Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Mam do Was pytanie o stawki robocizny za krycie dachu? Ile płaciciliście za krycie blachodachówką i dachówką ceramiczną? Może znacie też kogoś godnego polecenia?

No i może ktoś ma namiary na punkty, gdzie można kupić pokrycie po dobrej cenie?

GT

Witam,

Mam do Was pytanie o stawki robocizny za krycie dachu? Ile płaciciliście za krycie blachodachówką i dachówką ceramiczną? Może znacie też kogoś godnego polecenia?

No i może ktoś ma namiary na punkty, gdzie można kupić pokrycie po dobrej cenie?

GT

JA TEŻ JESTEM ZAINTERESOWANA !

Szukam jeszcze namiarów na sprawdzonego kierownika budowy. Słyszałem dużo dobrego o panu Ryszardzie Gniado. Może ktoś ma do niego numer telefonu?

I jeszcze pytanie, czy przy odbiorze jest duży problem, jak wprowadzę jakieś zmiany podczas budowy?

Pozdrawiam,

GT

Czessc MarcinieMMM....

Klopotliwi, gdy ja to zalatwialem raczej nie byli....

Trzeba zlozyc wniosek, bodajze z kopia mapki geodezyjnej dzialki, poczekac dwa tygodnie. Wyrysuja, na niej przebieg instalacji melioracyjnych o ile takowe na Twojej dzialce sa... Zastrzegaja, ze to tylko orientacyjnie, bo tak na prawde nie orientuja sie za bardzo, czy instalacja jeszcze istnieje...

W moim przypadku okazalo sie, ze mam teoretycznie dwie rury przy granicach dzialki, takze udalo mi sie tak wpasowac dom, by z nimi nie kolidowal. Jak sie sprawy maja okazuje sie dopiero przy wykopywaniu rowow pod fundamenty. Moze sie okazac, ze instalacja jest przesunieta wedle tej co na mapce i trzeba bedzie ja przebudowywac. Ja takich doswiadczen na szczescie nie mialem.

pozdrawiam i powodzenia

3mam qciuki

H

Witam ponownie.

Czy ktoś z forumowiczów wie który obszar Hipolitowa jest objęty meliracją (cały???). Pani w gminie wyjęła strasznie starą mapę na której ledwo co widać było ulice, nie wspominając o działkach. Zaś w Otwocku oddali wszystkie mapy do skanowania na dwa tygodnie, więc nie wiedzą nic!!! :evil:

Pozdro dla wszytkich z Halinowa! :D :D :D

Mam wielka prośbę o namiary na hydraulików, elektryków i tynkarzy (sprawdzonych i rozsądnych cenowo).!!!!!!

Agawa, mam namiar na wszystkich wymienionych, ale nie wiem, czy spełnią Twoje wyszukane kryteria... :-)

Sprawdzeni są, ale z tym cenowo...?

Jak chcesz to daj znać - poślę na priva

pozdrawiam