Lolek70 05.05.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Witam, czy ktoś z Szanownych Forumowiczów ma doświadczenie z wyborem i używaniem głębinowych pomp do celów nawadniania swojego wymarzonego i posiadanego ogródka? wszelkie sugestie mile widziane: na co zwrócić uwagę, czego unikaćmam studnię głębinową, rura 110 mm, głębokość 11 msugestia człowieka od nawadniania: wydajność ok. 5m3/godz przy ciśnieniu 4 bary pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziarax 05.05.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Kupię !Słupki do ogrodzenia siatką, takie ok. 2,0 m/hMoże komuś zostały nie potrzebne ... I siatkę też przygarnę ( 3,5 mm, oczko 6cm ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urgot 06.05.2009 03:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 czy ktoś z Szanownych Forumowiczów ma doświadczenie z wyborem i używaniem głębinowych pomp do celów nawadniania swojego wymarzonego i posiadanego ogródka? SUB 8S na allegro Mieści się w 110, jest na 220, dobre wykonanie, niedrogi, i ma parametry o które ci chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 06.05.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Witam jeżeli jest Ktoś zainteresowany, to mam na zbyciu siatkę a'la Castrorama, która służyła mi za ogrodzenie w czasie budowy. Co prawda jest w kilku dłuższych kawałkach, ale da się ją spokojnie połączyć. I jeszcze chętnie sprzedam za niewielkie pieniądze termę elektryczną 80 l. Warto mieć ciepłą wodę w trakcie wykończeniówki... Pozdrowienia,Darek M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 06.05.2009 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Witam, mam do odsprzedania używaną RBtkę (skrzynka z podlicznikiem i gniazdami 1-f i 3-f)dla zainteresowanych mogę podesłać zdjęciaproszę o kontakt na privacena: 300 PLN pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 06.05.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 MazaQ77 - daj znać, oj daj . My już podnosimy teren i nawozimy ziemię z humusu, no i zrezygnujemy z jednego schodka żeby podnieść się jeszcze wyżej. W rogu działki chcemy zrobić studnie chłonna i tam skierować deszczówkę ale do tego jeszcze daleko. Co u was w dzienniku takie braki? Śledzę postęy prac bo macie wole oczko tak jak my a tam tak mało zdjęć U mnie było tak: 1. dokładnie ten sam problem 2. wylewając podmurówkę (beton wodoszczelny) od strony napływania wody jest ciągła, z drugiej strony w podmurówce zrobiłem otwory ok 20-30 cm poniżej poziomu gruntu 3. Do nich doprowadziłem rurę drenażową, zasypaną piaskiem, po całej szerokości działki 4. Od strony "zalewowej" powiercę jeszcze pionowe otwory fi150mm, na głebokość do 3m i zasypię żwirem 5. Teren podniesiony po całości o ok. 50cm - samo to już dużo dało. Ale było tego chyba z 70 Kamazów (widać w dzienniku) Koniecznie przed nawożeniem terenu przekop (pług, glebogryzarka) darninę. Inaczej na parę lat uszczelni dokładnie podłoże i woda wsiąknie tylko w to co nawiezione ...a niżej nie. Rozwiązanie optymalne - drenaż pionowy - chooooolernie drogi - 1 metr ok. 200 zł + materiał. Wierci się wiertnicą (śr. 50-70cm) otwór do warstwy wodonośnej. Potem geowłóknina, gruby żwir ... i tak w 4 narożnikach. Na górze studzienka, 1 krąg do której doprowadzasz drenaż z działki i/lub deszczówkę. Jako, że nie mam tyle kasy, w 4 rogach wykopię 2 metrowe doły zasypane żwirem i pogłębione (kolejne 2 metry) wiertnicą ręczną, kilka na studzienkę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 06.05.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Aha, Szukam jeszcze jakiegoś płytkarza, najlepiej z okolicy, do cokołu. Artysta to być nie musi byle się znał na robocie i nie był zbyt drogi. z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 06.05.2009 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 U NAS WSZYSTKO PO 2,50 /bloczki fundamentowe CERTUS ok 50 szt, stemple/ tel. 793-510-035 [email protected] Porotherm nieaktualny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziarax 06.05.2009 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Witam.Nie wiecie gdzie mogę kupić słupki ogrodzeniowe narożne, takie z zespawanymi podporami ? Bo w 2 miejscach byłam, to muszę sama dospawać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 06.05.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Witam. Nie wiecie gdzie mogę kupić słupki ogrodzeniowe narożne, takie z zespawanymi podporami ? Bo w 2 miejscach byłam, to muszę sama dospawać ? Czy tutaj pytałas? http://www.centrumogrodzen.com.pl/ Pozdr Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziarax 07.05.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Jako pierwsze miejsce ... i nie mają narożnych.Ale dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 07.05.2009 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Jako pierwsze miejsce ... i nie mają narożnych. Ale dzięki ! A byłaś w Dębe Wielkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Michał 07.05.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Witam. Nie wiecie gdzie mogę kupić słupki ogrodzeniowe narożne, takie z zespawanymi podporami ? Bo w 2 miejscach byłam, to muszę sama dospawać ? nie wiem czy to nie za daleko, bo firma jest w Józefowie, ale na stronie http://www.zowpol.com.pl/ w zakładce akcesoria podają, że posiadają słupki narożne ogrodzeniowe pozdr Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziarax 07.05.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Ola i Michał - dzięki. Wczoraj właśnie znalazłam ten namiar, i z rana pojechaliśmy. Owszem są takie narożne, ale wykonanie pozostawia wiiiele do życzenia. Jakieś pospawane te słupki z 3 czy 4 części ... no średni nam to pasowało. No i spawy "dziurawe". Ja się nie znam, ale małżonek twierdzi, że będzie szybciej rdzewieć, także firmy nie polecam. Aaa. Słupki zwykłe mają po 28 zł, a w Centrum Ogrodzeń identyko mają po 24,90. No i wróciliśmy Moniko pod Dębe i kupiliśmy wszystko co Nam potrzeba ( z rabacikiem nawet także polecam ) No i jutro rano odbieram piękne, narożne od spawacza ( W Centrum Ogr. wyszło 90 zł a w Józefowie 120 zł, także też duża róznica ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomcic 07.05.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Witam serdecznie,Bardzo potrzebuje Waszej pomocy!Poszukuje wykonawcy wylewek i tynków cementowo-wapiennych, możecie kogoś polecić?Proszę o info na priv.Wielkie dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 07.05.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 No i wróciliśmy Moniko pod Dębe i kupiliśmy wszystko co Nam potrzeba ( z rabacikiem nawet także polecam ) No i jutro rano odbieram piękne, narożne od spawacza ( W Centrum Ogr. wyszło 90 zł a w Józefowie 120 zł, także też duża róznica ) No i cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malgo115 08.05.2009 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Szukam dobrego i solidnego elektryka Może ktoś ma namiary. Poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 08.05.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Jak komuś potrzebna to odsprzedam taniutko ....budka WC z drzewa uzywana przez jeden sezon , nie zanieczyszczona , nie przecieka ...może komuś ...wygląda tak jak na zdjeciu poniżej .... http://d.ale.gratka.pl/g2/o/19/2a/1b/1423434_1_d41d_d.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOM_SZCZESLIWY 09.05.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 cześć, skąd braliście więźbę dachową. kogo możecie polecić? dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wutang 10.05.2009 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 hejka, Ja brałem ze skladu drewna w Pustelniku ( przy przy trasie na Stanisławów po prawej stronie ) przed mostkiem.Cena chyba dobra, sprawdz w kilku miejscach., chlopaki od dachu nie narzekali.Kolezka-właścicel Jarek mieszka w Sulejówek -miłosna jak znajde telefon, to dopisze wu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts