Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

murarzy mam

super ludzie, mam nadzieje ze wspolparaca z nimi bedzie taka jak wielu ludzi mi opowiadalo

Pan Grzegorz 695742115

no i mam elektryka super facet,robil u moich rodzicow i bedzie robil u nas na 1000% Pan Rafał 502 640 580

Beton bede brala z Incobetu z Rembertowa, dobra cena i podobno i jakosc

H+H od kowalczyka

a materialy budowlane + stal jak narazie z marek ze skladu budowlanego - ceny niezle

Z godnych polcenia wykonawców, którzy pracowali u mnie:

1. dachy, ocieplenia p.Marek 516516425

2. hydraulik, choć jego ekipa też zajmuje się wykończeniówką p.Sławek 691782386 http://www.superhydraulik.pl

3. tynki c-w Polecam Braci - tel. do jednego z nich 661117760. Robią szybko i solidnie, z własnym materiałem. Tak sprawnej ekipy dawno nie widziałem

Można powołać się na Adama z Zagórza

Pozdrawiam

Adamo

Witam mam pytanie,

planujemy murować kominy z cegły pełnej, czy PRZESTRZEŃ między kominem a wkładem ceramicznym (jak również kwasówką) wypełniać wełną na całej powierzchni przestrzeni czy np. mozna wełną dawać co kilka cm?????????

jaką wełną stosowaliście u siebie?????

:(

Witam

za tydzien bede miala do sprzedania ok 120 stempli, dl. ok 2,8 - ale mozna podlozyc i wowczas spokojnie starczy. Za jakis czas tez chetnie sprzedam po dobrej cenie barak budowlany dla ekipy. Moj telefon 508381235

Informacyjnie:

- beton polecam z Pazio Betonu - zdecydowanie najlepsza cena. Duzo taniej niz z Majdanu i innych w okolicy. Na zalewaniu fundamentow czy stropu roznica kazdorazowo byla ok. 800 zl.

-materialy budowlane - U nas Kowalczyk byl najlepszy cenowo. Ale udalo nam sie trafic na dobrego handlowca, ktory obsluguje duze inwestycje. P.Salomonczyk

-stal - tylko i wylacznie cestal tuz przed Minskiem Mazowieckim po prawej stronie. Ceny i kontakt rewelacja

-bloczki/strony/nadproza - Drobiarska w Sulejowku czyli u Korzeniaka. Ale tez trzeba negocjowac i mowic ze sie zamowi wszystko u nich.

Witam,

czy ktoś z Szanownych Forumowiczów ma doświadczenie z wyborem i używaniem głębinowych pomp do celów nawadniania swojego wymarzonego i posiadanego ogródka?

wszelkie sugestie mile widziane: na co zwrócić uwagę, czego unikać

mam studnię głębinową, rura 110 mm, głębokość 11 m

sugestia człowieka od nawadniania: wydajność ok. 5m3/godz przy ciśnieniu 4 bary

pozdrawiam

Witaj,

jeśli dobrze liczę to 5m3/h to strasznie mało jak na nawadnianie bo daje niecałe 13,8 litra/min

Ja u siebie mam pompę espa 100l/min i hydrofor 300l co przy ciśnieniu 4bary i pracy na 4 nawadniaczach (średnica 3/4") wydaje się wystarczające

w razie czego służę info + namiary na hydraulika

- Garki stropowe Porotherm 23/62.5

16szt. Wszystkie cale po 3zl szt

- Cegly na scianki dzialowe Porotherm 11.5 P+W

160szt. Wszystkie cale po 3zl szt

- wiezba zaimpegnowane

0,17mx0,06mx8m x 18szt czyli ok.1,5m3 1000zl

- slup , skrzynka z przedlicznikiem , przewod 32m 1000zl

Sulejowek

transport wlasny

504232842

Potrzebuję z przyczepkę żwiru do zmieszania betonu. Niestety, sam nie mam haka. Znacie firmę, która podjęłaby się tak niewielkiej dostawy? Ewentualnie która miałaby żwir workowany jeśli takie coś istnieje?

spróbuj może u tego pana 602 558 080 on ma nieduzy samochód, my braliśmy u niego żwir, nie wiem jak się nazywa, ale ma skład na trasie Dębe - Wwa nie pamiętam dokładnie koło której miejscowości, ale nie jest to daleko od Dębego

Firma Markop mi kiedyś podrzuciła koparką łychę żwiru, nie wiem czy najtaniej. Wiem, że szybko i dobry towar. Poszukaj telefonu, jest na necie, tylko nie wiem czy będzie po drodze.

Potrzebuję z przyczepkę żwiru do zmieszania betonu. Niestety, sam nie mam haka. Znacie firmę, która podjęłaby się tak niewielkiej dostawy? Ewentualnie która miałaby żwir workowany jeśli takie coś istnieje?

spróbuj może u tego pana 602 558 080 on ma nieduzy samochód, my braliśmy u niego żwir, nie wiem jak się nazywa, ale ma skład na trasie Dębe - Wwa nie pamiętam dokładnie koło której miejscowości, ale nie jest to daleko od Dębego

Witam,

poszukuje namiarów na kominiarza, który odbierze mi jeden komin. Wprawdzie Hefalump kiedys podawał jakiś kontakt ale coś tam potem z tym gościem było nie tak. Fajnie, jak by to był ktoś z okolicy, bo warszawscy kominiarze liczą sobie słono za dojazd.

Czy ktoś się orientuje ile kosztuje taka usługa jak odbiór kominiarski?

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

Dzięki AdamoZ ale mam już studnie.

Co do pompy to narazie mam na potrzeby budowy taką małą

a do podlewania będzie belardi albo nochi.

Pompy te mają duże wydajności 7000-9000 litrów na godzine więc do podlewania akurat a do tego nie drogie.

Polecam ekipe od studni:

http://forum.muratordom.pl/wiercenie-studni-piaseczno-gora-kalwaria-okolice-warszawy,t99356.htm