Woju76 09.12.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 ja pytałem na forum Halinowa, Inmud szukał chętnych (post) znalazło się dwóch: ja i jeszcze czosnek69, ale temat chyba umarł pozdrawiam Ja chętnie się dołącze, ale w przyszłym sezonie (niestety podobnie jak Ty nie mam gdzie tego w tym roku skladować)... póki co kupiłem 3m3 ...a na wiosnę jak postawię drewutnię z prawdziwego zdarzenia bede na pewno zainteresowany drewnem za taką cene... Woju, Z czego bedziesz budował drewutnię... Tez coś takiego raczej jest mi potrzebne, ale nie chialbym żeby jakaś szopa straszyła na ogródku mnie i moją kochaną żonę oraz dziecko... Konstrukcja bedzie pospawana z profili zamknietych, a że bedzie to z przodu dwa słupki ogrodzeniowe będą służyły również za konstrukcję. Daszek spadzisty a na nim dachówka bitumiczna która mi pozostała... Jeden bok już jest (płot sąsiada), co do reszty jeszcze nie wiem, ale skłaniam się raczej ku otwartej / przewiewnej konstrukcji... zobaczymy co z tego wyjdzie. Pozdrawiam wszytskich budowniczych. PS nie omieszkam sie pochwalic ze już od dwóch tygodni jesteśmy na swoim:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 16.12.2008 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Ja tez się usmiechnę o namiary na pana kominiarza HEFALUMP WRÓCIŁ!!!! Komin odbierał mi P. Ostrowski - namiary podam na priva, jesli sprawa jeszcze aktualna. Co do drewna tez w przyszlym roku chetnie sie dolacze. Na razie od czasu do czasu podpadalam jeszcze deskami z budowy... pozdrawiam wszystkich, w szczegolnosci Qdlatego i Lolka... pzdr A ja go ODRADZAM!!!! Szczegóły na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bezdomna 16.12.2008 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Skoro odradzasz, to jakiego kominiarza polecasz? A tak z innej beczki. Czy ktoś z Was dostał może wizytówkę szklarza Aleksandra Rosy? Właśnie wrzucił mi ją do skrzynki. W zeszłym roku wrzucił ją znajomym z sąsiedztwa w poniedziałek, a w środę ktoś z wiatrówki strzelił im w szybę. Czy mnie też to czeka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akapap 17.12.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Witam, czy ktoś z szanownych użytkowników forum ma kontakt do solidnego (i niezbyt drogiego) dekarza, który położy papę podkładową zgrzewalną na zakładach? Z góry dziękuję za odpowiedź,Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Woju76 17.12.2008 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Mam pytanko odnosnie odbioru budynku... tzn dokładnie co MUSI być wpisane w Dzienniku Budowy i jakie protokoły odbioru są potrzebne.... Może ktoś natrafił na w/w wątek na tym forum... wdzięczny będę za linka...Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 17.12.2008 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Mam pytanko odnosnie odbioru budynku... tzn dokładnie co MUSI być wpisane w Dzienniku Budowy i jakie protokoły odbioru są potrzebne.... Może ktoś natrafił na w/w wątek na tym forum... wdzięczny będę za linka... Pzdr http://powiatminski.pl/bip/index.php?ID=900&kat=15 formularz zawiadomienia o zakonczeniu budowy pozdr. a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbynioR 18.12.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Mam pytanko odnosnie odbioru budynku... tzn dokładnie co MUSI być wpisane w Dzienniku Budowy i jakie protokoły odbioru są potrzebne.... Może ktoś natrafił na w/w wątek na tym forum... wdzięczny będę za linka... Pzdr Czesc jesli chodzi o formalnosci to: 1.musisz mniec odbior przylacz elektrycznego bez wzgledu czy to jest przylacze ziemne czy napowietrzne - ja mam napowietrzne i musialem dymac do otwocka z wnioskiem o wydanie zaswiadczenia ze przylacze choc przez nich zrobione oni odbieraja. 2. jesli masz gaz to odbior przylacz gazowego, protokol z wykonania prob szczelnosci oraz protokolo z wykonania proby szczelnosci przylacza od skrzynki w plocie do budynku lub w budynku rozprowadzone 3. woda - protokolo odbioru przylacza wodnego 4. jesli masz kanalizacje to tez odbior przylacza kanalizacyjnego 5. protokol z wykonania przegladow kominowych 6. musisz rowniez mniec protokol z pomiarow instalacji elektrycznej wew 7. oswiadczenie kierownika ze masz juz gotowy do odbioru dom i ze wszystko wokol posprzatane zlozyc dokumenty i czekac 21 dni aby nie przyszli i sie nie czepiali a pozniej to juz meldunek i mieszkac jak mi sie cos przypomni to dam znac pozdrawiam i zycze szczescia w bojach zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 18.12.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Zaczac i tak trzeba od inwentarki powykonawczej, bo z nia chyba najdluzej sie schodzi (ok 2 miesiace). Reszta to pikus. Sprawdz tez czy od nowego roku nie jest wymagany audyt energetyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbynioR 18.12.2008 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 no wlasnie zapomnialem o najwazniejszym inwentaryzacja geodezyjna powykonawcza ;_) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 18.12.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Zaczac i tak trzeba od inwentarki powykonawczej, bo z nia chyba najdluzej sie schodzi (ok 2 miesiace). Reszta to pikus. Sprawdz tez czy od nowego roku nie jest wymagany audyt energetyczny. Ja inwentaryzację miałam zrobioną w 2 tygodnie. Widać miałam szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Woju76 19.12.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Zaczac i tak trzeba od inwentarki powykonawczej, bo z nia chyba najdluzej sie schodzi (ok 2 miesiace). Reszta to pikus. Sprawdz tez czy od nowego roku nie jest wymagany audyt energetyczny. Ja inwentaryzację miałam zrobioną w 2 tygodnie. Widać miałam szczęście Tak zacznę o d geodety ... jeszcze pytanko odnosnie gazu... przecież przyłącze trzeba było budowac na oddzielnym pozwoleniu z oddzielnym dziennikiem budowy itd. W związku z tym jeżeli będę miał odebraną ta inwestycję przez PINB to już przy odbiorze domyu nie powinni o " sprawy" gazowe pytac czy tak???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 19.12.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Z tego co wiem to geodeta musi nanieść na mapę linię przyłącza gazowego.A oprotokół odbioru przyłącza gazowego to i tak trzeba złożyć z resztą dokumentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbynioR 20.12.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Tak zacznę o d geodety ... jeszcze pytanko odnosnie gazu... przecież przyłącze trzeba było budowac na oddzielnym pozwoleniu z oddzielnym dziennikiem budowy itd. W związku z tym jeżeli będę miał odebraną ta inwestycję przez PINB to już przy odbiorze domyu nie powinni o " sprawy" gazowe pytac czy tak???? Tak masz racje przylacze gazowe wymaga pozwolenia ale i tak PINB przy odbiorze budynku wymaga tych dokumentow tzn protokol odbioru, niestety taka polityka zbierania papierkow powodzenia w bojach zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 24.12.2008 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 Z okazji Świąt Bożego Narodzenia wielu głębokich i radosnych przeżyć, wewnętrznego spokoju, wytrwałości i radości oraz błogosławieństwa Bożego w każdym dniu nadchodzącego Roku życzy Monika http://victor.blox.pl/resource/choinka01.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 30.12.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Czy ktoś kupował meble kuchenne w Chobocie? Cenowo oni są drodzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 30.12.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 witam, czy mogłabym prosić o namiar na jakiegoś fajnego i szybkiego geodetę, który zrobi dla mnie mapki do celów projektowych ? z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 30.12.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Mi mapy robił Tomek Cygan 501100763 pozdrowionka Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bezdomna 31.12.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Niedawno pisałam o szklarzu i jego tajemniczej wizytówce. Muszę tu powiedzieć, że nikt mi szyby nie stłukł. Widocznie u znajomych to był zbieg okoliczności. Życzę wszystkim dobrej zabawy i wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 01.01.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 http://www.ekartki.wolsztyn24.pl/kartki/19/1992.jpg życzy Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 02.01.2009 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Mi mapy robił Tomek Cygan 501100763 pozdrowionka Monika bardzo dziękuję za namiar, na pewno skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts