Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witajcie w Nowym Roku, co by budowa lekką była :)

podzielcie się proszę namiarami na kogoś poleconego do eletryki, hudrauliki no i gazu do kompletu.

Macie jakieś sprawdzone miejsce zeby tanio okna kupic?

Witam,

Wszystkiego ja rowniez zycze najlepszego wszystkim budujacym, wykanczajacym i juz w Halinowie i okolicach mieszkajacym. Zeby nasza okolica piekniala, a my bysmy mieli czas i wystarczajaco kasy by sie z niej, domu i rodziny cieszyc :)

Co do elektryka moge polecic Andrzeja Ambramczyka z Wesolej - wykonywal instalacje u mnie - tel - 504-407-021

powodzenia

H

witajcie w Nowym Roku, co by budowa lekką była :)

podzielcie się proszę namiarami na kogoś poleconego do eletryki, hudrauliki no i gazu do kompletu.

Macie jakieś sprawdzone miejsce zeby tanio okna kupic?

Witam,

Wszystkiego ja rowniez zycze najlepszego wszystkim budujacym, wykanczajacym i juz w Halinowie i okolicach mieszkajacym. Zeby nasza okolica piekniala, a my bysmy mieli czas i wystarczajaco kasy by sie z niej, domu i rodziny cieszyc :)

Co do elektryka moge polecic Andrzeja Ambramczyka z Wesolej - wykonywal instalacje u mnie - tel - 504-407-021

powodzenia

H

dzięki.

Witam,

Wiosna rozpoczynam budowe. Chetnie odkupie po przystepnych cenach:

-stemple 3m

-deski

-kibelek

-drewniana szope lub blaszak

-prowizoryczne ogrodzenie

Ja mam kibelek, odbiór w Sulejówku,

mogę pomóc z transportem.

Kontakt na priv

na kiedy potrzebny Ci będzie blaszak? ja będę miała niedługo do sprzedania.

Witaj,

na dzień dzisiejszy nie dostaniesz pozwolenia. Gmina nie ma kasy na nowy projekt zagospodarowania terenu i kat zostaje 35-45 stopni. Ja miałem to samo. Walka nie ma sensu, szkoda czasu.

Witam forumowiczy z gminy Halinów!

Mam pytanko - planujemy wybudować dom bez skosów na tym terenie ale niestety przeraża mnie kąt nachylenia dachu minimum 35 stopni...

Czy jest szansa na uzyskanie pozwolenia na budowę na mniejszy kąt nachylenia np: 25-30 stopni?

Czy macie jakieś informacje czy plan zagospodarowania dla gminy jeżeli chodzi o kąty nachylenia dachu ma się zmienić w przyszłości?

Pozdrawiam

Witam,

mam zapytanie mało związane z budowaniem. Właśnie się obudziłem, że czas zacząć poszukiwania przedszkola dla dziecka. Okazuje się, że w Halinowie nie jest to proste, jedyne mi znane przedszkole Bartek w którejś tam Długiej w tym roku nie będzie tworzyło nowej grupy, bo ma już obłożenie starszymi rocznikami.

Możecie podpowiedzieć jak sobie poradziliście z przedszkolem dla dziecka? Wozicie do Warszawy czy też można na miejscu coś znaleźć? Jeżeli znajdę przedszkole na miejscu to jeszcze pozostaje problem odbioru dzieciaka z niego, bo my jesteśmy w domu najwcześniej około 18.00. A może ktoś w Halinowie świadczy usługi odbioru dzieci z przedszkola i zajmuje się nimi przez te parę godzin? Na Zachodzie takie usługi są częste. Ewentualnie można by się skrzyknąć w parę osób i spróbować wynająć taką osobę, bo w pojedynkę to trochę spore koszty.

Z góry dziękuję za wszelkie informację.

Pozdrawiam