monia77w1 19.02.2009 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 prosze bardzo: 22 778 28 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 19.02.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 ...tak coś czułem, że z certyfikatami to ściema... certyfikat się nie przyda, ale te 5 stówek to owszem... gdzies można znaleźć jakąś oficjalną informację o potrzebie takiego papiru.... (do podciru)? Ty się ciesz, że 500 stówek. Początkowo chcieli 2.500 zł za domek jednorodzinny Oficjalną informację to masz w prawie budowlanym (była nowelizacja). Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 19.02.2009 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Jakby ktoś mógl polecic magika od swiadectw to proszę o info w wątku lub na priva. Z allegro dzwoniłem i wcale nie jest tak rózowo - jak dom prosty i do 140 mkw, z piecem na wyngiel czy gaz to owszem kosztuje to ok. 500 zl. natomiast jak juz jest inne zródlo ogrzewania czy jeszcze jakies wymysly typu rekuperacja to cena idzie w góre. Kudłaty moze masz i rację, że ten papier do niczego się nie przyda ale gdyby tak, odpukać, kiedys przyszlo sprzedac dom to chyba trzeba by się zatroszczyć o jak najlepsze swiadectwo? Hej, ja tylko widziałem ogłoszenia na allegro. Szkoda, że tak tanio to jednak nie będzie.... Czy to się przyda przy sprzedaży? Moim zdaniem nie. Taki papier nic konkretnego nam nie daje. Jeśli wiesz z czego jest ściana, jakie docieplenie itp. to można sprawdzić w internecie jaka jest przenikalność. Diabeł tkwi w szczegółach (ociepleniu wieńca, jakości montażu okien itp itd). A takich rzeczy "certyfikator" i tak nie sprawdza. Zresztą.... Ja, jakbym kupował dom, to ostatnią rzeczą jaką bym się sugerował jest świstek nie wiadomo skąd. Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzo 19.02.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Podajcie namiary na firmy które zakładały wam kominki i jesteście z nich zadowoleni. Pozdrawiam, Kuzyn U nas robiła firma Walma. Mają sklep w Sulejówku oraz główną siedzibę na Wale Miedzeszyńskim. Nie są najtansi ale wszystko było zrobione sprawnie, czysto i w terminie. Ja brałem od nich całą usługę tj. wkład z zabudową. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkw 19.02.2009 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Witam Wszystkich forumowiczów pobliskiej miejscowości ja reprezentuję, jęsli tak mozna sie okreslić GRUPĘ OTWOCKĄ i właśnie stamtąd dowiedziałem się, że polecacie SKŁADY DREWNA TARTAKI na więźbe dachową z województwa świętokrzyskiego WIELKA prośba podajcie jaklies namiary na ogólnym lub na priv i czy rzeczywiście jest o co dzwonić i pytać pod względem ceny no i samego materiaqłu z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tessa 19.02.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Monia! jesteś wielka. I to nie tylko w sprawie przyłaczy elektrycznych. Dziewczyno, skąd ty masz te wszystkie informacje? Bez ciebie byśmy zginęli. Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 19.02.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Tessa mam niebywałą "przyjemność" spotykać na swojej budowie osoby, które zachodzą mi za skórę i zycie nauczyło mnie zdecydowanego działania. pozdrowionka monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaco181 20.02.2009 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Nie wszyscy odstawiaja tzw.fuszerke.Ja robie poddasza ale przed kazdym klientem staram sie zrobic jak najlepsze wrazenie.Nie zawsze kasa jest najwazniejsza.Lubie zostawiac po sobie dobre wrazenie i nie bac sie po jakims czasie spotkac sie i porozmawiac. Mile jest to, co spotkalo mnie pod koniec 2008r.Panstwo u ktorych robilem poddasze i malowalem caly dom zaprosili mnie wraz z zona na Sylwestra.Nie zrobili by tego gdybym zaszedl im za skore.Staram sie robic u ludzi tak jakbym chcial miec zrobione u siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludek77 20.02.2009 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Czy ktoś może polecić niedrogiego geodete w celu wykonania mapki do celów projektowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 20.02.