze elektryczne budowlane...Będę wdzięczna! Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Timil 18.03.2010 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Poratujcie mnie jakimś namiarem na sprawdzonego elektryka, który zrobi mi przyłacze elektryczne budowlane... Będę wdzięczna! Dziękuję! poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mb1101 18.03.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Mam pytanie: czy ktoś podłączał wodociąg na własny koszt??? Gmina podobno zwraca 50% Ciekawa jestem jaka jest rzeczywistość ponieważ zbieram się do formalności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkwb 18.03.2010 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Mam pytanie: czy ktoś podłączał wodociąg na własny koszt??? Gmina podobno zwraca 50% Ciekawa jestem jaka jest rzeczywistość ponieważ zbieram się do formalności Studnia wiercona 30 m (pesymistycznie głęboko): ok. 3600 zł Pompa dobra (np. Pedrollo czy tam jakieś Nocchi): do 1500 zł Pierdoły, kręgi, sprzątanie terenu: do 200 zł Razem jakieś 5300 zł. Koszt wody minimalny. Dasz radę pobudować samemu wodociąg za 10600? Tam, gdzie ja się buduję to by był absurdalny pomysł. Oprócz ogromnych kosztów jest jeszcze gigantyczna ilość papierologii i załatwiania - prawo do przekopania się przez działki i drogi... No ale jeśli masz np. wodociąg przy działce obok, a ciągnąć trzeba wzdłuż drogi tylko dodatkowe 20 m, to oczywiście super pomysł PS. Poluję na niedrogą siatkę leśną. Proszę powiedzcie że ktoś w okolicy ma na zbyciu 100 mb tego ustrojstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkas 19.03.2010 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Witam sąsiadów po długiej przerwie Wiosna się rozpoczyna i budowa lada moment sie zacznie ~ Poszukuje stempli budowlanych ok 300 szt. dłogość min 3 m~ Garażu blaszanego~ Chętnie przyjmę ziemie z wykopu Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mb1101 19.03.2010 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 to nie do końca jest tak jak mówisz W Gminie poinformowali mnie, że ciągnięcie wodociągu to koszt ok 100 zł za metr plus koszty papierologii ok 6000 całość wyszłaby ok 30.000,- z czego podobno Gmina zwaca 50% więc koszt podobny do studni Ciekawa jestem czy ktoś już to robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mb1101 19.03.2010 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 to nie do końca jest tak jak mówisz W Gminie poinformowali mnie, że ciągnięcie wodociągu to koszt ok 100 zł za metr plus koszty papierologii ok 6000 całość wyszłaby ok 30.000,- z czego podobno Gmina zwaca 50% więc koszt podobny do studni Ciekawa jestem czy ktoś już to robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkwb 19.03.2010 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 to nie do końca jest tak jak mówisz W Gminie poinformowali mnie, że ciągnięcie wodociągu to koszt ok 100 zł za metr plus koszty papierologii ok 6000 całość wyszłaby ok 30.000,- z czego podobno Gmina zwaca 50% więc koszt podobny do studni No nie za bardzo; tak jak pisałem, realny koszt studni z pompą głębinową to ok. 5300 zł, wiem, bo właśnie robię. Tak jak myślałem, koszt wodociągu jest więc bardzo duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkwb 19.03.2010 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Poza tym z wodociągami w niektórych miejscach gminy Halinów (np. Wielgolas Brzeziński, Duchnowski, Cisie) jest taki problem, że są za mało wydajne - popytajcie sąsiadów, latem czasami ciśnienie dramatycznie spada, w najgorętsze dni, gdy ludzie podlewają ogródki, bywają przerwy w wodzie. Z tego też powodu właśnie jeden mój sąsiad podłączony do wodociągu kopie sobie studnie - już zamówił wiercenie. Tylko pytanie po co w takim razie podłączać się do wodociągu i płacić dwa razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 21.03.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Ja jeszcze raz o szambie Niestety koszty zbiornika plastikowego i jego zamontowania z chudziakiem zakotwiczeniem żeby miało to ręce i nogi są za duże więc szukam dobrego szamba betonowego - ktoś poleca???? Jak na razie znalazłam coś takiego http://www.budmar-kucharski.pl/index.php?link=kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tessa 22.03.2010 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 U nas w zeszłym roku (podobnie jak u sąsiadki) szambo montował Markop (dwa zbiornkii po 5 m3). Namiary musisz wygooglać, bo już je gdzies zawieruszyłam. Cena zadaje się była ok. 4,5 tys. Ale mie mam zastrzeżeń do wykonania. Zbiorniki (ogromne betonowe "donice") mozna zobaczyć przy drodze z Halinowa do Sulejówka, w Dłługiej Szlacheckiej, tam też są namiary na banerze.Plastikowych szamb nie polecam, negatywne doswiadczenia budującego się kolegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 22.03.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 U nas w zeszłym roku (podobnie jak u sąsiadki) szambo montował Markop (dwa zbiornkii po 5 m3). Namiary musisz wygooglać, bo już je gdzies zawieruszyłam. Cena zadaje się była ok. 4,5 tys. Ale mie mam zastrzeżeń do wykonania. Zbiorniki (ogromne betonowe "donice") mozna zobaczyć przy drodze z Halinowa do Sulejówka, w Dłługiej Szlacheckiej, tam też są namiary na banerze. Plastikowych szamb nie polecam, negatywne doswiadczenia budującego się kolegi. Dzięki Tessa ale właśnie u sąsiada w zeszłym roki MARKOP montował szambo i są niezadowoleni - ciągle cieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tessa 22.03.2010 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Z tego widac, że zdarzają sie fuszerki, albo po prostu my mieliśmy szczęście. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts