Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

pytanie z serii bytowych :lol:

Właśnie wróciliśmy z synkiem do domu i musimy wybrać jakaś przychodnię dla niego, dlatego też pytamy o pediatrów .Jakiś dobry? W jakiej przychodni?

a czy wiecie może czy w przypadku niemowlaków, jest w Halinowie coś takiego jak położna środowiskowa? Która przychodzi po porodzie?

.

A jak nie to co w Sulejówku albo Starej Miłosnej? jak nie Halinów??

Nie wiem kompletnie gdzie się z tym tematem zorientować :roll:

poradźcie coś proszę :roll:

Czesc ZbynioR,

Ja poszedlem ze swoim synkiem do przychodni w Halinowie na Mickiewicza z ksiazeczka zdrowia dziecka i legitymacja ubezpieczeniowa zony i dziecka. Wypelnilismy formularze rejestracyjne i po krzyku. Pewnie tam sie tez dowiesz o poloznej srodowiskowej.

Generalnie korzystamy z Centrum Medycznego LIM - bo tam mamy pakiet.

Ktos nam kiedys polecil Pania dr z przychodni w Sulejowku, ul. Armii Krajowej 21, dr Pajchel - tel na pewno mozna wygooglowac.

Nie udalo nam sie w Halinowie i okolicy znalezc zadnego prywatnego pediatry, ktory przyjechalby do domu. Gdybys kogos znalazl, daj nam znac.

pzdr

H

Nie udalo nam sie w Halinowie i okolicy znalezc zadnego prywatnego pediatry, ktory przyjechalby do domu. Gdybys kogos znalazl, daj nam znac.

Z Sulejówka dojeżdża do dziecka dr Nowicka z przychodni w Sulejówku tel: 607-282-575

Bardzo dobra jest też dr Jelonek z Sulejówka, częściej przyjmuje u siebie ale jak dziecko bardzo chore to i dojeżdża - tel: 602-342-892

pozdrawiam A.

Dziekuje!

Na forumowiczow mozna liczyc!

Tym razem jednak mnie jakas cholera dorwala i trzyma...

Wiec dzisiaj siedzac w chalupce sobie posluchalem jak wiatr duje i napiera na dach... Wytrzymal.... ale hustawka na podworku kawalek pofrunela... Tak jak i choinka w doniczce.

Oj dzialo sie....

Ale juz wiosna nadchodzi.... roztopy..... pacholeta mozna w blocko wypuscic i niech sie hartuja.....

;)

Ja posiadam - jedną paletę Porotherm 25 PW

Kilka elementów kominów Schiedel

1. Trójnik Rondo Plus 18

2. 5sztuk Rura ceramiczna dł. 33cm Rondo Plus śr. 20

3. Rura ceramiczna Pro Advance 1,33cm i 66cm śr 18

http://img294.imageshack.us/img294/1283/zdjcie0046.jpg

http://img366.imageshack.us/img366/9462/zdjcie0045.jpg

http://img294.imageshack.us/img294/1629/zdjcie0044.jpg

Przymierzam się do ogrodu, a że z braku funduszy będę się bawił sam mam kilka pytań:

1. Ile kosztuje kora ? Byli u mnie jegomoście proponując 8 pln za worek... czy to tanio czy drogo i ewentualnie może znacie jakieś miejsce gdzie można ją tanio kupić...??

2. Gdzie najtaniej dostanę nasiona na trawnik......???

Z góry dzięki za wszelkie inf.

Potrzebuję namiary na stolarza, który podejmie zrobić się balustradę tzw. krzyżową. Chodzi o coś w takim stylu jak balustrady pokazane w połowie tego wątku.

Druga opcja to stolarnia, która podejmie się z drewna własnego/klienta dociąć odpowiednio zwymiarowane elementy do takiej balustrady. Boję się, że stolarz sobie za dużo krzyknie za mb i bedę musiał ją zaprojektować i zrobić sam :(

Przymierzam się do ogrodu, a że z braku funduszy będę się bawił sam mam kilka pytań:

1. Ile kosztuje kora ? Byli u mnie jegomoście proponując 8 pln za worek... czy to tanio czy drogo i ewentualnie może znacie jakieś miejsce gdzie można ją tanio kupić...??

2. Gdzie najtaniej dostanę nasiona na trawnik......???

Z góry dzięki za wszelkie inf.

Ad.1. wejdź na allegro i sprawdź koszt worka kory, najtaniej jest w okolicach Wołomina ok 3,5-4,0 zł / worek, powyżej 100 worków przywożą gratis.

Ad.2. w marketach budowlanych :))))

Witam

Mam do sprzedania blaszak o wymiarach 3 x 4 m. Służy łmi jako przechowalnia materiałów i narzędzi do budowy domu. Teraz jest mi niepotrzebne i chętnie go komuś niedrogo odsprzedam. Stan bardzo dobry.

Mam jeszcze deski tzw. kantówki, calówki. Wysuszone, przezimował pod plandeką. Dodatkowo są to deski świerkowe impregnowane.

Pogoda na zewnatrz zacna! Sloneczko swieci i suszy podmokle laki i pola wokol naszych domow. Nic tylko cieszyc sie wiosna, zapachem ziemii i nadchodzacym przedluzonym weekendem... 8)

Wszystkim forumowiczom zycze Wesolych Swiat, by trud i pot budowy zmyl z Was ktos obficie w Lany Poniedzialek i by kazdy mial wiecej czasu na przytulenie rodziny i na czerpanie radosci z tego co osiagnal (oczywiscie wiecej czasu nie ma oznaczac mniej kasy.... :wink: )

pozdrawiam wszystkich Wielkanocnie

:p :p :p

Hefalump