Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam forumowiczów.

Poszukuję osób (najlepiej Józefin, ale nie tylko), które podpisały umowę o przyłączenie do sieci dystrybucyjnej z ZEW-T i którym minął termin przyłączenia do sieci a nie mają jeszcze zrealizowanych zapisów umowy (nie zostały podłączone).

Może znajdą się też osoby, którym udało się "wywalczyć" przyłączenie do sieci.

Pozdrawiam,

Łukasz

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja mam warunki na sierpień 2008 i własnie jestem w trakcie walki z Zewt-em.

W zeszłym tygodniu złożyliśmy oficjalnę skargę w dziale inwestycji w Starej Miłosnej.

W związku z tym, ze pan, który ma robić nam przyłącze zwodzi nas i twierdzi, ze opóźnienie wynika z winy elektrowni zarządaliśmy wglądu w dokumenty dotyczące przetargu i dokumenty dot. przekazania sprawy panu elektrykowi.

2luki kto u Ciebie wygrał przetarg na realizację przetargu?

No to do 3 razy sztuka na dzień :-)

Dostał ktoś z Was ostatnio pozwolenie na użytkowanie?

Jak wygląda sprawa audytu energetycznego?

Ile to kosztuje?

pozdrawiam

Ja,

ale papiery złożyłem jeszcze w grudniu, więc mnie audyt nie obejmował.

Kup certyfikat na allegro - cena 400-600 zł. I tak do niczego Ci się nie przyda...

Q.

tak coś czułem, że z certyfikatami to ściema... :(

certyfikat się nie przyda, ale te 5 stówek to owszem...

gdzies można znaleźć jakąś oficjalną informację o potrzebie takiego papiru.... (do podciru)?

cześć

widziałem gdzieś wcześniej podsumowanie dot. różnych wątków zebranych wg kategorii, lecz jakoś nie mogę go znaleźć. Jeśli wiecie, gdzie to było podeślijcie linka.

z wielu rzeczy jakie szukam/czytam to teraz kolej na bramę garażową. czy ktoś korzystał z usług firmy polbico z Marek? bramy z automatyką mają w miarę tanie. szukając nazwy firmy na forum mam 0 wyników. a może ktoś poleci kogoś od bramy i drzwi wejściowych?

Pozdr

Adamo

Ja mam warunki na sierpień 2008 i własnie jestem w trakcie walki z Zewt-em.

W zeszłym tygodniu złożyliśmy oficjalnę skargę w dziale inwestycji w Starej Miłosnej.

W związku z tym, ze pan, który ma robić nam przyłącze zwodzi nas i twierdzi, ze opóźnienie wynika z winy elektrowni zarządaliśmy wglądu w dokumenty dotyczące przetargu i dokumenty dot. przekazania sprawy panu elektrykowi.

2luki kto u Ciebie wygrał przetarg na realizację przetargu?

My warunki miamy na listopad 2008...

Wlasciwie to nie wiem, czy ktos wygral przetarg, czy on wogole byl. Twierdza, ze musza postawic jakis transformator i ze sprawa sie ciagnie juz 6 lat.

Jednak po rozmowie z rzecznikiem odbiorców paliw i energii z URE okazuje sie,

ze cos takiego nie powinno miec miejsca, gdyz zaklad energetyczny ma "narzedzia" do walki o rozbudowe sieci (np. wojewoda).

Zlozylismy tez dokumenty o budowlanke i o dziwo budowlanke mozemy sobie podlaczyc i nie ma problemow z parametrami sieci.

Chyba tez bedziemy musieli zlozyc skarge, a jak ta nie pomoze to poszukac jakiegos prawnika obeznanego w prawie energetycznym.

z wielu rzeczy jakie szukam/czytam to teraz kolej na bramę garażową. czy ktoś korzystał z usług firmy polbico z Marek? bramy z automatyką mają w miarę tanie. szukając nazwy firmy na forum mam 0 wyników. a może ktoś poleci kogoś od bramy i drzwi wejściowych?

Pozdr

Adamo

Brame z automatem kupowalem w Colibrze w Jablonnej. I moge spokojnie polecic. Zamontowali bez problemu, jak coś potem nie pasiło to podjechali i porawili.

Maja w ofercie Krispol, Normstahl i cos tam jeszcze.

Ja,

ale papiery złożyłem jeszcze w grudniu, więc mnie audyt nie obejmował.

Kup certyfikat na allegro - cena 400-600 zł. I tak do niczego Ci się nie przyda...

Q.

Jakby ktoś mógl polecic magika od swiadectw to proszę o info w wątku lub na priva. Z allegro dzwoniłem i wcale nie jest tak rózowo - jak dom prosty i do 140 mkw, z piecem na wyngiel czy gaz to owszem kosztuje to ok. 500 zl.

natomiast jak juz jest inne zródlo ogrzewania czy jeszcze jakies wymysly typu rekuperacja to cena idzie w góre.

Kudłaty moze masz i rację, że ten papier do niczego się nie przyda ale gdyby tak, odpukać, kiedys przyszlo sprzedac dom to chyba trzeba by się zatroszczyć o jak najlepsze swiadectwo?

Zadzwon do Zewt-u w Otwocku i powiedzą Ci kto wygrał przetarg.

Przyłącza w elektrowni robią elektrycy, którzy wygrali przetargi a nie sama elektrownia.

Ciekawa jestem czy to nie ten sam elektryk co ma robic u mnie.

Z umowy ptzylaczeniowej wynika ze mieli mnie podlaczyc do 29.12.2008

Z 2.01.2009 mam decyzje zatwierdzajaca projekt i pozwolenie na budowe linii energ

co dalej nie wiem

jutro dzwonie do otwocka sie dowiedziec

(jestem w kontakcie z elektrykiem z okolicy ktory podobno startowal do przetargu ) ale chyba cos kreci ... ( zreszta na forum cos ktos o nim pisal ... )

Waszym regionie jest 3 elektryków, którzy robią przyłącza: Pazio, Wyczółkowski, Kudliński.

Sprawami przylączy nie zajmuje się ZEWT w Otwocku tylko Dział Inwestycji w Starej Miłosnej i do nich trezba dzwonić oraz kierować wszelkie skargi.

monika

a dziekuje bardzo za info

jak troche sie obrobie w pracy to podzwonie gdzie trzeba