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Nie wszyscy odstawiaja tzw.fuszerke.Ja robie poddasza ale przed kazdym klientem staram sie zrobic jak najlepsze wrazenie.Nie zawsze kasa jest najwazniejsza.Lubie zostawiac po sobie dobre wrazenie i nie bac sie po jakims czasie spotkac sie i porozmawiac. Mile jest to, co spotkalo mnie pod koniec 2008r.Panstwo u ktorych robilem poddasze i malowalem caly dom zaprosili mnie wraz z zona na Sylwestra.Nie zrobili by tego gdybym zaszedl im za skore.Staram sie robic u ludzi tak jakbym chcial miec zrobione u siebie... Spokojnie aż tak źle nie było. Miałam rownież wykonawców, których do dzisiaj polecam na forum i nie tylko. Niestety mialam też takich, którzy ostro zaszli mi za skórę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaco181 20.02.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Nie raz poprawiamy po paprakach ktorzy latem np.robia dachy a zima chwytaja sie roboty wewnatrz zanizajac stawki zeby nie siedziec w domu.Moze jestem mlody ale zrobilem juz nie jeden domek (w Halinowie tez) i jak do tej pory nikt nie dzwoni z reklamacjami.Drazni mnie jak czasem czytam posty w ktorych uogolnia sie "fachowcow" robiac z nas nieukow i pijakow.Ja nawet jak czasami zgadzam sie za wykonanie jakichs prac taniej niz zwykle to nie robie ich byle jak.Polecone zadanie staram sie wykonywac rzetelnie i uczciwie tak aby zostawic po sobie jak najlepsze wrazenie. Jesli kogos urazilem to przepraszam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 20.02.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Ale ja niczego i nikogo nie uogólniam. Przeczytaj sobie dokładnie mój post.Nikogo nie wytknęłam palcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaco181 20.02.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Ja nie mowie o Tobie.Mowie o postach w ktorych czesto to spotykam.Sorry jesli napisalem cos nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 20.02.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Ja nie mowie o Tobie.Mowie o postach w ktorych czesto to spotykam.Sorry jesli napisalem cos nie tak Nic się stało. Prawda jest taka, ze są i kiepscy wykonawcy ale i również nieuczciwi inwestorzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaco181 20.02.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Jakis tydzien temu skonczylismy wspolprace z takim wlasnie inwestorem.Umowilismy sie z nim na wykonanie poddasza i ocieplenia z zewnatrz budynku parterowego.Zaczelismy od poddasza.Codziennie musielismy zamawiac material bo dowozil nam po "garsci" np.wkretow.Czasami czekalismy do 10.00 az laskawie dowiezie nam zamowiony material.Poddasze zakonczylismy,a ze pogoda jest jaka jest ocieplenia z zewnatrz nie zaczelismy.Tak wiec jak wczesniej sie umawialismy mial nam zaplacic za poddasze.Powiedzial,ze nie ma pieniedzy.Ma tylko 500zl.Laskawie dal 700zl a w miedzyczasie przyjechal jego syn po pieniadze.Wyciagnal wiec 6000zl i mu dal.Powiedzial,ze w takim ukladzie bedzie mial pewna ekipe do ocieplenia jak pogoda bedzie lepsza i wtedy nam wyplaci.Ale jak widac bylo na budowie nic nie jest skonczone - tynki,hydraulika,posadzki...Pewnie kazdy fachowiec po zrobieniu jakiegos etapu prac chcial zaliczkezeby na koniec nie zostac z niczym i pewnie kazdego z nich inwestor potraktowal tak samo - nie wyplacil.I teraz ciekawe kto wyjdzie na tego zlego??On przeciez sie nie przyzna,ze za 150m2 poddasza zaplacil tylko 700zl.A o nas powie sasiadom,ze wzielismy kase i nie dokonczylismy roboty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavulon 20.02.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Jakis tydzien temu skonczylismy wspolprace z takim wlasnie inwestorem.Umowilismy sie z nim na wykonanie poddasza i ocieplenia z zewnatrz budynku parterowego.Zaczelismy od poddasza.Codziennie musielismy zamawiac material bo dowozil nam po "garsci" np.wkretow.Czasami czekalismy do 10.00 az laskawie dowiezie nam zamowiony material.Poddasze zakonczylismy,a ze pogoda jest jaka jest ocieplenia z zewnatrz nie zaczelismy.Tak wiec jak wczesniej sie umawialismy mial nam zaplacic za poddasze.Powiedzial,ze nie ma pieniedzy.Ma tylko 500zl.Laskawie dal 700zl a w miedzyczasie przyjechal jego syn po pieniadze.Wyciagnal wiec 6000zl i mu dal.Powiedzial,ze w takim ukladzie bedzie mial pewna ekipe do ocieplenia jak pogoda bedzie lepsza i wtedy nam wyplaci.Ale jak widac bylo na budowie nic nie jest skonczone - tynki,hydraulika,posadzki...Pewnie kazdy fachowiec po zrobieniu jakiegos etapu prac chcial zaliczkezeby na koniec nie zostac z niczym i pewnie kazdego z nich inwestor potraktowal tak samo - nie wyplacil. I teraz ciekawe kto wyjdzie na tego zlego??On przeciez sie nie przyzna,ze za 150m2 poddasza zaplacil tylko 700zl.A o nas powie sasiadom,ze wzielismy kase i nie dokonczylismy roboty... a umowe podpisales ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaco181 20.02.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Robilismy bez umowy...Ale nie chodzi o kase - bo robiac poddasza mamy taki komfort,ze wiemy gdzie mieszka investor ale chodzi o sam fakt traktowania ludzi i o opiniach jakie pozniej ida... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MazaQ77 21.02.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Witam Szanownych Sąsiadów Czy możecie polecić kogoś kto podejmie się wykonania ogrodzenia? Sam przód, 37 m, słupki z elementów gotowych do zalania wewnątrz + przęsła, bramam przesuwna z automatyką, bez cudowania. Może wiecie na jaki koszt powinienem mniej- więcej być przygotowany? w zeszłym roku za 70 m zwykłej siatki na podmurówce zapłaciłem 14tys :/ jakiś koszmar... pozdrowionka już z własnego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wutang 22.02.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Witam Do sprzedania rzeczy bez ktorych budowa nie jest mozliwa, a mi są juz zbedne: 1. steple sosnowe w sumie 240 szt. rozne dlugosci wiekszosc ok. 2,7-3 m jest kilka ok 3,6m ( uzywane do wyparacia tarasu oraz kilka mniejszych te sluzyly do nadprozy min. okien 3,5zl/szt. 2. deski ok 2m3 ( bardzo ladne, proste, rowne) rozne dlugosci ( za deski placilem 700zl/m byly tez za 550 ale te niedosc ze krzywe, to jeszcze to rownaniu trzeba bylo 2szt. aby byla jedna taka jak ta za 700. deski raz uzyte duza czesc nie uzywana 350zl/1m3 dostepne za ok 3 tygodnie 3. prety fi-12 zebro jest ok 15 calych patykow oraz 2 w roznych kawalkach. 20zl/ za szt Krzysiek 693-074-849 ps. szukam namiarow drzwi wejsciowe( najlepiej z montarzem,oraz sanitariatow ( wc podwieszane + stelaz moga byc komplety) z gory dzieki za inforamcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekko 23.02.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Czy ktos posiada namiary na wykonawce Badania geologicznego gruntu z okolicy Halinowa pod budowe POS?Ile moze taka usluga kostowac? Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts