2luki 16.02.2009 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Witam forumowiczów.Poszukuję osób (najlepiej Józefin, ale nie tylko), które podpisały umowę o przyłączenie do sieci dystrybucyjnej z ZEW-T i którym minął termin przyłączenia do sieci a nie mają jeszcze zrealizowanych zapisów umowy (nie zostały podłączone). Może znajdą się też osoby, którym udało się "wywalczyć" przyłączenie do sieci. Pozdrawiam,Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 16.02.2009 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Ja mam warunki na sierpień 2008 i własnie jestem w trakcie walki z Zewt-em.W zeszłym tygodniu złożyliśmy oficjalnę skargę w dziale inwestycji w Starej Miłosnej.W związku z tym, ze pan, który ma robić nam przyłącze zwodzi nas i twierdzi, ze opóźnienie wynika z winy elektrowni zarządaliśmy wglądu w dokumenty dotyczące przetargu i dokumenty dot. przekazania sprawy panu elektrykowi.2luki kto u Ciebie wygrał przetarg na realizację przetargu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 17.02.2009 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 No to do 3 razy sztuka na dzień Dostał ktoś z Was ostatnio pozwolenie na użytkowanie? Jak wygląda sprawa audytu energetycznego? Ile to kosztuje? pozdrawiam Ja, ale papiery złożyłem jeszcze w grudniu, więc mnie audyt nie obejmował. Kup certyfikat na allegro - cena 400-600 zł. I tak do niczego Ci się nie przyda... Q. tak coś czułem, że z certyfikatami to ściema... certyfikat się nie przyda, ale te 5 stówek to owszem... gdzies można znaleźć jakąś oficjalną informację o potrzebie takiego papiru.... (do podciru)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamoZ 17.02.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 cześćwidziałem gdzieś wcześniej podsumowanie dot. różnych wątków zebranych wg kategorii, lecz jakoś nie mogę go znaleźć. Jeśli wiecie, gdzie to było podeślijcie linka. z wielu rzeczy jakie szukam/czytam to teraz kolej na bramę garażową. czy ktoś korzystał z usług firmy polbico z Marek? bramy z automatyką mają w miarę tanie. szukając nazwy firmy na forum mam 0 wyników. a może ktoś poleci kogoś od bramy i drzwi wejściowych?PozdrAdamo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2luki 17.02.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Ja mam warunki na sierpień 2008 i własnie jestem w trakcie walki z Zewt-em. W zeszłym tygodniu złożyliśmy oficjalnę skargę w dziale inwestycji w Starej Miłosnej. W związku z tym, ze pan, który ma robić nam przyłącze zwodzi nas i twierdzi, ze opóźnienie wynika z winy elektrowni zarządaliśmy wglądu w dokumenty dotyczące przetargu i dokumenty dot. przekazania sprawy panu elektrykowi. 2luki kto u Ciebie wygrał przetarg na realizację przetargu? My warunki miamy na listopad 2008... Wlasciwie to nie wiem, czy ktos wygral przetarg, czy on wogole byl. Twierdza, ze musza postawic jakis transformator i ze sprawa sie ciagnie juz 6 lat. Jednak po rozmowie z rzecznikiem odbiorców paliw i energii z URE okazuje sie, ze cos takiego nie powinno miec miejsca, gdyz zaklad energetyczny ma "narzedzia" do walki o rozbudowe sieci (np. wojewoda). Zlozylismy tez dokumenty o budowlanke i o dziwo budowlanke mozemy sobie podlaczyc i nie ma problemow z parametrami sieci. Chyba tez bedziemy musieli zlozyc skarge, a jak ta nie pomoze to poszukac jakiegos prawnika obeznanego w prawie energetycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 17.02.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Zadzwon do Zewt-u w Otwocku i powiedzą Ci kto wygrał przetarg.Przyłącza w elektrowni robią elektrycy, którzy wygrali przetargi a nie sama elektrownia.Ciekawa jestem czy to nie ten sam elektryk co ma robic u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzo 17.02.2009 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 z wielu rzeczy jakie szukam/czytam to teraz kolej na bramę garażową. czy ktoś korzystał z usług firmy polbico z Marek? bramy z automatyką mają w miarę tanie. szukając nazwy firmy na forum mam 0 wyników. a może ktoś poleci kogoś od bramy i drzwi wejściowych? Pozdr Adamo Brame z automatem kupowalem w Colibrze w Jablonnej. I moge spokojnie polecic. Zamontowali bez problemu, jak coś potem nie pasiło to podjechali i porawili. Maja w ofercie Krispol, Normstahl i cos tam jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzo 17.02.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Ja, ale papiery złożyłem jeszcze w grudniu, więc mnie audyt nie obejmował. Kup certyfikat na allegro - cena 400-600 zł. I tak do niczego Ci się nie przyda... Q. Jakby ktoś mógl polecic magika od swiadectw to proszę o info w wątku lub na priva. Z allegro dzwoniłem i wcale nie jest tak rózowo - jak dom prosty i do 140 mkw, z piecem na wyngiel czy gaz to owszem kosztuje to ok. 500 zl. natomiast jak juz jest inne zródlo ogrzewania czy jeszcze jakies wymysly typu rekuperacja to cena idzie w góre. Kudłaty moze masz i rację, że ten papier do niczego się nie przyda ale gdyby tak, odpukać, kiedys przyszlo sprzedac dom to chyba trzeba by się zatroszczyć o jak najlepsze swiadectwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuzyn 18.02.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Podajcie namiary na firmy które zakładały wam kominki i jesteście z nich zadowoleni. Pozdrawiam,Kuzyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamoZ 18.02.2009 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Ktoś kiedyś zebrał wszystke tematy w jednym miejscu. widziałem lecz nie zanotowałem, a teraz nie mogę trafić. były tam też i kominki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 18.02.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 To chyba tu --- > http://forum.muratordom.pl/kominki-nasze,t40057.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamoZ 18.02.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 było zebrane wszystko począwszy od ekip do murarki przez elektryków, hydraulików aż po odbiory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuzyn 18.02.2009 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 To chyba tu --- > http://forum.muratordom.pl/kominki-nasze,t40057.htm Kominek to ja wiem jaki bede mial Zapytałem na naszym forum bo do tej pory wszyscy fachowcy byli ok. Pozdrawiam, Kuzyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominka 18.02.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 TANIO sprzedam barakowóz - rozprowadzona elektryka w środku, skrzynka +kabel do prowizorki. Odbiór Józefów k. Otwocka - szczegóły na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavulon 18.02.2009 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Zadzwon do Zewt-u w Otwocku i powiedzą Ci kto wygrał przetarg. Przyłącza w elektrowni robią elektrycy, którzy wygrali przetargi a nie sama elektrownia. Ciekawa jestem czy to nie ten sam elektryk co ma robic u mnie. Z umowy ptzylaczeniowej wynika ze mieli mnie podlaczyc do 29.12.2008 Z 2.01.2009 mam decyzje zatwierdzajaca projekt i pozwolenie na budowe linii energ co dalej nie wiem jutro dzwonie do otwocka sie dowiedziec (jestem w kontakcie z elektrykiem z okolicy ktory podobno startowal do przetargu ) ale chyba cos kreci ... ( zreszta na forum cos ktos o nim pisal ... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 19.02.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 W naszym regionie jest 3 elektryków, którzy robią przyłącza: Pazio, Wyczółkowski, Kudliński.Sprawami przylączy nie zajmuje się ZEWT w Otwocku tylko Dział Inwestycji w Starej Miłosnej i do nich trezba dzwonić oraz kierować wszelkie skargi. monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavulon 19.02.2009 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Waszym regionie jest 3 elektryków, którzy robią przyłącza: Pazio, Wyczółkowski, Kudliński. Sprawami przylączy nie zajmuje się ZEWT w Otwocku tylko Dział Inwestycji w Starej Miłosnej i do nich trezba dzwonić oraz kierować wszelkie skargi. monika a dziekuje bardzo za info jak troche sie obrobie w pracy to podzwonie gdzie trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 19.02.2009 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Zadzwoń a potem daj znać kto robi u Ciebie przyłącze.Moze byc na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavulon 19.02.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Własnie się dowiedziałam, ze wszelkie skargi składa sie w Starej Miłosnej w Dziale Inwestycji. Monia - masz do nich jakis namiar telefoniczny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 19.02.2009 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Zaraz znajdę w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts